mięsa pieczone - przepisów 17518

  1. Pieczone mięsa na świąteczny stół
    Pieczone mięsa na świąteczny stół

    Moja propozycja mięsiw na świąteczny stół. Będzie pieczony karczek oraz szynka. Dwa dni wcześniej zostawiam mięso w marynacie by po upieczeniu było pyszne. Mięso związuję bawełnianą nitką by wyszły roladki. Polecam upiec swoje wędliny, bo wiemy jakie są sklepowe.  Składniki : * pół kg karkówki bez kości  * pół kg szynki wieprzowej  * ulubione przyprawy * czosnek * 5 łyżek oleju rzepakowego(...)oleju z przyprawami. Ja wybrałam przyprawę do mięsa wieprzowego oraz sól i majeranek.  Dobrze natrzeć mięso i odstawić pok przykryciem do lodówki chociaż na noc. Mięso związać w roladkę. Piec około godzinę. Podawać na ciepło bądź na zimno jak wędlinę. insertCookd("e16d8fe7730020010cc45f4cc70ec2d9

    Przepis pochodzi z bloga Magiczne Życie Marty , prowadzonego przez Marta.

  2. Mięso pieczone z warzywami
    Mięso pieczone z warzywami

    Tego dania nie da się zepsuć :) Jest bardzo proste a zarazem pyszne. Składa się z mięsa, warzyw i przypraw, ziół. Używam różnego rodzaju mięs. Można dodać

    Przepis pochodzi z bloga Olikowa kuchnia, prowadzonego przez Oliczeko.

  3. Sałatka z pieczonym mięsem
    Sałatka z pieczonym mięsem

      Jeżeli zostały Wam resztki mięsa z obiadu to ta sałata pozwoli na ich optymalne wykorzystanie. W lekki i smaczny sposób wypełnicie swoje brzuchy porcją zdrowia

    Przepis pochodzi z bloga Szybko Tanio Smacznie, prowadzonego przez STS.

  4. Pieczeń z mięsa mielonego
    Pieczeń z mięsa mielonego

    mięsa dużego klopsa i obtaczamy w bułce tartej .Podpiekamy na gorącym oleju ,,delikatnie obracając.Następnie podlewamy bulionem rozprowadzonym w gorącej wodzie .Dodajemy listki laurowe i ziele ang.Gotujemy na wolnym ogniu ok 40 minut.Następnie dodajemy sos pieczeniowy,rozrobiony w zimnej wodzie.Na koniec zagęszczamy mąką.( 2 łyżki mąki rozprowadzamy dokładnie w pół szklanki wody,dodajemy do sosu .)Pieczeń kroimy w dość

    Przepis pochodzi z bloga Olcia gotuje!, prowadzonego przez Olcia.

  5. Pieczeń z mięsa mielonego na ostro
    Pieczeń z mięsa mielonego na ostro

    dobrego pasztetu z ogóreczkiem kiszonym. Wyjęłam rano z lodówki mięso mielone i mąż postanowił zrobic z niego coś pysznego. Dodał cebulkę , ketchup, musztardę i wyszło z pieca coś naprawdę dobrego . Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego mała cebula czerwona 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki ketchupu pikatnego 1 jajko 1 bułka kajzerka (bułka wrocławska też może byc) sól, pieprz Sposób(...)przygotowania: Mięso wkładamy do miski. Dokładamy pokrojoną drobno cebulę. Dokładamy namoczoną i odciśniętą z wody kajzerkę. Wbijamy jajko, dokładamy ketchup i musztardę i całośc wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Na koniec solimy i pieprzymy według uznania. Całośc przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 24x11 cm , wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na wierzchu warstewke ketchupu.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

    Przepis pochodzi z bloga Słodkości i nie tylko, prowadzonego przez monikaSmakoszka.

  6. Kurczak pieczony, faszerowany mięsem, z jabłkami
    Kurczak pieczony, faszerowany mięsem, z jabłkami

    Dziś kurczak nafaszerowany mięsem z indyka, z dodatkiem jabłek, bardzo delikatny i soczysty. Podany z pieczonymi ziemniakami był pysznym daniem na weekendowy obiad. Luzowanie a potem spinanie i sznurowanie tuszki wcale nie jest trudne a dużo łatwiej takie mięso po upieczeniu porcjować. Można tuszki nie rozcinać a tylko ostrożnie pozbawić kości odcinając je pomału od mięsa małym, ostrym nożem

    Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza , prowadzonego przez SmacznaPyza.

