mleko w proszku - przepisów 6821

  1. Orzeszki z masą z mleka w proszku
    Orzeszki z masą z mleka w proszku

    postaram się wkrótce to nadrobić] miała co piec...bo piekłam  z całego kilograma mąki..ale oczywiście można zmniejszyć proporcje..tym razem też było inne nadzienie bo z mlekiem w proszku.. 1 kg mąki  1 szkl.cukru pudru  25 dag masła  1 szkl.kwaśnej śmietany  4 żółtka  1 łyżeczka sody  4 łyżki oleju(...)Dodatkowo: 1 kostka margaryny  1 szkl. cukru  1/2 szkl.mleka  około 2 szkl. mleka w proszku  2 łyżki kakao  Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować niewielkie kulki i wkładać każdą kulkę do rozgrzanej foremki do pieczenia orzeszków. Piec na jasnozłoty kolor. Mleko z cukrem, margaryną, kakao zagotować.Dodać mleko w proszku, zmiksować i zostawić do lekkiego

    Przepis pochodzi z bloga Moje domowe kucharzenie, prowadzonego przez Bożena.

  2. Baba drożdżowa z rodzynkami i mlekiem w proszku
    Baba drożdżowa z rodzynkami i mlekiem w proszku

    Jakiś czas temu wynalazłam przepis na babę drożdżową z dodatkiem mleka w proszku...i całkiem o nim zapomniałam..a wspólne pieczenie babki to świetna okazja do wypróbowania tego przepisu.Moja babka nie wygląda tak pięknie jak u Tatiany, ale zapewniam Was, że taka drożdżowa baba jest pyszna...u mnie co prawda bez cukru pudru..zabrakło niestety w domu..ale mimo tego(...)świeżych drożdży  160 ml mleka  90 g miękkiego masła 70 g cukru  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  4 łyżeczki z górką mleka w proszku 2 jajka 330 g mąki pszennej  1/2 łyżeczki soli rodzynki Drożdże rozpuścić w 50 ml mleka, dodać łyżeczkę cukru , odstawić  na 10 minut. W tym czasie masło utrzeć z cukrem

    Przepis pochodzi z bloga Moje domowe kucharzenie, prowadzonego przez Bożena.

  3. Sernik czekoladowo-orzechowy z mlekiem w proszku
    Sernik czekoladowo-orzechowy z mlekiem w proszku

    orzechami laskowymi oraz stopionym masłem. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 27cm. Schłodzić.       Masa serowa: 1,3 kg twarogu, szklanka gęstego jogurtu naturalnego, 2 szklanki mleka w proszku, 2/3 szklanki śmietanki 30%, 3 jajka, szklanka cukru, 2/3 szklanki kremu czekoladowego.     Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem. Kolejno wbijać jajka. Dodać jogurt naturalny oraz mleko w proszku(...)śmietankę. Dokładnie wymieszać i przelać na przygotowany spód. Piec ok. 60minut w temp. 160st. Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie wstawić sernik do lodówki.     Krem: 1/2 szklanki mleka w proszku, 3/4 szklanki zmielonych orzechów laskowych (BackMit), 5 łyżeczek cukru pudru, 25g masła, 7 łyżek śmietanki 30%.     Miękkie masło utrzeć ze zmielonymi orzechami oraz cukrem pudrem. Następnie, stale

    Przepis pochodzi z bloga Z miłości do słodkości, prowadzonego przez czekoladka.

  4. Mazurek z mlekiem w proszku
    Mazurek z mlekiem w proszku

    czyli tak zwany "dziad". Na moim świątecznym stole nie może go zabraknąć:) Stale jednak eksperymentuję i wymyślam nowe wersje tych ciast. Dzisiaj polecam mazurka pokrytego pyszną masą z mleka w proszku...    Ciasto kruche: 200g mąki pszennej,  100g masła,  jajko,  2 łyżki cukru waniliowego,  3 łyżki cukru pudru. Mąkę przesiać, dodać cukier puder oraz cukier(...)formy o wym. 24x27cm. Z reszty ciasta toczyć wałeczki i splatać. Ułożyć na około ciasta, tworząc brzeg. Nakłuć widelcem. Piec 20-25minut w temp. 180st. Masa: 100g mleka w proszku,  110g masła,  150g cukru,  łyżka cukru waniliowego. Mleko zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz 50ml wrzątku. Masło stopić, dodać do masy. Dokładnie wymieszać, lekko przestudzić

    Przepis pochodzi z bloga Z miłości do słodkości, prowadzonego przez czekoladka.

  5. Chleb fasolowy (bez mąki, z mlekiem w proszku) - 200 kcal/100 g
    Chleb fasolowy (bez mąki, z mlekiem w proszku) - 200 kcal/100 g

    Składniki: 1 puszka (240 g) białej fasoli (może być też czerwona) 3 jajka 10 g (1 płaska łyżka) masła 0,5 szklanki (50 g) odtłuszczonego mleka w proszku  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody  1 łyżeczka ziół prowansalskich (lub inne zioła - jako smak przewodni)  1 łyżka (15 g) siemienia lnianego (ziarenka)  sól(...)pieprz  Przygotowanie:  1. Roztapiamy masło i zostawiamy aby ostygło. 2. Odsączamy fasolę z zalewy, dodajemy do niej jajka, mleko w proszku, sodę, proszek do pieczenia, przestudzone masło, sól, pieprz i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.  3. Dodajemy zioła prowansalskie i siemię lniane, mieszamy.  4. Masę wylewamy do małej foremki (wcześniej trochę ją natłuścić

    Przepis pochodzi z bloga Malowane smakiem, prowadzonego przez malowane.smakiem.

  6. Test jogurtów owocowych
    Test jogurtów owocowych

    zadziwiająco dobry skład, jak na jogurt z tej półki cenowej. Okazuje się, że jednak można zrobić coś taniego i dobrego. Składniki: mleko, truskawki (8,6 %), cukier, śmietanka, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana, koncentrat z buraków, żywe kultury bakterii jogurtowych, aromat naturalny. 5.  Mlekovita. Jogurt polski. Truskawka- jedno z większych pozytywnych zaskoczeń. Smak i zapach bardzo przyjemne. Jogurt(...)segmencie cenowym i tak przyzwoity. 150 g kosztuje 0,99 zł (6,60 zł/kg). 92 kcal w 100 g. Skład: mleko, truskawki- 9 %, cukier, mleko w proszku, skrobia, stabilizator: pektyna; koncentrat z marchwi i soku z buraka ćwikłowego; aromat; żywe kultury bakterii jogurtowych. 6.  Tolonis Jogurt typu greckiego z wiśniami- bardzo przyjemny w smaku, z kawałkami wiśni

    Przepis pochodzi z bloga Prawo do gotowania z pasją, prowadzonego przez Prawo do gotowania z pasją.

  7. WAFLE Z MASĄ KOKOSOWO-KAKAOWĄ (z mleka w proszku)
    WAFLE Z MASĄ KOKOSOWO-KAKAOWĄ (z mleka w proszku)

    Kolejny smak dzieciństwa. Kokos można zastąpić orzechami. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy

    Przepis pochodzi z bloga Przepisy Aleksandry, prowadzonego przez PrzepisyAleksandry.

  8. Blok
    Blok

    Smak dzieciństwa - blok,  a w nim dużo wafli,  herbatników, bakalii.   Składniki: Blok jasny: 1 kostka margaryny  1 szklanka cukru 3 łyżki mleka 250 g mleka w proszku herbatniki, wafle, bakalie Do mleka i cukru  dodajemy margarynę i rozpuszczamy.  Następnie dodajemy mleko w proszku,  herbatniki, wafle i bakalie. Blok czekoladowy: 1,5 szklanki cukru(...)szklanki mleka 1 kostka margaryny 2 łyżki kakao   mleko w proszku herbatniki Do mleka z cukrem dodajemy margarynę i gotujemy. Następnie  w mleku rozpuszczamy margarynę  i mleko w proszkuMleka w proszku dodajemy tyle,  żeby masa była dość gęsta. Prostokątną blaszkę wykładamy folią. Na nią wykładamy najpierw jasną masę,  a później kakaową

    Przepis pochodzi z bloga Pyszności Słodkości, prowadzonego przez Ela.

  9. Chałka z mlekiem w proszku
    Chałka z mlekiem w proszku

    puchatą i mięciutką, koniecznie z kruszonką. Wyjęłam drożdże z lodówki i czekając, aż ogrzeją się do temperatury pokojowej, zastanawiałam się, jakby tą chałkę urozmaicić. Hmm... Może by tak mlekiem w proszku? Smakowałaby wtedy z pewnością zupełnie wyjątkowo! A do tego chrupiąca, intensywnie pachnąca orzechami kruszonka. O tak, to nie może się nie udać!  Jednak zanim drożdże nadawały się(...)mnie idealnie nadawała się do mojej chałki. Oj, nie pomyliłam się. Kruszonka sama w sobie smakuje wyśmienicie - słodko-mleczna, inaczej nie da się jej opisać. Jeśli lubicie smak mleka w proszku, zakochacie się w niej. Idealnie skomponowała się z ciastem drożdżowym Mówię Wam, niebo w buzi! Mleczna chałka z mleczną kruszonką Składniki: (na 1 chałkę) 500 g mąki pszennej

    Przepis pochodzi z bloga Pożeraczka, czyli raz adobrze, prowadzonego przez gin.

  10. 1554. Góra lodowa
    1554. Góra lodowa

    szybko mieszać.Gotować, aż zgęstnieje.Ostudzić, a następnie utrzeć z margaryną. na krem II: 250 g margaryny 1 szkl. cukru  1/2 szkl. wody  2 szkl. mleka w proszku + 2 łyżki  2 łyżki kakao  paczka okrągłych biszkoptów  Margarynę zagotować z wodą i cukrem, ostudzić. Do ostudzonej masy wmiksować mleko w proszku ( 2 szklanki). Masę podzielić(...)połowę, do jednej części dodać kakao, do drugiej jeszcze dwie łyżki mleka w proszku. ( będą dość płynne) Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na połowę, obie części naponczować. Krem karpatkowy podzielić na połowę, przełożyć nim biszkopt i posmarować wierzch. Biszkopty pokroić na połowę, układać na kremie. Masy z mleka w proszku na przemian wlewać łyżką między biszkopty. Gotowe ciasto odstawić w chłodne

    Przepis pochodzi z bloga Moje domowe kucharzenie, prowadzonego przez Bożena.

  11. RED VELVET CAKE
    RED VELVET CAKE

    najwyższych obrotach śmietanę, jak będzie już prawie ubita (sztywna, kremowa), dodaj śmeitnan- fix, ubijaj kolejne 3 minuty - dodaj cukier, ubijaj 1 minutę - masa jest gotowa KREM Z MLEKIEM W PROSZKU NA DWIE WARSTWY: - kostka margaryny - 300g mleka w proszku - 100 g cukru pudru - 2 łyżki mleka 3,2% WYKONANIE : - w misce ucieramy -10 minut- margarynę na tzw. puch (margaryną(...)być puszysta i kremowa) - dodajemy po łyżce cukru, po łyżce mleka w proszku na zmianę, aż do wyczerpania składników - dodajemy mleko, ucieramy jeszcze około 3 minuty - krem jest gotowy KOLEJNOŚĆ BLATÓW I KREMÓW OD GÓRY DO DOŁU 1. NA SAMĄ GÓRĘ I DOOKOŁA TORTU BITA ŚMIETANA 2. BLAT BISZKOPTU 3. KREM Z MLEKA W PROSZKU 4. WARSTWA KONFITURY MALINOWEJ

    Przepis pochodzi z bloga SMYKWKUCHNI, prowadzonego przez SMYKWKUCHNI.

