Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami

Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami

Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami

Smaczny obiad podany w elegancki sposób. Tak przygotowane mięso ładnie prezentuje się na talerzu. Znakomity pomysł na rodzinny obiad. 1,7 kg kurczak (w całości) 1 czerwona papryka 1 cebula 500 g pieczarek 1 marchewka Przyprawa do kurczaka Liść lubczyku Ostra czerwona papryka Sól Pieprz Olej do smażenia Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystko podsmażamy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka i czerwoną ostrą papr... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.