Pasztet bez wątróbki

Pasztet bez wątróbki

Pasztet bez wątróbki

Jeśli jakaś potrawa kojarzy mi się mocno ze świętami, to jest to pasztet. Współcześnie używane przepisy pochodzą z Francji. Francuscy pasztetnicy cieszyli się zasłużoną sławą na dworach w Polsce. Te oryginalne przepisy z XVI – XVII wieku zawierają takie ilości tłuszczu, że wątroba na sam dźwięk dostaje hiperwentylacji. Kuchnia Polska nie należy do najlżejszych, a pasztet wpisuje się w konwencję kuchni ciężkiej doskonale. Z pasztetami jak z bigosem. Co gospodyni, to ma swój własny sposób. W tym roku, ze względu n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ladykitchen

Autor

Lady Kitchen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, grzyby, bułki, przepisy na święta, karczek, mielone, marchewka, seler, francuskie, mięso mielone, por , bigos, mielone z warzywami, wołowina, przystawki, wieprzowina, bez pieczenia, pasztet wieprzowy, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, jajka na święta

Inne przepisy z ladykitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję