sztucznych dodatków. Gwarantuję, że nie tylko dzieci będą zachwycone! Składniki: 1 szklanka ekspandowanej kaszy jaglanej* 2 łyżeczki kakao 1 miarka odżywki białkowej 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mleka w proszku lub odżywki białkowej o smaku białej czekolady + 1 łyżka oleju kokosowego Olej kokosowy rozpuścić, dodać kakao i odżywkę, wymieszać. Dosypać kaszę i połączyć. Prostokątną foremkę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć(...)masę i wyrównać. Schłodzić. Gdy batoniki stwardnieją wyjąć je na deskę i pokroić na kawałki. Mleko w proszku lub odżywkę wymieszać z rozpuszczonym olejem kokosowym. Batoniki zanurzać w polewie i odkładać na talerz. Schłodzić. Przechowywać w lodówce. Wartości odżywcze: 759 kcal** (6 batoników po 126 kcal) B: 37 g T: 60 g W: 20 g *tzw dmuchana kasza jaglana
Chocolate Muffin Blogszklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3,5 łyżki kakao Masa: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mleka 250 g margaryny (ja dałam Tortową) 2 łyżki cukru wanilinowego 2 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 1,5 łyżki kakao 4-5 łyżek mleka garść posypki (orzeszki, czekoladowe płatki, czekoladowe kamyczki itp.) Prostokątną(...)minut. Upieczony biszkopt wyjąć z formy a po ostygnięciu przekroić na dwa placki. Mleko, cukier i cukier wanilinowy zagotować i ostudzić. Miękką margarynę zmiksować na gładką masę a następnie dolać ostudzone mleko. Miksować przez chwilę i dodać mleko w proszku ciągle miksując. Masa jest bardzo gęsta i stabilna. Gotową masą przełożyć ostudzony biszkopt. Czekoladę rozpuścić z mlekiem
Gotowanie jest łatweCzasami smaki dzieciństwa znaczą dla nas tak dużo, że staramy się je odszukać za wszelką cenę . Tak jest właśnie z tym ciastem, które przygotowałam od razu
Słodkie Przyjemnościprażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła - 200g drobnego cukru do wypieków - 125ml wody - 250g mleka w proszku - 100g wiórków kokosowych - 3 suche wafle kwadratowe Dodatkowo: - 100g wiórków kokosowych do obtoczenia kulek Wodę zagotowujemy w garnku. Do wrzątku wsypujemy cukier – rozpuszczamy mieszając. Odstawiamy do ostudzenia. Ostudzony syrop(...)przelewamy do misy robota. Dodajemy wiórki kokosowe, miękkie masło, mleko w proszku, pokruszone na kawałki wafle. Miksujemy na niskich obrotach do połączenia składników. Wstawiamy na 30 minut do lodówki do stężenia masy. Po wyjęciu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w pozostałych wiórkach. Do środka każdej można dodać migdał bez skórki. Kokosowe kulki – wyśmienite dla łasuchów… i nie tylko
mojewypiekiinietylkonasze inne przepisy na ciasta bez pieczenia . Składniki: 1 opakowanie wafli (ok. 6 sztuk) 100 g cukru 2 łyżki kakao 250 g margaryny 8 łyżek wody 6 łyżek mleka w proszku Opis przygotowania: Do rondelka dodajemy margarynę, kakao oraz cukier i wodę. Następnie całość musimy zagotować, mieszając od czasu do czasu. Następnie całość odstawiamy do ostudzenia. Żeby szybciej masa zrobiła(...)się zimna, możemy garnek wstawić do miski z zimną wodą. Do przestudzonej masy stopniowo dodajemy mleko w proszku. Następnie całość energicznie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby nie powstały nam grudki. Następnie wafle smarujemy gotową masą czekoladową i układamy jeden na drugim. Ilość poziomów wafli zależy całkowicie od nas. Możemy wykonać mniejsze lub większe. Gotowe wafle odstawiamy do lodówki na parę
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewydaniu. Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami świetnie dopełni Wasze bożonarodzeniowe wypieki. Jest bardzo prosty, szybki w wykonaniu i cudownie smakuje. Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami Składniki: 400 g mleka w proszku 200 g margaryny 3/4 szklanki cukru 200 ml wody 2 łyżki ciemnego kakao 300 g suszonych owoców (u mnie Helio ) 10-12 ciasteczek korzennych Na początku kroimy suszone owoce(...)kakao i cukier. Gotujemy 10 minut. Następnie pozostawiamy masę do lekkiego przestudzenia, co jakiś czas mieszamy. Do letniej (nie gorącej i nie zimnej) masy dodajemy w kilku porcjach mleko w proszku, za każdym razem dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokrojone owoce i około 5 połamanych ciasteczek. Masę dokładnie mieszamy, przekładamy do foremki i posypujemy pozostałymi połamanymi ciasteczkami. Dociskamy, żeby pozbyć
