Konfitura z żurawiny bez gotowania

Konfitura z żurawiny bez gotowania

Konfitura z żurawiny bez gotowania

Najprostszy sposób na konfiturę żurawinową do mięs. :) 0,5kg żurawiny 0,4kg cukru kryształu Żurawinę po przepłukaniu wrzucamy do sporej miski. Zasypujemy ją cukrem i opcjonalnie czekamy kilka chwil, aż owoce puszczą sok. Następnie przy pomocy ustrojstwa do ucierania żółtek lub zwykłej łyżki zgniatamy żurawinę na miazgę. Można także poświęcić jej kilka chwil więcej, by cukier dobrze się rozpuścił. Voila! Gotowe. :) Chwila relaksu przy ulubionym serialu i konfitura skończona. Przekładamy ją do słoiczka i szc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.