[Winna Szkoła] Wino i wędliny

[Winna Szkoła] Wino i wędliny

Większość wędlin to mięsa peklowane, suszone, wędzone lub fermentowane. Większość z tych metod obróbki sprawia, że nie dość, że zawierają one sporą ilość tłuszczu, to jeszcze są słone. A co to oznacza? Ni mniej, ni więcej tylko to, że mamy dwa czynniki tzw. wine-friendly, które sprawiają, że dobór wina do wędlin staje się względnie prosty. No właśnie… względnie! Dobierając wino musimy wziąć pod uwagę intensywność smaków, stopień doprawienia oraz rodzaj przypraw. Dlatego poszukując idealnego rozwiązania...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, szynka, boczek, mięso, schab, kiełbasa, przekąska, przekąski, pizza , wołowina, kaczki, ciasto na pizze, paszteciki, królik, chorizo, papryka, pieczony boczek, pasztet wieprzowy, biała kiełbasa

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.