Klasyczne, cienkie naleśniki

Klasyczne, cienkie naleśniki

Klasyczne, cienkie naleśniki

Nie jest wcale sprawą prostą, zrobić cienkie naleśniki, które nie są gumowe i nie pękają przy zwijaniu w krokiety.  Ten przepis wykorzystujemy zawsze gdy robimy naleśniki ze szpinakiem, twarożkiem, dżemem lub właśnie klasyczne krokiety. Naleśniki są również dobre na drugi dzień - nie wysychają i nie twardnieją. Wystarczy je jedynie przykryć i wstawić do lodówki. Powstałe ciasto jest dość rzadkie, jednak kiedy odstoi gęstnieje. Dlatego, gdy chcemy je zagęszczać lub rozrzedzać należy to robić dopiero po ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, krokiety, ciasto, szpinak, kokosowe, ciasto na naleśniki, ciasto kokosowe, proste ciasto

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.