Krem z dyni hokkaido z imbirem i zielonym groszkiem
Krem z dyni hokkaido z imbirem i zielonym groszkiem
Mmmm... gotowanie tej zupy-przekąski zajmuje mniej więcej tyle, co pójście do sklepu i kupienie takiej w proszku, powrót do domu i zalanie jej wrzątkiem. Sami wiecie więc, co lepiej wybrać. ;) Nie ma jesieni bez herbaty z cytryną i potraw z dyni. Warto zacząć od czegoś lekkiego. ok. 0,5kg miąższu dyni hokkaido (najlepsza zaraz po piżmowej) 3 nieduże ziemniaki 1 spora cebula puszka groszku konserwowego ok. 3 szklanki bulionu warzywnego 1,5 szklanki mleka łyżeczka świeżo startego imbiru łyżeczka soku z cytryny posiek... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, imbir, ziemniaki, mielone, groszek, zupa, przekąska, przekąski, chleb, zupa krem, krem, krem z dyni, mielone z warzywami, mleko w proszku, chleb mieszany, zupa warzywna, zupa krem z groszku
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję