mięsa pieczone - przepisów 13203

  1. Pieczone mięsa na świąteczny stół
    Pieczone mięsa na świąteczny stół

    Moja propozycja mięsiw na świąteczny stół. Będzie pieczony karczek oraz szynka. Dwa dni wcześniej zostawiam mięso w marynacie by po upieczeniu było pyszne. Mięso związuję bawełnianą nitką by wyszły roladki. Polecam upiec swoje wędliny, bo wiemy jakie są sklepowe.  Składniki : * pół kg karkówki bez kości  * pół kg szynki wieprzowej  * ulubione przyprawy * czosnek * 5 łyżek oleju rzepakowego(...)oleju z przyprawami. Ja wybrałam przyprawę do mięsa wieprzowego oraz sól i majeranek.  Dobrze natrzeć mięso i odstawić pok przykryciem do lodówki chociaż na noc. Mięso związać w roladkę. Piec około godzinę. Podawać na ciepło bądź na zimno jak wędlinę. insertCookd("e16d8fe7730020010cc45f4cc70ec2d9

    Przepis pochodzi z bloga Magiczne Życie Marty , prowadzonego przez Marta.

  2. Mięso pieczone z warzywami
    Mięso pieczone z warzywami

    Tego dania nie da się zepsuć :) Jest bardzo proste a zarazem pyszne. Składa się z mięsa, warzyw i przypraw, ziół. Używam różnego rodzaju mięs. Można dodać

    Przepis pochodzi z bloga Olikowa kuchnia, prowadzonego przez Oliczeko.

  3. Sałatka z pieczonym mięsem
    Sałatka z pieczonym mięsem

      Jeżeli zostały Wam resztki mięsa z obiadu to ta sałata pozwoli na ich optymalne wykorzystanie. W lekki i smaczny sposób wypełnicie swoje brzuchy porcją zdrowia

    Przepis pochodzi z bloga Szybko Tanio Smacznie, prowadzonego przez STS.

  4. PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z borówką amerykańską i serem camembert
    PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z borówką amerykańską i serem camembert

    Dziś kolejny pomysł z serii "Koniec nudnego mielonego":)We wcześniejszych postach przedstawiałam Wam pomysł na:Pieczeń z mięsa mielonego z kalafiorem i brokułem http://anitainspiruje.blogspot.com/2014/05/przepis-pieczen-z-miesa-mielonego-z.htmlZapraszam do zapoznania się z tym przepisem, a teraz przedstawiam kolejny pomysł:)SKŁADNIKI:500 g mięsa mielonego125 g borówek amerykańskich250 g sera camembert1 jajkobułka tartamajeranekświeży koperekmasłobazyliasólpieprzMięso umieszczamy w misce. Dodajemy umyte borówki i pokrojony(...)pieprzem, majerankiem i bazylią. Dodajemy nieco bułki tartej i wyrabiamy na gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę do pieczenia smarujemy masłem i obtaczamy w bułce. Wkładamy mięso i pieczemy około 50 - 60 minut.SMACZNEGO

    Przepis pochodzi z bloga Anita Inspiruje, prowadzonego przez Anita Inspiruje.

  5. PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z marchwią, kaszą i miętą
    PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z marchwią, kaszą i miętą

    Dziś do Waszej dyspozycji pozostawiam pieczeń z mięsa mielonego z marchwią, kaszą i miętą.Pieczeń jest bardzo aromatyczna. Piękny zapach rozchodzi się po całym mieszkaniu, a na talerzu goszczą urzekające kolory.SKŁADNIKI:1/2 kg mięsa mielonego6 średnich marchewek6 łyżek kaszy jęczmiennejświeże liście mięty1 jajko2 ząbki czosnkumajeraneksól, pieprzmasłobułka tartaMięso umieścić w misce. Dodać posiekaną mięte, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko(...)kaszę jęczmienną. Wymieszać. Marchewki obrać i w całości podgotować około 10 minut, wystudzić. Mięso doprawić do smaku. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.W formie układać mięso i przekładać marchwią. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut

    Przepis pochodzi z bloga Anita Inspiruje, prowadzonego przez Anita Inspiruje.