  7. Tarte Czaniecki w rosole z kaczki i z mięsem kaczęcym pieczonym
    Tarte Czaniecki w rosole z kaczki i z mięsem kaczęcym pieczonym

    dusi w salsie pomidorowej ,albo się je piecze w piekarniku. Ja postanowiłam zrobić w piekarniku, gdyż kulki te, zostaną włożone do naszego rosołku ,na sekundkę przed serwowaniem. Do pieczenia tychże kuleczek mięsnych użyłam brytfanny FLORINA . Wszystkiego o magicznej brytfannie dowiecie się BRYTFANNA TUTAJ Brytfanny tej nie użyłam przypadkowo. Potrzebowałam pewniaka. Ostatnio trochę nie ogarniam płynącego czasu, a to przez wpisy(...)Wyjątkowy. Niepowtarzalny. Świąteczny. Makaron Czaniecki Tarte ,syty o zdecydowanym smaku i z charakterem, jest idealny do tego dania.  Rosół wyśmienity, rozgrzewający i wywołujący miłe wspomnienia, a dodatek mięsa w postaci pieczonych kulek  – miękkiego, soczystego i aromatycznego...dodał całości klasy, wykwintności i postawił przysłowiową kropkę nad kulinarnym „i” . Smacznego

    Przepis pochodzi z bloga Z Kuchni Do Kuchni, prowadzonego przez primavera77.

  8. Papryka pieczona z mięsem, serkiem i jajkiem na popcornie
    Papryka pieczona z mięsem, serkiem i jajkiem na popcornie

    pęczek świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka orzechów piniowych, 2 łyżki startego parmezanu, 100 ml oliwy z oliwek, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Mięso mielone mieszamy z serkiem Almette, dodajemy miętę, posiekaną w kostkę cebulę, sól i pieprz do smaku. Z czerwonych papryk odcinamy górę z ogonkiem, środek wydrążany i oczyszczamy z pestek. Papryki(...)pozostawiając ok. 1 cm na miejsce dla jajka. Paprykę przy dnie nakłuwamy w 4 miejscach wykałaczkami, aby mógł z nich wypłynąć nadmiar soku. Przekładamy je do żaroodpornego naczynia i pieczemy ok. 30 min w 190°C. Do każdej papryczki wbijamy po jednym jajku i pieczemy kolejne 15 min. Pesto: do blendera wkładamy listki bazylii, orzechy piniowe, czosnek i miksujemy. Dolewamy

    Przepis pochodzi z bloga Moniki Smakołyki, prowadzonego przez Monika L.

  9. Karczek pieczony na soli - dwie wersje
    Karczek pieczony na soli - dwie wersje

    następnie obniżenie temperatury do 150 o C i pieczenie mięsa jeszcze 30 minut. Oczywiści mięso trzeba kontrolować w trakcie pieczenia bo każdy piekarnik piecze inaczej. Mięso powinno być dobrze wypieczone. Karczek pieczony na soli w musztardzie z miodem Składniki: 1 kg karczku w jednym kawałku 3 łyżki miodu 3 łyżki oliwy 3 łyżki musztardy lub jak w moim(...)pieczenia lub naczynia żaroodpornego wysypać sól tak by powstała warstwa o grubości 1 cm. Mięso położyć na soli i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 o C Mięso piec 15nut następnie obniżyć temperaturę do 180 o C i piec przez 1 godzinę. Potem obniżyć temperaturę do 150 o C i piec jeszcze 30 minut. Ogólna zasada

    Przepis pochodzi z bloga Mama Gotuje, prowadzonego przez metztil.

  10. Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue
    Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue

    Pulled pork, w wolnym tłumaczeniu, to szarpana lub wyczesana wieprzowina. Nazwa pochodzi od sposobu podania mięsa, podzielonego na długie, cienkie włókna. Do przygotowania tej potrawy używa się karkówki lub łopatki wieprzowej, długo marynowanej i bardzo długo pieczonej.  Im dłużej pieczone mięso, tym bardziej soczyste i miękkie. Dobrze upieczona pulled pork, dosłownie rozpływa się w ustach. Mięso(...)temperaturze 140 stopni. Po 4 godzinach pieczenia, mięso było bardzo mocno przyrumienione, dlatego zmniejszyłam temperaturę do 120 i podlałam mięso wodą. Sześciogodzinne oczekiwanie na obłędnie pachnącą karkówkę, było męką ;))  W międzyczasie przygotowałam sos barbecue (BBQ) , który idealnie pasował do mięsa. Pulled pork podaje się w kanapc(bułka, chleb) w towarzystwie frytek, pieczonych ziemniaków lub ryżu. Niezbędnymi dodatkami

    Przepis pochodzi z bloga Codziennik Kuchenny, prowadzonego przez Renata Karon-Slomczynska.

