mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:10/622)

CIASTO DYNIOWE Z KREMEM SEROWO – KOKOSOWYM 147

niesamowicie pachnące cynamonem. Idealny pomysł na jesienną osłodę. Dziś mam dla Was przepis na ciasto dyniowe , ale w wersji deluxe ;) Przełożone przepysznym kremem serowo – kokosowym z mlekiem w proszku tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Koniecznie wypróbujcie! A jeśli Wam posmakuje to zróbcie jeszcze Babkę Dyniową i Ciasto marchewkowe z czekoladą – zrobią furorę! SKŁADNIKI(...)grubych oczkach dynia – 2 szkl * cynamon- 1 łyżka * soda – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * ser biały 3 x mielony – 500 g * mleko w proszku – 1 szkl * żelatyna – 2 łyżeczki * cukier – ok. 3/4 szkl * kokos – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Białka jaj ubijamy na sztywno, dodajemy cukier – ubijamy. Wlewamy

Ostra na Słodko
Krówka 282

przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm.  Piec około 30minut w temp. 175st.  Ostudzić. Nasączyć przestudzoną słodką kawą. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  3 łyżki pełnego mleka w proszku,  1/2 laski wanilii,  łyżka żelatyny,  3 czubate łyżki cukru pudru. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. Odstawić.  W międzyczasie ubić na sztywno śmietankę, dodać cukier puder(...)oraz żelatynę. Dodać nasiona wanilii oraz mleko. Krótko zmiksować.  Masę wyłożyć na zimne, nasączone ciasto. Polewa:  3 00g cukierków krówek,  łyżka mleka w proszku,  3 łyżki śmietanki 30%,  2 łyżki masła,  200g krakersów,  posiekane orzechy włoskie.  Masło, śmietankę i krówki stopić na bardzo małym ogniu lub na parze. Dodać mleko w proszku

Z miłości do słodkości
Ciasto Maxi King 434

Ciasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki(...)czekolady 100 ml śmietanki kremówki 10 dag orzeszków ziemnych niesolonych Krem mleczny: 1 szklanka mleka 3,2 % ¼ szklanki cukru 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 3 szklanki mleka w proszku 20 dag masła 82% Przygotowanie ciasta: Ciasto rozpoczynamy od przygotowania mlecznej masy: Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem z wanilią, mieszamy do rozpuszczenia cukru, studzimy (można chłodne włożyć

Wanilia i Kardamon
Śmietankowy sernik z musem truskawkowym 147

pudru 1 jajko 1/3 łyżeczki  proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 250g mascarpone 4 jajka 140g cukru 35g budyniu śmietankowego 60g mleka w proszku 200ml mleka 9ml aromatu śmietankowego Mus truskawkowy: 500g truskawek 2 łyżki cukru 125ml wody 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: kilka truskawek Wykonanie: 1. Spód: Do miski przesiać(...)minut. 2. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać ser mascarpone i biały ser z wiaderka. Pod koniec ucierania dodać mleko, budyń, mleko w proszku i aromat śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać i wylać na wcześniej podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym  do 180 stopni przez około 60-65 minut. Po tym czasie pozostawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto Latte Macchiato 282

Ciasto Latte Macchiato To ciasto, jest idealnym połączeniem wszystkiego, co uwielbiam w dobrym placku...kawa, odrobina dobrego alkoholu, wilgotny biszkopt i masa na bazie serków homogenizowanych i mleka w proszku....czy może być coś lepszego? Pewnie tak :) Ale dla mnie, na tę chwilę, ciasto latte macchiato jest jednym z lepszych jakie do tej pory robiłam. Polecam szczególnie Tym, którzy(...)szczypta soli 2 łyżki oleju 2 łyżki wody 1,5 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia krem: 200 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mleka w proszku 400 g serka homogenizowanego (naturalnego lub waniliowego) poncz: 300 ml mocnej kawy 100 ml likieru baileys (lub każdego innego kawowego, czekoladowego) dodatkowo: 2 paczki okrągłych biszkoptów gorzkie kakao Sposób

na moim stole...
mazurek z masą kakaową z mleka w proszku 293

nakłuwamy widelcem i pieczemy w 200 st. przez ok. 15 min. do zarumienienia. Po upieczeniu odstawiamy cisto do całkowitego wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na masę: 80 g mleka w proszku 60 ml mleka świeżego 1 łyżka kakao 40 g cukru 60 g masła wykonanie: Świeże mleko, cukier, masło oraz kakao doprowadzamy do zagotowania, cały czas mieszamy. Gdy powstanie jednolita(...)masa zestawiamy z ognia. Dodajemy mleko w proszku i mieszamy na gładką masę. Gorącą masę równomiernie wykładamy na upieczone ciasto. Dowolnie dekorujemy np. bakaliami

