Pomidorowa po faszerowanych paprykach ( z wermiszelem)

Pomidorowa po faszerowanych paprykach ( z wermiszelem)

Pomidorowa po faszerowanych paprykach ( z wermiszelem)

Zawsze  kiedy robię faszerowane  papryki, cukinie, kabaczki lub  gołąbki  w sosie pomidorowym zostaje mi sporo sosu. A zostaje dlatego, że po to by faszerowane warzywa dobrze się udusiły muszą być przykryte najpierw bulionem, a następnie sosem. Mam 2 sposoby na zagospodarowanie tego pozostałego sosu. porcje sosu .Pierwszy-  to zamrozić i podać potem np. z pulpetami , kluskami itp. Drugi - to podać ten sos jako zupę np. z makaronem.Ja gotuję w takim przypadku wermiszel bo nadaje się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka faszerowana, papryka, sosy, kluski, gołąbki, zupa, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, rosół, makaron, cukinia, pulpety, makarony, cukinia faszerowana, pulpety w sosie pomidorowym, sos paprykowy

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.