papryka faszerowana - 2363 przepisów (strona:4/158)

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 114

zejść z tapetu kasza jaglana. Skoro tak, to zdecydowałam się spróbować kolejnej wariacji z jej udziałem. Tym razem użyłam jej przy okazji przygotowywania jednego z moich obiadowych faworytów, mianowicie papryki faszerowanej. Niniejsza wersja posiłku charakteryzuje się znakomitym smakiem i dużą aromatycznością. Ponadto stanowi bardzo dobrą propozycję dla osób, które nie spożywają mięsa.   Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: – kaszę(...)kaszę, koncentrat oraz stosowną według Was porcję ziół, wymieszajcie i całość podgrzejcie. Kiedy farsz osiągnie zwartą konsystencję, wypełnijcie wcześniej przygotowane połówki papryki. Jeżeli jesteście fanami żółtego sera, możecie przykryć faszerowaną paprykę jego cienką warstwą i całość zapiec w piekarniku. Mam nadzieję, że moja propozycja spotka się z Waszym uznaniem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Pomidorowa po faszerowanych paprykach ( z wermiszelem) 141

Zawsze  kiedy robię faszerowane  papryki, cukinie, kabaczki lub  gołąbki  w sosie pomidorowym zostaje mi sporo sosu. A zostaje dlatego, że po to by faszerowane warzywa dobrze się udusiły muszą być przykryte najpierw bulionem, a następnie sosem. Mam 2 sposoby na zagospodarowanie tego pozostałego sosu. porcje sosu .Pierwszy-  to zamrozić i podać potem np. z pulpetami(...)jako zupę np. z makaronem. Ja gotuję w takim przypadku wermiszel bo nadaje się do zupy typu pomidorowa ( lub rosół ) , a do tego błyskawicznie się gotuje. Wczoraj zrobiłam ,,Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe

Buniabaje w kuchni
Papryki faszerowane. 322

  To kolejna propozycja na dietetyczny obiad. Pyszne, odchudzone, inspirowane przepisem Okrasy danie, które po raz kolejny pokazuje, że walka ze zbędnymi kilogramami może być niesamowicie

Brzuszki Łakomczuszki
Rolada z mięsa mielonego faszerowana papryką i serkiem 192

Dzisiejszy wpis to propozycja na niecodzienny pyszny obiad. Taka rolada jest bardzo prosta do wykonania, zrobi j ą nawet początkująca osoba. Świetnie się prezentuje na stole

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Papryki faszerowane chili con carne 133

Lato to najlepszy okres na faszerowane warzywa. Papryki, cukinie, bakłażany aż się proszą, by napełnić je przepysznym farszem. Możliwości jest mnóstwo. Ja tymczasem przygotowałem papryki faszerowane moim ulubionym chili con carne i podałem je z sosem guacamole. Może i Wy skusicie się na odrobinę Meksyku w Waszej kuchni? (: Składniki (na 4 porcje) : 500 g mielonej wieprzowiny (choć najlepiej użyć mięsa

Food Square
Papryki faszerowane ryżem i ziołami 121

Bardzo lubię faszerowane papryki. Często robię je z dodatkiem mięsa, tym razem wersja ziołowa, tylko ryż i dużo aromatycznych ziół. Podłużne papryki też wydają mi się smaczniejsze od tradycyjnych okrągłych. Poza tym łatwiej mi się je faszeruje. Polecam! składniki 6 podłużnych papryk 2 ząbki czosnku ok 700 g pomidorów 1 cebula - drobno posiekana 1/2 szklanki ryżu pęczek pietruszki

Stare Gary
Pomysł na szybki obiad - czerwona papryka faszerowana kaszą gryczaną z cebulką i pieczarkami :) 205

Dobra alternatywa mięsnego dania obiadowego dla wegetarian. Posiłek szybki w przygotowaniu o ile mamy zalegającą kaszę gryczaną w lodówce. Wystarczy szybko połączyć ze sobą składniki ,stawić

Feel Eat
Papryka faszerowana 158

   Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie. Składniki: -4 czerwone lub żółte papryki -10-15 dkg ryżu -1/2 kg mielonego mięsa -2 ząbki

Maminek kulinarny
Faszerowane papryki 103

  Składniki: 4 Papryki 1 posiekana cebula 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g kaszy gryczanej 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżka

KreatywnePiny
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 169

mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 3 łyżki ketchupu cebula sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka 0,5 l bulionu 20 dag żółtego, starkowanego sera Według mnie papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, to ciekawa alternatywa dla gołąbków, a jednocześnie wyśmienity pomysł na mało pracochłonny, a za to bardzo ciekawy obiad. Można je serwować jako danie samodzielne(...)ziemniaczków. Przygotować dużą miskę i przełożyć do niej:  mięso mielone, ugotowany i wystudzony ryż, drobno posiekaną i podsmażoną na patelni cebulę, ketchup i przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Papryki dokładnie umyć i odciąć im "czapeczki". Usunąć gniazda nasienne, ponownie wymyć i napełnić farszem. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, do którego należy wlać około 0,5 l bulionu

Świat Domowej Kuchni
Papryka faszerowana warzywami i ryżem-pyszna 226

wartosci odzywczej,zawiera bowiem okolo 5 razy wiecej witaminy C niz owoce cytrusowe.Swietnie nadaje sie do faszerowania.Ta jest wyjatkowo smaczna ,choc nadziewana  tylko ryzem z warzywami.Nadzienie warzywne przed faszerowaniem papryk zostalo wymieszane z kokosowym sosem beszamelowym.Farsz jest przepyszny,puchaty i rozplywajacy sie w ustach.I wlasciwie nie wiem,czy to sprawil dodatek beszamelu czy kokosa.Warto w kazdym razie wyprobowac.Naprawde polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Indyk faszerowany Papryką 178

Wartość Odżywcze 1 Porcji . Wychodzi 5 porcji po 100 g mięsa mielonego 40 g papryki, 60 g ryżu Przepis : CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
PAPRYKI FASZEROWANE PO MEKSYKAŃSKU 151

Papryki jeszcze pełno i niedrogo. Czemu więc nie zrobić sobie naprawdę pysznego obiadu? Świetna, ostra papryka po meksykańsku. Zapraszam! Ilość:  8 papryk Poziom trudności:  

COOKUJ
Długie papryki faszerowane ricottą 121

Aparat w naprawie , na szczęście zanim odmówił współpracy, zrobił jeszcze nieco zdjęć :) Szybka do zrobienia i smaczna przekąska. przepis znaleziony kiedyś na stronie  BBC Bood

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania