Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue

Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue

Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue

Przepis na : kolacja

Pulled pork, w wolnym tłumaczeniu, to szarpana lub wyczesana wieprzowina. Nazwa pochodzi od sposobu podania mięsa, podzielonego na długie, cienkie włókna. Do przygotowania tej potrawy używa się karkówki lub łopatki wieprzowej, długo marynowanej i bardzo długo pieczonej.  Im dłużej pieczone mięso, tym bardziej soczyste i miękkie. Dobrze upieczona pulled pork, dosłownie rozpływa się w ustach. Mięso piecze się przez 6 do 12 godzin. Autorzy większości przepisów, które przeglądałam zalecają pieczenie w temp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, karkówka, sosy, mięsa pieczone, ogórki, marynaty, frytki, bułki, chleb, sałata, mielone, karkówka w cebuli, karkówka pieczona, pieczona karkówka, wieprzowina, pieczone ziemniaki, ogórki kiszone, papryka, ryż, sałatka, ziemniaki, sałatki, kolacja, obiad, chleb na zakwasie, ryż z warzywami, pieczeń z mięsa mielonego, sałatka z ryżem, mięso mielone, sos do ryżu

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.