  11. Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.
    Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.

    kotlety mielone. Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut w temperaturze 180 o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i zostawić do ładnego zrumienienia potrawy

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarny karnet Christophera, prowadzonego przez Christopher.

  12. PIECZONE ZIEMNIAKI Z MIELONYM MIĘSEM
    PIECZONE ZIEMNIAKI Z MIELONYM MIĘSEM

    Jeżeli poszukujecie nieskomplikowanego i smacznego obiadu dla rodziny, to polecamy zapiekane ziemniaki z mięsem mielonym. Danie wygląda dekoracyjnie i na pewno zasmakuje domownikom. CZYTAJ WIĘCEJ I

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy Aleksandry, prowadzonego przez PrzepisyAleksandry.

  13. Pieczona biodrówka na kanapki
    Pieczona biodrówka na kanapki

    posiadamy go na naszym kulinarnym wyposażeniu, upieczmy je po prostu w piekarniku, który znajduje się w każdym kuchni. Domową pieczeń możemy zrobić praktycznie z każdego mięsa: wieprzowiny, wołowiny, drobiu czy też dziczyzny. Oprócz pieczeni możemy też przygotować roladę mięsną, w którą zawiniemy farsz, albo po prostu suszone owoce, takie jak śliwki czy morele. Z jakiego kawałka tuszy warto przygotować(...)jakiś czas, polewać je powstałym podczas pieczenia sosem, zapobiegnie to wysuszeniu się mięsa. Nie będę Was dalej przekonywać nad wyższością wędliny upieczony czy przygotowanej w domu, nad tą którą kupujemy w sklepie. Zapraszam Was po prostu po przepis na pyszną pieczeń w miodowo-musztardowej marynacie. Pieczona biodrówka Czas przygotowania: 2 godziny + czas marynowania Składniki: 800 wieprzowej biodrówki

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarne przygody Gatity, prowadzonego przez Kulinarne przygody Gatity.

  14. Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i sweet chilli
    Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i sweet chilli

    oregano Mięso pieczonepieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem proponuję Wam upiec lekko pikantną pieczoną karkówkę z sokiem pomarańczowym, z dodatkiem sosu sojowego zaraz soli, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą(...)upieczeniu wyjęte mięso zostawiłam aby odpoczęło i wystygło. Kroiłam mięso na zimno w cienkie plasterki, odkroiłam też kilka grubych plastrów do obiadu. Z płynu, który powstał podczas pieczenia zrobił się naturalny sos, który wykorzystałam jako dodatek do obiadu z młodymi ziemniakami i koperkiem . The post Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i sweet chilli appeared first on Damsko

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  15. Jak upiec mięso w kawałku
    Jak upiec mięso w kawałku

    upiec mięso w kawałku, tak aby było soczyste i miękkie? Muszę przyznać, że mięso pieczone w kawałku zwłaszcza wołowina czy barani stek sprawiały mi problem, oczywiście wynikający z braku należytej wiedzy jak takie mięso piec. Po wielu latach wzmagań doszłam do wniosku, że jednak najprościej to sprawić sobie kuchenny termometr. Kupując piekarnik kilka lat temu kierowałam się właśnie(...)60ºC bo lubię mocno różowe mięso (medium rare). Mięso po upieczeniu owinęłam w aluminiową folię na 10 minut. W ten sposób wszystkie soki zostały w mięsie, a ja miałam czas na nakrycie stołu. Do pieczonej jagnięciny polecam zamiast sosu sałatkę z kukurydzy, zblanszowanego kalafiora i mięty . Jako ciepłą przystawkę proponuję pieczone ziemniaki i smażone pieczarki. Jagnięca polędwica

    Przepis pochodzi z bloga codojedzenia, prowadzonego przez codojedzenia.

Wybierz stronę :