Ziołowy kurczak pieczony z cytryną i bekonem.

Ziołowy kurczak pieczony z cytryną i bekonem.

Ziołowy kurczak pieczony z cytryną i bekonem.

Przepis na : obiad

Ten kurczak ma wyrazisty, ziołowy smak z nutą cytrusowej świeżości i lekko wędzonym aromatem dzięki plasterkom bekonu. Skórka jest chrupiąca, a mięso soczyste i delikatne.  Idealny na rodzinny obiad, świąteczny stół lub niedzielny lunch. Doskonale smakuje z pieczonymi lub gotowanymi warzywami, sałatką z rukoli lub puree ziemniaczanym. Smakuje najlepiej na ciepło, ale świetnie sprawdza się też na zimno do lunchboxa lub sałatki. Składniki: 1 kurczak z hodowli bez antybiotyków (ok. 1,5–2 kg) 1 cytryna po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.