mleko w proszku - 8821 przepisów (strona:10/589)

Carmel Tower Brownie II 89

masła 3 jajka ¾ szklanki cukru pudru trzcinowego 120 g mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem karmelowy: 1/3  kostki masła ½ szklanki wody ½ szklanki cukru pudru 1/5 szklanki mleka w proszku (użyłam mleka odtłuszczonego, granulowanego) 100 g solonych orzeszków ziemnych 6-7 łyżek sera mascarpone 150 g czekolady białej z chrupkami ryżowymi (np. firmy Katy dostępna w kauflandzie, możemy również(...)się rozpuści. Następnie wlewamy wodę. Gotujemy karmel przez kilka minut, aż będzie gładki i brązowy. Odstawiamy karmel na 5 minut do lekkiego przestygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mleko w proszku razem z karmelem  miksujemy na gładką masę. Orzechy przeznaczone na krem wkładamy do worka i rozbijamy dość drobno za pomocą tłuczka. Do masy dodajemy ser mascarpone, czekoladę

Mania Gotowania
Skubaniec drożdżowy 84

suszonych 300 ml ciepłej wody 50 ml oleju roślinnego posypka: 50 g cukru łyżka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie można dodać pół łyżeczki suszonego imbiru, kardamonu Mleko w proszku można zastąpić płynnym mlekiem sojowym, ale wtedy dodać dodatkowo 2-3 łyżki cukru Przygotowanie: Przypominam, że świeże drożdże muszą mieć temperaturę pokojową (wyjmij je z lodówki na co najmniej pół(...)niej olej. Mąkę wraz z olejem rozetrzyj w palcach, tak aby powstało coś na kształt kruszonki (po prostu dobrze to połącz, ok?). Dodaj do mąki z olejem mleko w proszku i sól. Dobrze wymieszaj. Dołóż do mącznej mieszani obudzone drożdże i stopniowo dodawaj ciepłą wodę. Pomagaj sobie na początku łyżką (do drożdżowych zawsze używam drewnianej, bo zimna łyżka czasami może

greenscarf
CIASTO DYNIOWE Z KREMEM SEROWO – KOKOSOWYM 72

niesamowicie pachnące cynamonem. Idealny pomysł na jesienną osłodę. Dziś mam dla Was przepis na ciasto dyniowe , ale w wersji deluxe ;) Przełożone przepysznym kremem serowo – kokosowym z mlekiem w proszku tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Koniecznie wypróbujcie! A jeśli Wam posmakuje to zróbcie jeszcze Babkę Dyniową i Ciasto marchewkowe z czekoladą – zrobią furorę! SKŁADNIKI(...)grubych oczkach dynia – 2 szkl * cynamon- 1 łyżka * soda – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * ser biały 3 x mielony – 500 g * mleko w proszku – 1 szkl * żelatyna – 2 łyżeczki * cukier – ok. 3/4 szkl * kokos – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Białka jaj ubijamy na sztywno, dodajemy cukier – ubijamy. Wlewamy

Ostra na Słodko
Ciasto cappucino 526

mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (nie dałam) Krem: 4 żółtka 1 jajko 1 szklanka cukru pudru 450 g serka homogenizowanego waniliowego 2 szklanki mleka w proszku 200 g masła 3,5 łyżeczki żelatyny 1 opakowanie biszkoptów (użyłam 1,5) 1 szklanka mocnej kawy 1 kieliszek wódki (użyłam ekstraktu waniliowego) kakao Wykonanie: Blachę wyłożyć papierem(...)delikatnie wymieszać.  Przełożyć do przygotowanej blachy i piec przez około 20 - 25 minut.  Biszkopt wyjąć i ostudzić. Kiedy biszkopt jest już zimny zaczynamy przygotowywać krem. Mleko w proszku przełożyć do grubego worka foliowego, zamknąć i rozwałkować tak, aby pozbyć się większych grudek. W garnku zagotować niewielką ilość wody.  Na wierzchu postawić szklaną lub metalową miskę

Sto kolorów kuchni
Krówka 174

przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm.  Piec około 30minut w temp. 175st.  Ostudzić. Nasączyć przestudzoną słodką kawą. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  3 łyżki pełnego mleka w proszku,  1/2 laski wanilii,  łyżka żelatyny,  3 czubate łyżki cukru pudru. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. Odstawić.  W międzyczasie ubić na sztywno śmietankę, dodać cukier puder(...)oraz żelatynę. Dodać nasiona wanilii oraz mleko. Krótko zmiksować.  Masę wyłożyć na zimne, nasączone ciasto. Polewa:  3 00g cukierków krówek,  łyżka mleka w proszku,  3 łyżki śmietanki 30%,  2 łyżki masła,  200g krakersów,  posiekane orzechy włoskie.  Masło, śmietankę i krówki stopić na bardzo małym ogniu lub na parze. Dodać mleko w proszku

Z miłości do słodkości
Ciasto Maxi King 332

Ciasto bez pieczenia, na wzór słynnego batonika, bardzo słodkie, o wyraźnym aromacie kajmaku i mleka w proszku, jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki(...)czekolady 100 ml śmietanki kremówki 10 dag orzeszków ziemnych niesolonych Krem mleczny: 1 szklanka mleka 3,2 % ¼ szklanki cukru 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 3 szklanki mleka w proszku 20 dag masła 82% Przygotowanie ciasta: Ciasto rozpoczynamy od przygotowania mlecznej masy: Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem z wanilią, mieszamy do rozpuszczenia cukru, studzimy (można chłodne włożyć

Wanilia i Kardamon
Śmietankowy sernik z musem truskawkowym 55

pudru 1 jajko 1/3 łyżeczki  proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 250g mascarpone 4 jajka 140g cukru 35g budyniu śmietankowego 60g mleka w proszku 200ml mleka 9ml aromatu śmietankowego Mus truskawkowy: 500g truskawek 2 łyżki cukru 125ml wody 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: kilka truskawek Wykonanie: 1. Spód: Do miski przesiać(...)minut. 2. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać ser mascarpone i biały ser z wiaderka. Pod koniec ucierania dodać mleko, budyń, mleko w proszku i aromat śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać i wylać na wcześniej podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym  do 180 stopni przez około 60-65 minut. Po tym czasie pozostawić

Szalona Kuchnia Eweliny
mazurek z masą kakaową z mleka w proszku 213

nakłuwamy widelcem i pieczemy w 200 st. przez ok. 15 min. do zarumienienia. Po upieczeniu odstawiamy cisto do całkowitego wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na masę: 80 g mleka w proszku 60 ml mleka świeżego 1 łyżka kakao 40 g cukru 60 g masła wykonanie: Świeże mleko, cukier, masło oraz kakao doprowadzamy do zagotowania, cały czas mieszamy. Gdy powstanie jednolita(...)masa zestawiamy z ognia. Dodajemy mleko w proszku i mieszamy na gładką masę. Gorącą masę równomiernie wykładamy na upieczone ciasto. Dowolnie dekorujemy np. bakaliami

Domowy Smak Jedzenia
Migdałowe kule z amaretto 77

przekąskę, a może też świąteczny słodki prezent dla kogoś bliskiego - migdałowe kule z dodatkiem amaretto. O tak, po wczorajszych pierniczkach potrzebuję z podwójną dawką alkoholu! Składniki: 200 g mleka w proszku  100 g mielonych migdałów 70 g masła 100 g cukru pudru 100 ml amaretto  cukier puder do obtoczenia Przygotowanie: Ucieramy w misce masło z z cukrem pudrem(...)Następnie wsypujemy zmielone migdały i porcjami mleko w proszku. Dolewamy amaretto i z powstałej masy wyrabiamy gładkie kulki.  Gdyby masa była za rzadka, należy dodać więcej mleka w proszku. Jeśli jest za gęsta, można dodać więcej amaretto lub trochę wody.   Kule chłodzimy przez kilka godzin w lodówce, a następnie obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego

bistro mama
Anielski łom czekoladowy 2052

popisowy łom czekoladowy ;) Składniki; 3 opakowania herbatników, 1/2 margaryny i 1/2 masła / lub cała margaryna/ 3/4 szklanki cukru, mniej niż 1/2 szklanki wody, 2 łyżki kakao, 3/4 szklanki mleka w proszku / my dajemy trochę więcej, zależy jaka będzie konsystencja/, bakalie wg uznania, / u nas bez/ alkohol, Wykonanie; Rozpuścić na gazie tłuszcz z wodą, cukrem i kakao. Zdjąć z gazu(...)dodać mleko w proszku. Wymieszać i dodać pokruszone herbatniki oraz bakalie i alkohol. Dokładnie wymieszać. Jeżeli konsystencja jest nie za gęsta dodać mleka w proszku. Wlać do formy i zostawić na noc w lodówce