Domowy Smak Jedzenia
Migdałowe kule z amaretto 153

przekąskę, a może też świąteczny słodki prezent dla kogoś bliskiego - migdałowe kule z dodatkiem amaretto. O tak, po wczorajszych pierniczkach potrzebuję z podwójną dawką alkoholu! Składniki: 200 g mleka w proszku  100 g mielonych migdałów 70 g masła 100 g cukru pudru 100 ml amaretto  cukier puder do obtoczenia Przygotowanie: Ucieramy w misce masło z z cukrem pudrem(...)Następnie wsypujemy zmielone migdały i porcjami mleko w proszku. Dolewamy amaretto i z powstałej masy wyrabiamy gładkie kulki.  Gdyby masa była za rzadka, należy dodać więcej mleka w proszku. Jeśli jest za gęsta, można dodać więcej amaretto lub trochę wody.   Kule chłodzimy przez kilka godzin w lodówce, a następnie obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego

bistro mama
Anielski łom czekoladowy 2180

popisowy łom czekoladowy ;) Składniki; 3 opakowania herbatników, 1/2 margaryny i 1/2 masła / lub cała margaryna/ 3/4 szklanki cukru, mniej niż 1/2 szklanki wody, 2 łyżki kakao, 3/4 szklanki mleka w proszku / my dajemy trochę więcej, zależy jaka będzie konsystencja/, bakalie wg uznania, / u nas bez/ alkohol, Wykonanie; Rozpuścić na gazie tłuszcz z wodą, cukrem i kakao. Zdjąć z gazu(...)dodać mleko w proszku. Wymieszać i dodać pokruszone herbatniki oraz bakalie i alkohol. Dokładnie wymieszać. Jeżeli konsystencja jest nie za gęsta dodać mleka w proszku. Wlać do formy i zostawić na noc w lodówce

Anioły w kuchni
Słodkie bułeczki mleczno-maślane 142

chrupiącą kruszonką z migdałów, czyli w delikatnie słodkim wydaniu. Spora ilość masła sprawia, że bułeczki mają cudowny, maślany smak i wręcz rozpływają się w ustach, a dodatek mleka w proszku powoduje opóźnienie procesu czerstwienia (pieczywo długo zachowuje swoją świeżość), jak również wzbogaca je o białko oraz nadaje ciekawego i charakterystycznego 'smaczku'. Znakomite zarówno i na rozpoczęcie dnia- posmarowane np. masłem(...)witaminy- w tym A,D,E,K,C,PP, które stanowią istotne uzupełnienie codziennej diety. 7 bułeczek: * mąka pszenna- 200 g * masło- 100 g * ciepła woda- 50 g * mleko w proszku- 2 czubate łyżki * drożdże- 2 g (pół łyżeczki) * cukier trzcinowy- 2 łyżeczki * sól- szczypta * pokruszone migdały- 2 łyżki * jajko- 1 małe * mleko- 2 łyżki Do miski wsypać suche składniki

Kraina Miodem Płynąca
Świąteczny sernik 2810

zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej   Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu chudego 6 jajek 1 budyń śmietankowy ¾ szklanki mleka w proszku 200 ml mleka 2 % ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka miękkiego masła 1 czubata łyżka skórki pomarańczowej w syropie Dodatkowo: 40 dag  masy krówkowej(...)zagniatać ciasta! Rozsypać na dnie wyłożonej pergaminem (sam spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, dodać jajka, wsypać budyń, dodać mleko w proszku, masło, cukry, wlać mleko i całość krótko zmiksować do połączenia składników, na sam koniec dołożyć skórkę pomarańczową w syropie, wmieszać. Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku

