Szarlotka gruszkowa – jesienna gruszlotka

Szarlotka gruszkowa – jesienna gruszlotka

Szarlotka gruszkowa – jesienna gruszlotka

Przepis na : deser

Wyjątkowo maślna, mocno krucha szarlotka gruszkowa to idealny dodatek do jesiennej czy zimowej kawy. Ciasto rozpada się pod naciskiem języka, jest bardzo delikatne, wyborne – użyjcie tylko dobrej jakości masła i nie zapomnijcie o schłodzeniu ciasta przed pieczeniem. Oprócz tradycyjnych jabłek użyłam do niej gruszek, które nadają szarlotce słodyczy i jesiennego twista. Za to śmiało można eksperymentować z owocami – użyć samych jabłek, by uzyskać tradycyjną szarlotkę (6-7 sztuk), zamiast gruszek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.