Anioły w kuchni
Słodkie bułeczki mleczno-maślane 64

chrupiącą kruszonką z migdałów, czyli w delikatnie słodkim wydaniu. Spora ilość masła sprawia, że bułeczki mają cudowny, maślany smak i wręcz rozpływają się w ustach, a dodatek mleka w proszku powoduje opóźnienie procesu czerstwienia (pieczywo długo zachowuje swoją świeżość), jak również wzbogaca je o białko oraz nadaje ciekawego i charakterystycznego 'smaczku'. Znakomite zarówno i na rozpoczęcie dnia- posmarowane np. masłem(...)witaminy- w tym A,D,E,K,C,PP, które stanowią istotne uzupełnienie codziennej diety. 7 bułeczek: * mąka pszenna- 200 g * masło- 100 g * ciepła woda- 50 g * mleko w proszku- 2 czubate łyżki * drożdże- 2 g (pół łyżeczki) * cukier trzcinowy- 2 łyżeczki * sól- szczypta * pokruszone migdały- 2 łyżki * jajko- 1 małe * mleko- 2 łyżki Do miski wsypać suche składniki

Kraina Miodem Płynąca
Świąteczny sernik 2680

zimnego masła 8 łyżek mąki pszennej 7 łyżek cukru 1 łyżeczka przyprawy korzennej   Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu chudego 6 jajek 1 budyń śmietankowy ¾ szklanki mleka w proszku 200 ml mleka 2 % ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka miękkiego masła 1 czubata łyżka skórki pomarańczowej w syropie Dodatkowo: 40 dag  masy krówkowej(...)zagniatać ciasta! Rozsypać na dnie wyłożonej pergaminem (sam spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa: Mielony twaróg umieścić w misie miksera, dodać jajka, wsypać budyń, dodać mleko w proszku, masło, cukry, wlać mleko i całość krótko zmiksować do połączenia składników, na sam koniec dołożyć skórkę pomarańczową w syropie, wmieszać. Wylać na kruszonkę. Piec w nagrzanym piekarniku

Wanilia i Kardamon
Sernik z kremem mleczno-kakaowym 142

kruchym kakaowym spodzie z warstwą kremu mleczno-kakaowego. Do jego wypieku użyłam zwykłych serków naturalnych.Sernik jest niezwykle delikatny i nie za słodki. Krem został zrobiony na bazie mleka w proszku i świetnie komponuje się z całością. Zapraszam :) Składniki na tortownicę o wymiarach 24cm KAKAOWY SPÓD: 200g mąki pszennej 100g cukru 70g masła twardego 1 jajko 2 łyżki ciemnego kakao(...)najmniej 15minut(sernik nie opadnie). Następnie delikatnie uchylamy drzwi piekarnika. KREM MLECZNO-KAKAOWY: 250g masła w temperaturze pokojowej 200ml mleka 200g cukru 16g cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku (użyłam granulowanego) 2 łyżki ciemnego kakao 30g strartej na wiór gorzkiej czekolady Mleko zagotowujemy z cukrami i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy i wlewamy stopniowo mleko,cały czas ucieramy

Słodkie rewolucje
Blok czekoladowy 32

Smak PRL-u to czekolada z dodatkiem mleka w proszku. Pyszna ponad czasowa słodycz u mnie z dodatkiem amarantusa i fig. Składniki: 1 kostka masła (200g) 3-4 łyżki wody 3-4 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 paczka amarantusa ekspandowanego 6-7 suszonych fig 1-2  szklanki mleka w proszku Wykonanie: Masło, wodę, kakao, cukier zagotować(...)rondelku. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Do bardzo ciepłej masy wsypywać powoli mleko w proszku i dobrze wymieszać. Gdy masa będzie dosyć gęsta dosypywać amarantus według uznania. Im więcej tym lepiej. Dodać drobno pokrojone figi. Wszystko dobrze wymieszać. Uformować baton lub blok i owinąć szczelnie folią do żywności. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Kroić na małe kawałeczki

Pysznie & Pięknie
Sernik mleczno-jagodowy 64

Mimo,że na dworze panują upały to czas na wypieki najlepiej przeznaczyć w nocy. Tak o to powstał niezwykły sernik z dodatkiem mleka w proszku,białej polewy czekoladowej oraz jagód i borówek. Sernik jest bardzo kremowy i gdyby został zamrożony zapewne smakowałby jak lody :). Jest przepyszny i serdecznie Wam polecam. Moje serce już skradł...:) Zapraszam :) Piekłam w tortownicy o średnicy(...)pieczemy przez ok.18-20 minut do lekkiego zarumienia. Wyjmujemy i studzimy MASA SEROWA : 1kg białgo sera (użyłam z wiaderka) 2 budynie śmietankowe bez cukru 200g cukru pudru 150g mleka w proszku 1 łyżka mąki pszennej 4 jajka 100g jagód 100g borówek Jajka ucieramy z cukrem pudrem i mlekiem w proszku. Wsypujemy jagody i dodajemy budynie.Cały czas ucieramy.Następnie po łyżce

Słodkie rewolucje