  6. Pieczeń z mięsa mielonego
    Pieczeń z mięsa mielonego

    mięsa dużego klopsa i obtaczamy w bułce tartej .Podpiekamy na gorącym oleju ,,delikatnie obracając.Następnie podlewamy bulionem rozprowadzonym w gorącej wodzie .Dodajemy listki laurowe i ziele ang.Gotujemy na wolnym ogniu ok 40 minut.Następnie dodajemy sos pieczeniowy,rozrobiony w zimnej wodzie.Na koniec zagęszczamy mąką.( 2 łyżki mąki rozprowadzamy dokładnie w pół szklanki wody,dodajemy do sosu .)Pieczeń kroimy w dość

    Przepis pochodzi z bloga Olcia gotuje!, prowadzonego przez Olcia.

  7. Pieczeń z mięsa mielonego na ostro
    Pieczeń z mięsa mielonego na ostro

    dobrego pasztetu z ogóreczkiem kiszonym. Wyjęłam rano z lodówki mięso mielone i mąż postanowił zrobic z niego coś pysznego. Dodał cebulkę , ketchup, musztardę i wyszło z pieca coś naprawdę dobrego . Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego mała cebula czerwona 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki ketchupu pikatnego 1 jajko 1 bułka kajzerka (bułka wrocławska też może byc) sól, pieprz Sposób(...)przygotowania: Mięso wkładamy do miski. Dokładamy pokrojoną drobno cebulę. Dokładamy namoczoną i odciśniętą z wody kajzerkę. Wbijamy jajko, dokładamy ketchup i musztardę i całośc wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Na koniec solimy i pieprzymy według uznania. Całośc przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 24x11 cm , wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na wierzchu warstewke ketchupu.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

    Przepis pochodzi z bloga Słodkości i nie tylko, prowadzonego przez monikaSmakoszka.

  8. Kurczak pieczony, faszerowany mięsem, z jabłkami
    Kurczak pieczony, faszerowany mięsem, z jabłkami

    Dziś kurczak nafaszerowany mięsem z indyka, z dodatkiem jabłek, bardzo delikatny i soczysty. Podany z pieczonymi ziemniakami był pysznym daniem na weekendowy obiad. Luzowanie a potem spinanie i sznurowanie tuszki wcale nie jest trudne a dużo łatwiej takie mięso po upieczeniu porcjować. Można tuszki nie rozcinać a tylko ostrożnie pozbawić kości odcinając je pomału od mięsa małym, ostrym nożem

    Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza , prowadzonego przez SmacznaPyza.

  9. PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z kalafiorem i brokułem
    PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z kalafiorem i brokułem

    Smakowita pieczeń dla koneserów kalafiora i brokułów.Jestem wielkim zwolennikiem tej formy podania mięsa mielonego. Można do niego dodać praktycznie wszystkie składniki. Wszystko zależy tylko od Waszej inwencji twórczej:)SKŁADNIKI:1/2 kg mięsa mielonego1 mały kalafior1 mały brokuł1 jajkobułka tartamajeraneklubczykzioła prowansalskieprzyprawa do mięsaolejsól, pieprzKalafiora i brokuł umyć i podzielić na różyczki. Ugotować aż będą al dente. Ostudzić. Mięso mielone umieścić

    Przepis pochodzi z bloga Anita Inspiruje, prowadzonego przez Anita Inspiruje.

  10. PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z fasolką szparagową w cieście francuskim
    PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z fasolką szparagową w cieście francuskim

    się działo... tak wiele, że nie miałam już czasu na publikacje:(Niemniej jednak serdecznie Was witam ponownie i nadrabiam zaległościDziś bardzo soczysta i wyjątkowa pieczeń - jak wiecie moja ulubiona forma mielonego:)SMACZNEGOSKŁADNIKI:1/2 kg mięsa mielonego1 opakowanie ciasta francuskiego1 ziemniak1 jajko200 g fasolki szparagowejbułkamlekosól, pieprzprzyprawa do mięsolejMięso mielone umieszczamy w misce dodając namoczoną w mleku bułkę, przyprawy, startego ziemniaka(...)umieścić w niej ciasto francuskie wraz z papierem w jakim jest zawinięta. Układamy mięso na przemian z fasolką. Zawijamy górę ciastem, ewentualnie dekorujemy (ja za pomocą foremek do ciastek wycięłam serca z kawałków ciasta i ułożyłam je na wierzch). Smarujemy wierzch ciasta jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

    Przepis pochodzi z bloga Anita Inspiruje, prowadzonego przez Anita Inspiruje.

