często je piekę i za każdym razem inny. I za każdym razem wychodzi pyszny. Dzisiaj mam dla Was sernik na orzechowym cieście z rodzynkami i posiekanymi orzechami. Sernik polałam własnoręcznie zrobioną polewą. Bardzo polecam taki sernik. Upieczcie, a będziecie zachwyceni. Smacznego życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 jajko(...)masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml zmielonych orzechów włoskich Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku o smaku waniliowym ) 1 szklanka cukru 5 jajek 2 budynie śmietankowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
Izabelawkuchnikremowy i ten smak i zapach! Nie do podrobienia, jedyny w swoim rodzaju, bardzo szlachetny smak i jestem pewna, że zadowoli każdego. Muszę Wam powiedzieć, że w kwestii pieczenia serników , na prawdę trzeba je piec w kąpieli wodnej , one wtedy smakują całkowicie inaczej, przede wszystkim są bardziej kremowe, równo się pieką i nie opadają spektakularnie. Sposób pieczenia przy serniku(...)wodna a dwa musimy sernik piec góra i dół, wtedy nigdy Wam nie popęka, a jeśli nawet to będzie minimalne pęknięcie, ale to zdarza się tylko jeśli powierzchnia sernika jest bardzo duża. PRZEPIS NA SERNIK CHAŁWOWY FORMA MAŁA WYSOKA TORTOWNICA lub składniki x2 na dużą formę SPÓD SERNIKA: - 100 g maślanych herbatników - 50 g masła Herbatniki
SMYKWKUCHNIsernik przyda się przez cały rok, a już na pewno przed noworoczną imprezą. Dzisiejsze ciasto z kajmakiem to pyszność, która ma w sobie bogactwo smaków i pewną lekkość. Sernik utrzymany jest w tonie włoskich deserów, idealnych wprost na przykład jako dopełnienie romantycznej kolacji. Porady Agaty Zabierając się do zrobienia sernika z kajmakiem, warto skorzystać z kilku wskazówek Agaty(...)używamy sera z wiaderka, wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka
KulinarneImpresje.plsmaczny, kremowy, rozpływa się w ustach i cudownie pachnie czekoladą. Wygląda fantastycznie, powinien spodobać się fanom ciasteczek oreo. W przygotowaniu jest prosty i szybki, trafia na moją listę ulubionych serników, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowy Sernik z Oreo Składniki: Spód: 20 ciastek oreo 50g miękkiego masła (w temperaturze(...)pokojowej) Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik 200g gorzkiej czekolady (użyłam 60%) 3 łyżki dobrego kakao bez cukru 2 jajka 150g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 110g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 spore łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18% Dodatkowo: 8-10 ciastek oreo 50g mlecznej czekolady Masa serowa: 1. Śmietankę kremówkę
Mała Cukierenkaserowy i ten pyszny spód. A cały sekret tkwi w pieczeniu w niskiej temperaturze, dobrze dobranym serze i… w dodatkach. I o nich chciałabym napisać Wam kilka słów. Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie przygotowałam jak się zapewne domyślacie z dodatkiem pysznego miodu. I to miodu nie byle jakiego, bo lawendowego. Ja od samego początku(...)postanowiłam zachwycić moją rodzinę nowym sernikowym przepisem… musiałam po niego sięgnąć. I jak się okazało był to słuszny wybór. Polecam i Wam. Jeśli szukacie przepisu na wyjątkowy sernik, to polecam Wam właśnie ten Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie Ciasto: 270 g mąki 125 g masła lub margaryny 2 żółtka 50 g cukru pudru
Słodkie okruszkiKremowy Sernik Zebra z Polewą Czekoladową – Witajcie Kochani! Dzisiaj przygotowałam pyszny kremowy sernik razem z marką Dr. Oetker. Dostałam do przetestowania Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera i Naturalny ekstrakt Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr . Oetkera, dzięki nim mój sernik zebra był jeszcze smaczniejszy. Sernik apetycznie i ładnie wygląda(...)mieć problemu z jego przygotowaniem, do tego jest smaczny. Zniknął u mnie błyskawicznie, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kremowy Sernik Zebra z Polewą Czekoladową Składniki: Ciasto: 1kg gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 220g cukru 4 łyżki
Mała Cukierenkadelikatniejsze w kąpieli wodnej, wymagają one jednak czasu. Tym razem postawiłam na klasykę, możecie ten sernik zrobić z rodzynkami lub bez, to zależy od tego co lubicie. Sernik jest bardzo delikatny i puszysty – idealny A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami(...)sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK KLASYCZNY Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 1 kg sera do serników (patrz uwagi poniżej) – 250 g miękkiego masła – 150 g cukru pudru – 6 jajek – 1 opakowanie cukru waniliowego – 100 ml śmietanki
nietylkopasta.plcóż, bardzo je uwielbiam. Sernik to najlepsze ciasto na świecie. U mnie obowiązkowo musi być na każde święta i od czasu do czasu na niedzielę. Ten sernik wyszedł mi bardzo pyszny, słodki, delikatny w smaku i taki lekki i aksamitny. Bardzo zachęcam do z korzystania z mojego przepisu, upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa(...)sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy krówkowej kajmakowej Pianka: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 20 dag masy krówkowej kajmakowej 1 lekko kopiasta łyżka żelatyny spożywczej niewielka ilość gorącej
Izabelawkuchnilisty świątecznych wypieków, koniecznie dorzućcie jeszcze jeden sernik. Sernik kajmakowy z chrupiącymi orzechami, na pewno trafi w niejedno serce łasucha. Sernik kajmakowy jest aksamitnie kremowy, słodki, ale nie przesłodzony. Wierzch sernika polałam roztopioną białą czekolada i obficie posypałam mieszanką orzechów oraz skórką pomarańczową Bakalland . Wypiek nie należy do trudnych, także śmiało - róbcie ! PRZEPIS NA SERNIK KAJMAKOWY(...)ORZECHAMI Składniki na sernik: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego 250 g masy kajmakowej z puszki 200 g śmietany 36% 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 2 żółtka 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 100 g białej czekolady 100 g mieszanki orzechów Bakalland 50 g kandyzowanej skórki
kolorowotorcikowoniecodzienny sernik został przygotowany specjalnie na konkurs z piernikami toruńskimi Kopernik. Mam nadzieję, że spodoba Wam się moja propozycja. Nie byłabym sobą, gdybym nie przygotowała ukochanego przeze mnie sernika w połączeniu z konkursowym produktem – piernikiem. Tak właśnie powstał sernik – piernik z chałwą, pistacjami i marakują. Jest lato, więc zdecydowałam się na sernik na zimno. Wyszedł(...)łyżek mleka 150 g pierników „Katarzynek” 100 g posiekanych drobno pistacji 100 g chałwy waniliowej 2 marakuje wierzch posiekane pistacje / pokrojone pierniki / pokruszona chałwa * do sernika wykorzystamy w sumie 2 paczki ulubionych pierników „Kopernik” Wykonanie Suche składniki na spód umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Masło stapiamy i łączymy z masą ciasteczkową. Gotową masą wylepiamy dno tortownicy
Raj dla Podniebieniasobie delikatna ricottę, a udekorowany bezą i owocami sprawia, że przez nasze podniebienie przebijają się cudowne walory smakowe. Całkiem niedawno pewna grupa osób nazwała mnie „panią sernik”… W pierwszym momencie roześmiałam się szczerze, bo określenie zwyczajnie mnie rozbawiło! Ale po chwili zdałam sobie sprawę(...)jest. Wymyśliłam sobie zapraszanie moich Czytelników do mojego Raju dla Podniebienia, który jest bardziej słodki niż słony, a słynie z – wiadomo – serników! Więc teraz, z racji wydania także książki z przepisami na serniki, jestem kojarzona z sernikami. I mnie się to bardzo podoba, bo, jak już wiecie, sernik to ciasto, które całkiem odmieniło moje życie
Raj dla Podniebieniakiedy to po zakupach siedziałyśmy z mamą w jednej z rzeszowskich kawiarni i zastanawiałyśmy się, co upieczemy na święta…To, że na naszym świątecznym stole pojawi się mój sernik, to pewne. Tylko jaki? Z pewnością jakiś świąteczny, bogaty w bakalie…Bakalie…bakalie…Bakalie! Ależ tak! Posłodzę go bakaliami! A najlepiej aromatyzowanymi w soku z pomarańczy(...)domu mojej mamy wpadłam jak burza. W mojej głowie już kroił się pomysł na nowy smak sernika. Rozebrałam z płaszczyka moją zaczerwienioną na buźce córuchnę, przekazałam babci pod chwilową opiekę, a sama na jednej nodze skoczyłam po potrzebne produkty. Wróciłam z pachnącymi pomarańczami, orzechami, marakują i daktylami. Czułam, że już, ale to już! muszę upiec ten sernik! Akurat
Raj dla PodniebieniaDziś prezentuję Wam hitowy sernik mijającego lata. Zrobił w mojej rodzinie prawdziwa furrorę. Kremowy, waniliowy, ze startą skórką cytrynową, karmelem na wierzchu i sosem jeżynowym. Esencja lata. Sernik i owoce leśne. Przy jego pieczeniu czułam się jak mag, który z tak prostych produktów czaruje niezwykły wypiek. I choć jest to zwykły sernik, w smaku odbiega od zwykłości(...)piec przez 50-60minut. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. wierzch: masę kajmakową umieścić w rondelku, podgrzać ze śmietanką. Ciepłym kajmakiem udekorować wierzch sernika. Po wystygnięciu masy karmelowej sernik schłodzic w lodówce. sos jeżynowy : jeżyny i maliny umieścić w małym rondelku, zasypać cukrem i gotować kilka minut na małym ogniu do czasu, aż z owocowej masy powstanie
Raj dla Podniebieniawiele przepisów na te wypieki, więc dlaczego by nie stworzyć książki z przepisami na te wdzięczne ciasta? Do pracy przystąpiłam od razu. Jednocześnie zaczęłam pisać wstęp, tworzyć nowe rodzaje serników, których z tygodnia na tydzien przybywało, a także szukać wydawcy. Wszystko to, było przyjemne, lecz czasochłonne. Pracując na co dzień zawodowo, tylko jakiś wycinek czasu mogłam poświęcić swojemu zajęciu, jednak(...)także mój wydawca i przesympatyczna pani redaktor nadzorująca prace nad moją książką, która stwierdziła, że temat mojej książki jest raczej niszowy, mało kto wydał książkę tylko z przepisami na serniki. Dlaczego więc nie mam to być ja? Na potrzeby książki upiekłam przeróżne rodzaje serników. Słodkie i słone. Pieczone i na zimno. W różnorodnych smakach, z oryginalnymi dodatkami. Wymyślałam, piekłam
Raj dla Podniebieniajest niesamowicie puszysty! Upiekłam go już kilka razy i zawsze wychodził idealnie. Po rozcięciu ciasta widać wręcz prześwity od pęcherzyków powietrza. Pieczenie wymaga nieco uwagi i dbałości, ale delikatność sernika całkowicie rekompensuje włożoną pracę. Na zdjęciach sernik, który upiekłam z połowy porcji. Blaszka 30x25 Składniki: 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g (2 opakowania) serka homogenizowanego waniliowego 12 żółtek 150g cukru(...)foremki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostają bez papieru), wlewamy ciasto i delikatnie uderzamy foremką w blat, by masa równo się ułożyła. Piekarnik nagrzewamy do 220*C, wstawiamy sernik i pieczemy równo 5 minut. Otwieramy piekarnik, lekko wysuwamy blaszkę i ostrym nożem odcinamy sernik od boków formy - szybko, z każdej strony i wbijamy nóż do samego
Gotowanie i blogowanie