Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu

Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu

Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu

Przepis na : obiad

W Święta zazwyczaj rządzą wieprzowe i drobiowe pieczenie. Nie każdy jednak za takimi przysmakami przepada. Dla pragnących nieco orientu proponuję świąteczny tażin z wołowiny. Tażin to potrawa marokańska. Jest to gulasz z dodatkiem suszonych owoców i charakterystycznych dla tej kuchni przypraw. Swoją nazwę zawdzięcza specjalnemu naczyniu z pokrywką zwężaną ku górze, w którym tażin się przygotowuje. Ja takiego naczynia nie posiadam, lecz tażin można bez problemu przygotować w zwykłym, szerokim garnku. Ja skusiłam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, przepisy na święta, dynia, sok, kuskus, papryka, sosy, pieczenie, cebula, cynamon, marchewka, warzywa, imbir, gulasz, słodkie, mielone z warzywami, cytryna, świąteczne, duszone, drobiowe, świąteczne przepisy, kasza, gulasz wołowy, dietetycznie, mięso, dietetyczne , wołowina, obiad, dania dietetyczne, drugie danie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.