Przepis na : obiad
Od momentu pojawienia się w Polsce fast foodów spod znaku Pułkownika Sandersa, przepisy na chrupiące stripsy i kurczaki jak w „kejefsi” mnożyły się szybciej niż króliki w Australii. Chrupiące stripsy według niektórych wymagały moczenia w zimnej wodzie i mące, jeszcze inni marynowali w maślance, niektórzy pisali, że stryjeczny szwagier kuzynki ze strony dziadka pracował w KFC i wyniósł tajną recepturę na chrupiące stripsy. Miliony kombinacji z przyprawami, mieszankami, panierkami. Czasem wychodziło coś na t... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...