Papryki faszerowane mięsem i Fetą
Papryki faszerowane mięsem i Fetą
To trochę taka wariacja na temat kuchni greckiej. Grecy faszerują wiele warzyw .Zapiekają je , grillują, duszą. Często pojawia się w towarzystwie takich warzyw lub nawet jako ich składniki ser . Kupiłam małe kształtne papryczki ( takie wielkości średniego pomidora). Aż się proszą by coś z nimi zrobić. Przygotowałam farsz z nutą przypraw greckich i dodatkowo poutykałam w nim kosteczki Fety.
Czas: 1 godzina
Składniki:
12 małych papryk ( wielkości średniego pomidora)
0,5 kg chudej łopatki bez ko... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
feta, papryka faszerowana, sosy, papryka, mielone, cebula, rozmaryn, warzywa, mięso, ryż, greckie, pomidor, cytryna, miód, duszone, mąka, gołąbki, ser, pieczywo, cynamon, pulpety, ziemniak, placki, czosnek, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, zupa, sos pomidorowy, pomidory z serem, sos do ryżu
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
PUDERNICZKA,
16 lutego 2013 18:11:22Wygląda wspaniale :)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję