mięsa pieczone - 17552 przepisów (strona:3/1171)

Bajgle z rwaną wieprzowiną (pulled pork), serem i warzywami 108

zamarynowania na kilka godzin. Po tym czasie mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120-140 o C przez około 4-6 godzin. Gotowe „szarpiemy” przy pomocy widelca i mieszamy z powstałem sosem. Całość:Na przekrojonych bajglach rozsmarowujemy warstwę Ramy z olejem z awokado i nutą limonki. Układamy rukolę, porcję pieczonego mięsa, mozzarellę, pomidora, awokado i rozdrobnionymi orzechami i/lub migdałami(...)zamarynowania na kilka godzin. Po tym czasie mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120-140 o C przez około 4-6 godzin. Gotowe „szarpiemy” przy pomocy widelca i mieszamy z powstałem sosem. Całość:Na przekrojonych bajglach rozsmarowujemy warstwę Ramy z olejem z awokado i nutą limonki. Układamy rukolę, porcję pieczonego mięsa, mozzarellę, pomidora, awokado i rozdrobnionymi orzechami i/lub migdałami

COOKUJ
Pieczona karkówka i sos do pieczonej karkówki 69

piekę karkówkę w rękawie, to otrzymany przy pieczeniu sok, który puściło mięso zamieniam na sos :-) Składniki: 1,2 kg karkówki 4 zmiażdżone ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki sól świeżo zmielony pieprz 2-3 łyżki oleju 2 liście laurowe Składniki na sos: sos otrzymany z pieczonej karkówki woda mąka sól, pieprz sos sojowy(...)naczyniu podczas pieczenia mięsa zlać do garnka. Dodać wody - około 1/2 szklanki. Zagotować. 2. W miseczce dokładnie wymieszać 1 łyżkę mąki pszennej z 5 łyżkami wody. Wlać do gotującego się sosu i gotować do zgęstnienia. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego, odrobinkę soli, pieprzu. Chwilkę pogotować. Na koniec dorzucić siekaną natkę pietruszki (około 1 łyżki). 3. Podawać z pieczonym mięsem

Kuchnia domowa Ani
Forszmak wg Aleex 53

bulion, a w kilkanaście minut otrzymujemy przepyszne danie, które smakuje doskonale. Jest naprawdę pyszne, szczególnie ze świeżym, chrupiącym chlebem. Koniecznie, koniecznie spróbujcie. Składniki: • 300 g wędlin, pieczonych mięs, pieczonego boczku, kiełbasy • 1 cebula • 1 łyżka oleju • 1 litr bulionu drobiowego • 2 ogórki kiszone • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 łyżka masła • 1/2 łyżki mąki pszennej • przyprawy: listek laurowy, ziele(...)angielskie, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 2 łyżeczki majeranku, sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Na patelni partiami podsmażyć wędliny i pieczone mięsa, kiełbasy obrane ze skórki, pokrojone na paseczki. Należy zacząć od najbardziej tłustych np. boczku, później obsmażać chudsze, w razie potrzeby dodać oleju. Obsmażone mięsa przekładać do garnka

W mojej kuchni
Łopatka pieczona z cydrem 138

sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem łopatka marynowała się w marynacie z cydru, z dodatkiem sosu sojowego, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw (majeranek, liść laurowy, papryka, ziele angielskie itd). Pyszna łopatka pieczona, polecam: Najpierw natarłam łopatkę(...)piekarnika nagrzanego do 160 stopni C, piekłam mięso ok. 1 godziny bez przykrycia, na ostatnie 30 minut przykryłam garnek z mięsem pokrywką i zwiększyłam temperaturę do 200 stopni C. Po upieczeniu wyjęte mięso zostawiłam aby chwilkę odpoczęło. Kroiłam mięso na zimno w grube plastry i podałam z ziemniakami i cebulą. Łopatka pieczona z cydrem pokrojona w cienkie plastry jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karczek rolowany z boczkiem. Rolowana karkówka pieczona. 170

