
Sos tatarski mojej teściowej to było małe dzieło sztuki, które mój mąż wspomina cały czas z wielkim sentymentem. Ja wiem, że taki sos jest grany w większości domów, że każdy ma jedyny i słuszny przepis, że u każdego smakuje najlepiej. Do tej pory robiłam sos tatarski po swojemu i zawsze coś było nie tak, zawsze czegoś brakowało. Taki sos tatarski bez iskry i boskiego pierwiastka. Po mojej teściowej odziedziczyłam notesy pełne dobra i tam był przepis na jej słynny sos tatarski. Zaczynał się od słów „ łyżka ma w nim... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...