Szakszuka z cieciorką i kiełbasą

Szakszuka z cieciorką i kiełbasą

Szakszuka z cieciorką i kiełbasą

Przepis na : śniadanie

Taki danie często przyrządzam mojemu mężowi na śniadanie ale możemy je również podać na obiad lub kolację. Szakszuka jest bardzo smaczna i sycąca, polecam. Składniki: 3 jajka 150 gram kiełbasy wiejskiej Hańderek 0,5 puszki ciecierzycy 300 ml. przecieru pomidorowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.