Sos tatarski mojej teściowej to było małe dzieło sztuki, które mój mąż wspomina cały czas z wielkim sentymentem. Ja wiem, że taki sos jest grany w większości domów, że każdy ma jedyny i słuszny przepis, że u każdego smakuje najlepiej. Do tej pory robiłam sos tatarski po swojemu i zawsze coś było nie tak, zawsze czegoś brakowało. Taki sos tatarski bez iskry i boskiego pierwiastka. Po mojej teściowej odziedziczyłam notesy pełne dobra i tam był przepis na jej słynny sos tatarski. Zaczynał się od słów „ łyżka ma w nim... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...