Koniecznie podany z uszkami lub pasztecikami, suszonym majerankiem, świeżym czosnkiem i udekorowany drobno posiekaną natką pietruszki. Wspaniały i gorący czerwony barszcz – nasza tradycja. Wesołych i smacznych Świąt! Składniki: ZAKWAS: 1 kg buraków 2 l przegotowanej wody kawałek skórki z chleba żytniego lub pszenno-żytniego WYWAR WARZYWNY 2 kg buraków 1 seler 1 por 4 marchewki 2 pietruszki 1 duża cebula 2 listki laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 4 duże ząbki czosnku 3 l wody sól, pieprz, odrobina cu... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...