  11. Tarte Czaniecki w rosole z kaczki i z mięsem kaczęcym pieczonym
    Tarte Czaniecki w rosole z kaczki i z mięsem kaczęcym pieczonym

    dusi w salsie pomidorowej ,albo się je piecze w piekarniku. Ja postanowiłam zrobić w piekarniku, gdyż kulki te, zostaną włożone do naszego rosołku ,na sekundkę przed serwowaniem. Do pieczenia tychże kuleczek mięsnych użyłam brytfanny FLORINA . Wszystkiego o magicznej brytfannie dowiecie się BRYTFANNA TUTAJ Brytfanny tej nie użyłam przypadkowo. Potrzebowałam pewniaka. Ostatnio trochę nie ogarniam płynącego czasu, a to przez wpisy(...)Wyjątkowy. Niepowtarzalny. Świąteczny. Makaron Czaniecki Tarte ,syty o zdecydowanym smaku i z charakterem, jest idealny do tego dania.  Rosół wyśmienity, rozgrzewający i wywołujący miłe wspomnienia, a dodatek mięsa w postaci pieczonych kulek  – miękkiego, soczystego i aromatycznego...dodał całości klasy, wykwintności i postawił przysłowiową kropkę nad kulinarnym „i” . Smacznego

    Przepis pochodzi z bloga Z Kuchni Do Kuchni, prowadzonego przez primavera77.

  12. Papryka pieczona z mięsem, serkiem i jajkiem na popcornie
    Papryka pieczona z mięsem, serkiem i jajkiem na popcornie

    pęczek świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka orzechów piniowych, 2 łyżki startego parmezanu, 100 ml oliwy z oliwek, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Mięso mielone mieszamy z serkiem Almette, dodajemy miętę, posiekaną w kostkę cebulę, sól i pieprz do smaku. Z czerwonych papryk odcinamy górę z ogonkiem, środek wydrążany i oczyszczamy z pestek. Papryki(...)pozostawiając ok. 1 cm na miejsce dla jajka. Paprykę przy dnie nakłuwamy w 4 miejscach wykałaczkami, aby mógł z nich wypłynąć nadmiar soku. Przekładamy je do żaroodpornego naczynia i pieczemy ok. 30 min w 190°C. Do każdej papryczki wbijamy po jednym jajku i pieczemy kolejne 15 min. Pesto: do blendera wkładamy listki bazylii, orzechy piniowe, czosnek i miksujemy. Dolewamy

    Przepis pochodzi z bloga Moniki Smakołyki, prowadzonego przez Monika L.

  13. Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue
    Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue

    Pulled pork, w wolnym tłumaczeniu, to szarpana lub wyczesana wieprzowina. Nazwa pochodzi od sposobu podania mięsa, podzielonego na długie, cienkie włókna. Do przygotowania tej potrawy używa się karkówki lub łopatki wieprzowej, długo marynowanej i bardzo długo pieczonej.  Im dłużej pieczone mięso, tym bardziej soczyste i miękkie. Dobrze upieczona pulled pork, dosłownie rozpływa się w ustach. Mięso(...)temperaturze 140 stopni. Po 4 godzinach pieczenia, mięso było bardzo mocno przyrumienione, dlatego zmniejszyłam temperaturę do 120 i podlałam mięso wodą. Sześciogodzinne oczekiwanie na obłędnie pachnącą karkówkę, było męką ;))  W międzyczasie przygotowałam sos barbecue (BBQ) , który idealnie pasował do mięsa. Pulled pork podaje się w kanapc(bułka, chleb) w towarzystwie frytek, pieczonych ziemniaków lub ryżu. Niezbędnymi dodatkami

    Przepis pochodzi z bloga Codziennik Kuchenny, prowadzonego przez Renata Karon-Slomczynska.

  14. Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.
    Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.

    kotlety mielone. Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut w temperaturze 180 o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i zostawić do ładnego zrumienienia potrawy

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarny karnet Christophera, prowadzonego przez Christopher.

  15. PIECZONE ZIEMNIAKI Z MIELONYM MIĘSEM
    PIECZONE ZIEMNIAKI Z MIELONYM MIĘSEM

    Jeżeli poszukujecie nieskomplikowanego i smacznego obiadu dla rodziny, to polecamy zapiekane ziemniaki z mięsem mielonym. Danie wygląda dekoracyjnie i na pewno zasmakuje domownikom. CZYTAJ WIĘCEJ I

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy Aleksandry, prowadzonego przez PrzepisyAleksandry.

Wybierz stronę :