  12. Kulki owsiane z orzechami i wiórkami kokosowymi
    Kulki owsiane z orzechami i wiórkami kokosowymi

    masła 90 g płatków owsianych 50 g granoli garść orzechów ziemnych niesolonych 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu (ewentualnie) kilka łyżek mleka w proszku (niebieskiego) wiórki kokosowe W rondelku rozpuścić masło, następnie dodać cukier puder i miód. Całość ze sobą połączyć i gotować na bardzo małym ogniu. Wymieszać i zdjąć z ognia. Do przygotowanej masy wsypać(...)posiekane orzechy ziemne. Wszystko ze sobą wymieszać (tak, aby całość była równomiernie obtoczona). Przygotowaną masę schłodzić. Następnie dodać 2 łyżki zimnego mleka. Całość wymieszać. Pod sam koniec wsypać mleko w proszku. Najlepiej sypać po 1 łyżce mleka w proszku. Ja dodałam 7 łyżek mleka w proszku, dzięki temu powstała dosyć zwarta masa. Jeżeli masa jest zbyt sypka - to dodajcie więcej

    Przepis pochodzi z bloga Ugotować, prowadzonego przez Mariola Moskal.

  13. Domowy krem Kinder Bueno
    Domowy krem Kinder Bueno

    Podniebne pieszczoty ). Krem trzeba przygotować dzień przed podaniem aby się przegryzł. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 gr orzechów laskowych 120 gr masła 3/4 szklanki mleka w proszku pół szklanki mleka zwykłego 120 ml miodu 200 gr śmietany 30% lub 36% schłodzonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego'; document.write(" "); Składniki na 500-600 ml: 100 gr orzechów laskowych(...)masła 3/4 szklanki mleka w proszku pół szklanki mleka zwykłego 120 ml miodu 200 gr śmietany 30% lub 36% schłodzonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Orzechy podprażyć na suchej patelni, ostudzić, usunąć brązowe skórki (umieścić między dwoma kawałkami materiału i mocno o siebie ocierać). Orzechy umieścić w malakserze i mielić parę minut na mokrą miazgę/pastę (im drobniej tym lepiej

    Przepis pochodzi z bloga moj przepis na, prowadzonego przez Joanna Chmielewska-Ułas.

  14. Blok czekoladowy jak za dawnych lat
    Blok czekoladowy jak za dawnych lat

    byłam mała mama robiła nam taką kostkę z dodatkiem mleka w proszku. Czekolada była wtedy nieosiągalnym rarytasem, więc radziliśmy sobie jak mogliśmy(...)jestem aż tak bardzo stara Pamiętacie ten smak? Spróbujcie koniecznie Składniki: 1 szkl mleka 250 g masła 3/4 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 szkl mleka w proszku Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy na małym ogniu. Zdejmujemy z ognia,dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Formę wykładamy folią spożywczą. Wkładamy masę do foremki i umieszczamy w lodówce

    Przepis pochodzi z bloga MojaQchnia.pl, prowadzonego przez MojaQchnia.pl.

  15. Pancakes
    Pancakes

    Dzisiaj w ramach mojego zamiłowania do placuszków śniadaniowych, pojawiły się na stole amerykańskie pancakes’y. Klasyczne placuszki z dodatkiem Nutelli osłodziły nam początek dnia Dodałam również kilka łyżek mleka w proszku, tylko dlatego, że uwielbiam jego smak 20 min 4 składniki: 20 g masła szklanka mąki pszennej 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki brązowego cukru 5 łyżek(...)mleka w proszku 1 szklanka mleka wykonanie: Masło roztopić w garnuszku i ostudzić. Jajko pomieszać z mlekiem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i mleko w proszku. Na końcu wlać masło. Ciasto powinno być gęste. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron, podawać z ulubionymi dodatkami, u nas dzisiaj Nutella. Tradycja nakazywałaby jednak sięgnąć po syrop klonowy. Mniam

    Przepis pochodzi z bloga Ania i Marcin gotują, prowadzonego przez aniaimarcin-gotuja.pl.

Wybierz stronę :