zimno z różnymi dodatkami które lubimy, np. z konfiturą z czerwonych borówek , ćwikłą z chrzanem, czy konfiturą z czerwonej cebuli , które doskonale komponują się z tak pieczonym mięsem. Trochę potrzeba jednak czasu aby tym prostym przepisem mogła delektować się cała rodzina. Karkówka najpierw peklowała się 4 dni, następnie dzień leżała w lodówce w przyprawach, aż wreszcie została upieczona(...)mięsa liczymy ok 30 minut. Karkówkę pieczemy około 2 godzin w nagrzanym do 180 °C piekarniku, w połowie czasu karkówkę obracamy na drugą stronę, można ją też spryskać wodą, karkówka powinna być lekko zrumieniona, mięso zostawiamy jeszcze w piekarniku na 15 minut po upieczeniu. Wyjmujemy upieczone mięso z piekarnika, odstawiamy do wystygnięcia, zdejmujemy sznurek i karkówkę kroimy na plastry, serwujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PORK BUNS – SLEEPING DOGS – chińskie bułeczki z grillowaną wieprzowiną 83

zalecamy użycie łopatki lub karkówki. Dokładnie pokrywamy mięso marynatą, przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc, ale po kilku godzinach też będzie ok. 2. PIECZENIE MIĘSA (40 min) Wieprzowinę należy upiec – my zrobiliśmy to przy okazji na rozpalonym grillu, ale można też skorzystać z piekarnika. Mięso kładziemy na ruszcie, lekko smarujemy pozostałą marynatą i wkładamy(...)rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Pod rusztem układamy blaszkę, która posłuży jako pojemnik na ściekającą marynatę. Pieczemy mięso ok. 20 min, przewracamy na drugą stroną i pieczemy kolejne 15 min. Ponownie smarujemy mięso pozostałościami marynaty i dopiekamy je, aby uzyskało ciemny, przypieczony kolor (ok. 5-10 minut z każdej strony). Najlepiej kontrolować stan mięsa pod koniec pieczenia, gdyż

Nerds Kitchen
Pieczony antrykot wołowy 113

bardzo aromatyczne! Nam po pierwszym dniu sporo mięsa zostało, a nie chcieliśmy raczyć się drugi dzień tym samym obiadem, więc pokroiliśmy mięso w plastry, soki z blaszki i resztki z pieczenia zeskrobaliśmy podlewając gorącą wodą, zebraliśmy pieczone cebule i czosnek, a następnie wszystko włożyliśmy do garnka, podlaliśmy bulionem wołowym i dusiliśmy na wolnym ogniu!  Tu świetnie sprawdzą(...)dokładamy pokrojone cebule, czosnek i zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy przez ok. 2 godziny. U nas mięso w środku miało około 70 stopni. Co jakiś czas, podczas pieczenia mięso podlewamy sokami z blaszki.  Upieczone mięso wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do odpoczęcia przykryte luźno folią aluminiową na około 20 minut. My zjedliśmy z surówką z fenkuła, pomarańczy

Plate of Joy
Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem 77

każdą inną okazję – nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się również jako zamiennik wędliny na kanapce . Świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa jest domowa ćwikła , albo chrzan . Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem – składniki 2 kg łopatki 12 plastrów wędzonego boczku 2 białe kiełbasy 150 g żółtego sera Pieczona(...)nicią, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem pieczemy przez ok. 1 godzinę 45 minut w rękawie do pieczenia. Po upieczeniu odstawiamy ją na ok. 10 minut, aby mięso chwilę odpoczęło. Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem Smacznego! Artykuł Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem 84

każdą inną okazję – nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się również jako zamiennik wędliny na kanapce . Świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa jest domowa ćwikła , albo chrzan . Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem – składniki 2 kg łopatki 12 plastrów wędzonego boczku 2 białe kiełbasy 150 g żółtego sera Pieczona(...)nicią, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem pieczemy przez ok. 1 godzinę 45 minut w rękawie do pieczenia. Po upieczeniu odstawiamy ją na ok. 10 minut, aby mięso chwilę odpoczęło. Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem Smacznego! Post Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona w jabłkach 68

pokrojone w ćwiartki Przygotowanie mięsa i pieczenie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek przepuszczamy przez praskę i mieszamy ze wszystkimi pozostałymi przyprawami (oprócz ziela i liści). Mieszanką nacieramy bardzo dobrze mięso i polewamy olejem. Ponownie dokładnie mieszamy i obtaczamy mięso, ma się pokryć przyprawami z każdej strony. Mięso wkładamy do naczynia do pieczenia (takiego z przykrywką(...)układamy obok pokrojone w ćwiartki jabłka. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut pod przykryciem. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 190C i pieczemy przez około 2 godziny od czasu do czasu podlewając mięso powstałym sosem. W połowie pieczenia mięso przewracamy. Pieczemy cały czas pod przykryciem. Jeśli nie macie naczynia z przykrywką możecie użyć

Zasmakuj Kuchni
Prosty ramen z odzysku – na korpusie pieczonego kurczaka 107

wychodzi przejrzysty – nie ma szumowin, bo białko w mięsie kurczaka ścięło się już podczas pieczenia mięsa. Nie trzeba go klarować i odszumowywać, nie wymaga ogromnego garnka i długiego czasu przygotowania ani wielu przypraw. Do zrobienia tej prostej zupy potrzebny jest zarówno sam korpus – z pieczoną skórką, szyją i okrawkami mięsa, jak i soki z blaszki które wypłynęły z kurczaka(...)czasie przecedzamy zawartość garnka przez gęste sito i pozbywamy się wygotowanego mięsa i dodatków. Próbujemy – jeśli potrzeba, dodajemy do zupy pozostały sos sojowy.   Podajemy ramen gorący, ze świeżo ugotowanym grubym makaronem, posypany szczypiorem, prażonym sezamem i orzeszkami. Jeśli zostało Wam z poprzedniego dnia mięso tego pieczonego kurczaka, również warto dodać je do zupy – pokrójcie je w poprzek włókien

Karo in the Kitchen
Gęsina w pieczarkach wg Aleex 65

kawałki mięsa lekko zwilżyć oliwą – wystarczy natłuścić dłonie i przyłożyć je do mięsa. 3. W skórze zrobić małe dziurki, aby tłuszcz miał którędy wypłynąć. 4. Blaszkę, w której będziemy piec mięso, natłuścić odrobiną oleju i pustą wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10 minut. 5. Po tym czasie wyjąć blaszkę i skórą do dołu położyć kawałki mięsa(...)czasie wyjąć brytfannę. Wlać do brytfanny z mięsem przygotowaną mieszaninę wody i przypraw. Dodać kawałki czosnku. 8. Zmniejszyć temperaturę do 170 stopni C, wstawić brytfannę i piec mięso, co 15-20 minut polewając je wytworzonym płynem. W sumie pieczenie powinno trwać około 2 godzin. 9. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki. 10. Cebule pokroić w kostkę. 11. Na patelni rozgrzać trochę

W mojej kuchni
Jak zrobić domowy sos pieczeniowy ? 379

dań obiadowych z ziemniakami, do klusek śląskich, do kopytek oraz makaronów. Smak takiego sosu pieczeniowego jest najważniejszy, ja najlepszy przygotowuję z tego co zostaje na papierze do pieczenia po pieczeniu mięsa w całości. Dzisiejszy sos powstał po upieczeniu trzech kawałków łopatki wieprzowej, która wcześniej została zamarynowana w oliwie i przyprawach: soli, majeranku, granulowanego czosnku, pieprzu młotkowanego z kolendrą, trochę kminku(...)serowy Sos szpinakowo-śmietanowy . Jak zrobić sos pomidorowy na zimę? Przepis tutaj Jak zrobić sos ze świeżych pomidorów? Przepis tutaj Przepis na sos holenderski . składniki : 1 szklanka pozostałości po pieczeniu mięsa (tłuszcz, resztki przypraw i sok) 1 szklanka wody ok. 2 łyżeczki mąki ewentualnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie To co zostało na blaszce po pieczeniu mięsa przekładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KLOPS PIECZONY (PIECZEŃ RZYMSKA) (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 238

mięsami i wędlinami podczas różnych uroczystości. Ma ona same zalety, ponieważ jest smaczna, a szczególnie lubiana przez dzieci. Do tego tania i łatwa do przygotowania. Mięso można piec w foremce lub na blaszce. Klops pieczony (pieczeń rzymska) to kolejna domowa wędlina do keto pieczywa np do szkoły, na uczelnię, do pracy czy w podróż. Tutaj przepis podstawowy, który pochodzi(...)Mięso piec na środkowym ruszcie przez 15-20 minut do uzyskania lekko złocistego koloru. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu należy zdjąć słoninę Klops pieczony (pieczeń rzymska) dobrze przechowuje się w papierze lub folii aluminiowej by mięso nie obeschło. Mięso nadaje się także do mrożenia, wiec polecam przygotowanie jej na zapas. Smacznego! — BTW całości liczone ze słoniną, której część

Ola la LCHF