papryka faszerowana - przepisów 1774

  1. Faszerowana papryka jajkiem - pomysł na szybkie śniadanie
    Faszerowana papryka jajkiem - pomysł na szybkie śniadanie

    lubi jajek na śniadanie? Ja uwielbiam mogę jeść je codziennie więc często robię je w innej odsłonie. Dzisiaj faszerujemy paprykę jajkiem, bardzo fajnie wygląda i jest naprawdę szybkie w wykonaniu :).  składniki: 1 papryka  2 jajka szczypiorek  sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy naczynie, które umieścimy w piekarniku - wykładamy je papierem pergaminowym. Paprykę myjemy, przekrajany

    Przepis pochodzi z bloga Niezły Młynek , prowadzonego przez Niezły Młynek.

  2. Papryki faszerowane mięsem , kaszą gryczaną i grzybami
    Papryki faszerowane mięsem , kaszą gryczaną i grzybami

    Podliczyłam przepisy na faszerowane papryki ( na ciepło) i wyszło mi , że jest to 15 przepis . Robiłam z mięsem i ryżem , mięsem i kaszą jaglaną, w sosie pomidorowym , koperkowym , grzybowym , na parze i w wywarze .Dziś następna wersja - farsz to mięso , kasza gryczana i suszone grzyby - do tego sos grzybowy. Czytaj więcej

    Przepis pochodzi z bloga Buniabaje w kuchni, prowadzonego przez Buniabajewkuchni.

  3. Papryka marynowana z czosnkiem
    Papryka marynowana z czosnkiem

    Zamknąć lato w słoiku - dzięki temu przepisowi każdy może poczuć zimą smak upalnego lata, ciepłych długich wieczorów i zabaw do białego ranka :) Składniki - 1 kg czerwonej

    Przepis pochodzi z bloga Świat Smaku, prowadzonego przez Świat Smaku.

  4. Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami.
    Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami.

    Obiad robiony w pośpiechu, za późno zaczęłam, a mimo to zdążyłam ;) Takie papryki wyszły doskonałe. Dla mnie była wersja bez mięsa, jeżeli ktoś nie przepada. Czytaj

    Przepis pochodzi z bloga Paulina Kwiatkowska, prowadzonego przez PaulinaKwiatkowska.

  5. Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami
    Papryka faszerowana soczewicą i pomidorami

    Gdy się jest na diecie szukamy rozwiązań dla naszych ulubionych dań by podać je w innej, zmienionej ale równie pysznej formie. I tak było z tymi

    Przepis pochodzi z bloga Bernika - moj kulinarny pamietnik, prowadzonego przez Bernika.

  6. Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami z dodatkiem jogurtowego sosu czosnkowego
    Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami z dodatkiem jogurtowego sosu czosnkowego

    natką. Doprawiamy do smaku i mieszamy. - Umyte papryki, przekrojone na dwie równe połówki, z usuniętym ogonkiem i gniazdami nasiennymi i błonkami, wewnątrz posypujemy solą i odkładamy na moment. - Papryki faszerujemy bogatym kuskusem z pomidorami i pieczarkami na bogato. Gotujemy na parze. Podajemy z sosem powstałym z jogurtu, posiekanego czosnku i czerwonej papryki w proszku

    Przepis pochodzi z bloga Moja smaczna kuchnia, prowadzonego przez anetaklimecka.

  7. Faszerowane papryki z mięsem
    Faszerowane papryki z mięsem

    Kolejne faszerowane papryki, tym razem z dodatkiem  mięsa. Użyłam papryk podłużnych. Faszeruje się je nieco mniej wygodnie niż duże okrągłe papryki, ale są naprawdę smaczne.  Już po raz kolejny dodałam do farszu szpinak, to bardzo dobry pomysł - farsz jest bardziej wilgotny i nie jest zbity. Polecam! składniki 16  średnich papryk  - podłużnych(...)piec ok 1,5 h. Smacznego! Uwagi: Ilość farszu może się okazać za duża - zależy od wielkości papryk. Można wtedy pozostały farsz zamrozić i użyć go przy najbliższej okazji do faszerowania np pomidorów

    Przepis pochodzi z bloga Stare Gary, prowadzonego przez Stare Gary.

  8. PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI
    PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI

      Bardzo fajne dość lekkie danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Przepis stworzony pod wpływem chwili ;-)   Z apetytu na danie trochę inne

    Przepis pochodzi z bloga Smaczne Zdrowe, prowadzonego przez smacznezdrowe.

