EMPANADAS

EMPANADAS

EMPANADAS

Na początku tygodnia zazwyczaj gotuję esencjonalny bulion drobiowy, który jeszcze gorący przelewam do wyparzonych słoików i od razu zakręcam. Po wystygnięciu wstawiam do lodówki i w ciągu kilku kolejnych dni sukcesywnie zużywam do przygotowywania zup oraz sosów.  Pozostałe po ugotowaniu mięsko oddzielam od kości i  przygotowuję z niego paszteciki, potrawkę z kurczaka lub  tymbaliki drobiowe. Świetnym sposobem jest także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, papryka, mięso, pierogi przepis, pierogi, chorizo, drobiowe, sosy, kiełbaski, kurczak, przekąska, dipy, paszteciki, sałata, przekąski, potrawka, rosół, zupa, słoik, potrawka z kurczaka, kurczak po meksykańsku, impreza, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, sos do sałaty, bez pieczenia, chrupiący kurczak, sos do kurczaka, mięso duszone, ciasto z jogurtem naturalnym

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.