Wanilia i Kardamon
BLOK CZEKOLADOWY Z HERBATNIKAMI I BAKALIAMI 303

pomyślałam,  że to jest to co tygrysy lubią najbardziej ;-) Chociaż z dzieciństwa pamiętam, że moja mama też robiła  blok czekoladowy. Wyjadałam jej łyżeczką mleko w proszku. No to przypomnijmy sobie stare, dawne czasy.... Składniki: kostka masła 1 szklanka cukru 3-4 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego ) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki wody 4 opakowania herbatników(...)bakalii Sposób przyrządzania: W garnku rozpuściłam masło, wodę, cukier i kakao. Nie zagotowywać - tylko podgrzać i rozpuścić. Rozpuszczoną masę odstawiłam do ostygnięcia. W misce wymieszałam wystudzoną masę z mlekiem w proszku. Dodałam bakalie i pokruszone herbatniki Wszystko dokładnie wymieszałam i przełożyłam połowę masy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Posypałam herbatnikami I przykryłam pozostałą resztą masy. Odstawiłam ciasto

potrawyregionalne
Blok czekoladowy 172

Smak PRL-u to czekolada z dodatkiem mleka w proszku. Pyszna ponad czasowa słodycz u mnie z dodatkiem amarantusa i fig. Składniki: 1 kostka masła (200g) 3-4 łyżki wody 3-4 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 paczka amarantusa ekspandowanego 6-7 suszonych fig 1-2  szklanki mleka w proszku Wykonanie: Masło, wodę, kakao, cukier zagotować(...)rondelku. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Do bardzo ciepłej masy wsypywać powoli mleko w proszku i dobrze wymieszać. Gdy masa będzie dosyć gęsta dosypywać amarantus według uznania. Im więcej tym lepiej. Dodać drobno pokrojone figi. Wszystko dobrze wymieszać. Uformować baton lub blok i owinąć szczelnie folią do żywności. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Kroić na małe kawałeczki

Pysznie & Pięknie
Czekolada studencka 177

Jakiś czas temu publikowałam przepis na domową czekoladę z mleka w proszku. Dziś powtórzyłam ten przepis, dodając dodatkowo mieszankę studencką i herbatniki. Wyszła pysznie! Składniki: 25 dag masła ¾ szklanki cukru ¼ szklanki wody 3 łyżki kakao 25 dag mleka w proszku 25 dag herbatników 20 dag bakalii Wykonanie: Masło włożyć do garnka, wsypać cukier i kakao, wlać wodę i rozpuścić składniki(...)wolnym ogniu. Odstawić po zagotowaniu i wsypać mleko w proszku cały czas mieszając. Następnie dodać pokruszone ciastka, bakalie, wymieszać i wylać do keksówki wyłożonej folią aluminiową- odstawić w chłodne miejsce

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto mleczno-kawowe 169

Duży kawałek tortowego ciasta. Puszysty wysoki biszkopt nasączony naparem z mlecznej rozpuszczalnej kawy , cieniutka warstwa konfitury malinowej i krem z serków homogenizowanych i mleka w proszku, słodyczy dopełnia polewa z białej czekolady i posypka z wiórek kokosowych. Choć wydaje się przesłodzone wcale takie nie jest. Smaczne warstwowe ciasto na różne okazje.  Polecam. Blaszka 25/30 cm Biszkopt(...)szklanki cukru 1  1/3 szklanki mąki tortowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Mleczny krem: 20 dag masła 82% 1 pełna łyżka cukru pudru 2 szklanki mleka w proszku 75 dag serka homogenizowanego waniliowego 3 łyżeczki żelatyny Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek kawy Inki mlecznej 350 ml wody Polewa: 10 dag białej czekolady 1/3 szklanki kremówki 30% Dodatkowo

Wanilia i Kardamon
Jagodowe naleśniki z mleka w proszku z serem – bez mąki! 159

Racuszki z mleka w proszku tak Wam się spodobały , że postanowiłam przygotować dla Was kolejny przepis z jego wykorzystaniem – w sam raz na upalne dni , z jakimi się zmagamy! Naleśniki nie zawierają mąki!Ciasto zrobiłam wykorzystując nie tylko to mleko , ale również jedne z ostatnich borówek jakie możemy spotkać na targach!Słodkie ciasto wypełnione delikatnym , kremowym , białym serem(...)oprószone cukrem pudrem miło zaskoczy podniebienia zarówno dzieci jak i dorosłych!  SKŁADNIKI:* mleko w proszku – ok.200 g* jajko r.L – 2 szt* borówki – ok.100 g* gazowana woda – ok.80 ml* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* cukier – 3 łyżki * olej – 4 łyżkiDODATKOWO:* ser biały mielony – 200 g* cukier wanilinowy – 1 opSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Do miski

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania