Paszteciki z kapustą i grzybami
Paszteciki z kapustą i grzybami
Niezmiennie kojarzące się z ukochaną zimniejszą porą i oczywiście świętami. To smak dzieciństwa, ale i dorosłości, kiedy to trzeba było sprostać zadaniu i zrobić je tak, jak robiła babcia. To wyjątkowy smak, chyba najweselszego momentu w roku. Może nieco niechlujne, ale pierwsze w tym roku i moje ulubione. Ja robię cienkie ciasto (jak na zdjęciu), jednak wiele osób woli, gdy jest go nieco więcej. Żaden problem, wystarczy rozwałkować ciasto na grubszy placek. ;) http://muza.com.pl/product.php?id_product=1470 + jajko do posmarowania... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, ciasto, paszteciki, przepisy na święta, kapustą, drożdżowe, pierogi przepis, pierogi, placki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, barszcz czerwony, barszcz, pyszne ciasto, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, jajka z farszem, ciasto z bezami, paszteciki drożdżowe, paszteciki z kapusta i grzybami, paszteciki z kapustą, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, jajka na święta, czerwona kapusta, drugie danie
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz