Amba

Amba

Amba

Amba to jeden z dziwniejszych sosów, jakie chce wprowadzić do waszej kuchni. Fermentowane mango, mnóstwo wywalających kubki smakowe w kosmos przypraw, trochę pracy i efekt wow. Amba w moim wykonaniu ma już swoją historię kradzieży. Podczas warsztatów z kuchni Izraela, które prowadziłam podczas Festiwalu Kultury Żydowskiej, zniknęło mi pudełko zrobionej zawczasu w domu amby. Po pudełku została pokrywka, a na niej karteczka: „Przepraszam, musiałem zabrać pudełko do domu, żeby wylizać!”. Po takiej wiadomości wnios... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ladykitchen

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.