Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem
Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem
Ciasto francuskie stanowi idealną bazę do wykonania szybkich, a zarazem eleganckich przekąsek. Dzisiaj wykorzystaliśmy je do przygotowania poduszeczek nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika i kiedy jest ich już wystarczająca ilość przygotowujemy pasztec... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga
Autor
kuchniaoddwojga
Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
francuskie, papryka, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, mięso, kurczak, ciasto, ciasto francuskie, przekąska, grzyby, curry, przekąski, pieczarki, rosół, podudzia z kurczaka, chilli, wołowina, indyk, paszteciki, zupa, kurczak z papryką , filet z kurczaka, szybkie przekąski, jajka z farszem, ciasto na niedziele, szybkie ciasto, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, kurczak z czosnkiem, kurczak curry
Inne przepisy z Kuchnia od dwojga
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję