Maliny w syropie to idealny dodatek do zimowej herbaty. Świetnie pasują też jako słodzidło do owsianek, naleśnik ów czy pankejków. Choć mamy jeszcze ciepłe dni, wyobraź sobie: zimowy wieczór i Twoje własne malinki do herbatki. Czysta rozkosz. Taki słoiczek malin jest też świetnym pomysłem na niezobowiązujący upominek. Myślę, że ucieszyłby każdego. Takie maliny w syropie przygotowuje się wyjątkowo prosto. Są teraz dość tanie i warto to wykorzystać. Dla mnie najlepsze na syrop są późne, jesienne maliny –... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...