  9. Papryki faszerowane mięsem i Fetą
    Papryki faszerowane mięsem i Fetą

    Grecy faszerują wiele warzyw .Zapiekają je , grillują, duszą. Często pojawia się w towarzystwie takich warzyw lub nawet jako ich składniki ser . Kupiłam   małe kształtne papryczki ( takie wielkości średniego pomidora). Aż się proszą by coś z nimi zrobić. Przygotowałam farsz z nutą przypraw greckich i dodatkowo poutykałam w nim kosteczki Fety. Czas: 1 godzina Składniki: 12 małych papryk ( wielkości średniego

    Przepis pochodzi z bloga Buniabaje w kuchni, prowadzonego przez Buniabajewkuchni.

  10. Faszerowana papryka mięsem i fetą
    Faszerowana papryka mięsem i fetą

    Na życzenie nasze i wasze. Skoro jest lato, papryki zeszły z ceny, a ja od dawna miałam ochotę na nafaszerowanie ich mięsem to czemu ich nie

    Przepis pochodzi z bloga Bernika - moj kulinarny pamietnik, prowadzonego przez Bernika.

  11. Grecka faszerowana papryka - niech ktoś zatrzyma wreszcie świat.
    Grecka faszerowana papryka - niech ktoś zatrzyma wreszcie świat.

      Jestem jedną z tych osób, którym nie zawsze udaje się zakończyć pracę o godzinie 17, a wychodząc z firmy zostawić tam również myśli związane z

    Przepis pochodzi z bloga Brzuszki Łakomczuszki, prowadzonego przez BrzuszkiŁakomczuszki.

  12. Papryki faszerowane ryżem
    Papryki faszerowane ryżem

    Przepyszne faszerowane papryki.   Pierwszy raz spotkałam na rynku fioletowe podłużne papryki,  znakomicie się upiekły, były bardzo miękkie. Rewelacyjny okazał się również turecki ryż do pilawu, kupiony na Targach Natura Food. Ryż doprawiałam przyprawą do faszerowanych pomidorów, przywiezioną z Grecji, ale spokojnie zastąpimy ją suszonymi ziołami tj oregano, miętą, bazylią.  Bardzo dobrym dodatkiem okazał się szpinak, dzięki któremu(...)farsz nie był suchy. Polecam! , składniki 6  papryk farsz 250 g szpinaku 2 -3 ząbki czosnku 1/2 puszki krojonych pomidorów 2 małe cebule - drobno posiekana 1/2 szklanki ryżu 1 szklanka bulionu przyprawa do faszerowanych pomidorów lub zioła (oregano, mięta, bazylia) sól, pieprz sos 1/2 puszki pomidorów 1/2 dużej czerwonej cebuli 1 szklanka bulionu sól, pieprz

    Przepis pochodzi z bloga Stare Gary, prowadzonego przez Stare Gary.

  13. Faszerowana Papryka.
    Faszerowana Papryka.

    Każdy przechodzi takie dni. Pozostaje myśleć, że czasem słońce czasem deszcz a po każdej burzy przychodzi słońce. Tak jak obiecałam. Kuchnia staje się lekka, bogata w warzywa. Dziś proponuję faszerowaną paprykę. Składniki: 5  szerokich papryk 2 torebki ugotowanego ryżu basmati z dzikim 500g mięsa mielonego od szynki 1 duża cebula sól, pieprz, słodka papryka, mielony kminek 1 szklanka wody

    Przepis pochodzi z bloga QuchniaKaroli, prowadzonego przez Mama daj jeść.

  14. Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe
    Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe

    Papryka faszerowana doprawiona słodką papryką mieloną , płatkami paprykowymi ( z różnych suszonych pikantnych papryk ) i marynowaną paprykę. Z dodatków do farszu też lekka zmiana- do mięsa dodałam ryż , płatki owsiane i cebulę. Czytaj więcej

    Przepis pochodzi z bloga Buniabaje w kuchni, prowadzonego przez Buniabajewkuchni.

  15. Faszerowana papryka mięsem, kaszą i fetą
    Faszerowana papryka mięsem, kaszą i fetą

    Lubię nadziewać różne rzeczy! Warzywa, owoce, makaron... W najbliższym czasie pokażę Wam kilka ciekawych przepisów, nie tylko na danie główne...:) Dziś nadziałam paprykę. Chyba najbardziej popularną

    Przepis pochodzi z bloga Olikowa kuchnia, prowadzonego przez Oliczeko.

Wybierz stronę :