Papryka faszerowana Toskanią – test brytfanny od Florina

Papryka faszerowana Toskanią  –  test brytfanny od Florina

Papryka faszerowana Toskanią – test brytfanny od Florina

Toskańska kuchnia jest różnorodna. Na stołach spotkamy warzywa i owoce, ryby morskie i owoce morza oraz dziczyznę. Jest przy tym prosta, wiejska i zaskakująco pomysłowa. Każde z toskańskich miast może pochwalić się potrawą znaną zarówno w regionie, jak i przynajmniej w znacznej części Włoch. Charakterystyczną cechą kuchni toskańskiej jest mniejsze spożywanie makaronu aniżeli w pozostałych regionach. Tu dominują zupy, kasza, ryż i chleb.Kuchnia Toskanii jest zdrowa, kolorowa i prosta- a co za tym idzie smaczna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, papryka faszerowana, kasza, mięso, pomidor, dynia, susz, suszone pomidory, czosnek, mielone, duszone, proste i szybkie przepisy, zdrowe przepisy, zdrowe, cebula, kasza gryczana, mięso mielone, sałata, ryż, ryby, sałatki, sałatka, mięso duszone, sałatka z papryki, salsa, szynka, sosy, makaron, ogórki, sos pomidorowy

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.