PatiGotujekiedy wszystko było łatwiejsze i jakby bardziej kolorowe. Składniki: Krem śmietankowy: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklaki (100 g) cukru 1/3 szklanki (80 ml) mleka 2 szklanki mleka w proszku Krem kakaowo-orzechowy: ok. 4 czubate łyżki nutelli garść orzechów włoskich Dodatkowo: 5 dużych wafli (u mnie kwadratowe) Przygotowanie: 1) Orzechy laskowe podprażyć na suchej patelni i dosyć drobno(...)ogniu w rondelku rozpuścić masło, cukier oraz mleko, delikatnie podgrzewać i mieszać do połączenia się składników. 4) Zdjąć z ognia i cały czas mieszając rózgą kuchenną dodawać partiami mleko w proszku, aż powstanie gęsta masa bez grudek. 5) Wafle smarować jeszcze ciepłą masą śmietankową, ostatnie przełożyć nutellą z orzechami. 6) Całość zawinąć w papier do pieczenia lub folię spożywczą
Fitsweet.mekiedy wszystko było łatwiejsze i jakby bardziej kolorowe. Składniki: Krem śmietankowy: 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklaki (100 g) cukru 1/3 szklanki (80 ml) mleka 2 szklanki mleka w proszku Krem kakaowo-orzechowy: ok. 4 czubate łyżki nutelli garść orzechów włoskich Dodatkowo: 5 dużych wafli (u mnie kwadratowe) Przygotowanie: 1) Orzechy włoskie podprażyć na suchej patelni i dosyć drobno(...)rondelku rozpuścić masło, cukier oraz mleko i delikatnie podgrzewać i mieszać do połączenia się składników. 4) Zdjąć z ognia i cały czas mieszając rózgą kuchenną dodawać partiami mleko w proszku, aż powstanie gęsta masa bez grudek. 5) Wafle smarować jeszcze ciepłą masą śmietankową, ostatnie przełożyć nutellą z orzechami. 6) Całość zawinąć w papier do pieczenia lub folię spożywczą i odłożyć
Fitsweet.memoże dwa lub trzy;) Uwaga: Na drugi dzień wafelki są jeszcze lepsze. Krem mleczny: 1/4 szklanki mleka 2 pełne łyżki cukru 140 g miękkiego masła 1 szkl. mleka w proszku, pełnego Krem czekoladowo-orzechowy: 100 g masła 130-140 g kremu orzechowego typu Nutella 1 szkl. orzechów ziemnych lub laskowych Dodatkowo: 3 suche wafle/andruty 1 tabliczka czekolady deserowej 1 łyżka(...)dodajemy cukier i podgrzewamy całość na małym ogniu. Gdy cukier się rozpuści zdejmujemy rondelek z palnika i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzone mleko oraz mleko w proszku. Na dużej desce, lub tacce rozkładamy folię aluminiową, na niej kładziemy suchy wafel. Rozprowadzamy na nim białą masę i dociskamy do niej drugi wafel. Przykrywamy folią i obciążamy deską
Smaki Na Talerzucukier, 100g sok z cytryny, 1 łyżeczka mąka pszenna, 50g kakao, 15g proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki olej, 2 łyżki Składniki na masę margaryna, 125g mleko, 1/4 szkl mleko w proszku, 120g cukier, 1/4 szkl serek śmietankowy, 100g Składniki na polewę czekolada mleczna, 100g mleko, 2 łyżki margaryna, 20g Przygotowanie Ciasto:Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z cukrem na sztywną(...)minut w temperaturze 180st. Masa:Mleko zagotowyjemy z cukrem i studzimy. Margarynę ucieramy mikserem na puch, cienkim strumieniem wlewamy mleko z cukrem. Następnie małymi porcjami na przemian dodajemy mleko w proszku i serek (u mnie Bieluch). U pieczone i wystudzone ciasto przekładamy kremem. Lekko dociskamy. Polewa:Czekoladę, mleko i margarynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy ciasto. odstawiamy na godzinę
Gotowanie moimi oczamiprzygotujemy je bez pieczenia. Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Składniki : ok. 300-350 g herbatników kakaowych (miękkich, jeden - 5 g) Masa: 500 ml mleka 1/3 szklanki cukru szklanka mleka w proszku budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 125 g masła 2 łyżki masła orzechowego Karmel: 2 łyżki miodu 4 łyżek cukru płaska łyżeczka margaryny odrobina sody 200 g masła orzechowego(...)pierwszą warstwę herbatników. Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie wlewamy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy. Masło miksujemy na jasną, puszystą masę pod koniec dodając ok. 3 łyżki masła
Słodka Stronatutaj. ok. 1 kg okruchów z ciast, herbatniki 25 dkg bakalii: pokrojone drobno orzechy, rodzynki, śliwki, wiórki kokosowe 3/4 szkl. mleka 3-4 łyżki mleka w proszku 10 dkg czekolady rozpuszczonej [ nie dałam] 3-4 łyżki kakao mały słoiczek (ok 20 dkg) powideł śliwkowych 15 dkg masła ok.100 ml rumu/wódki(...)mało słodkie Dodatkowo: herbatniki/biszkopty do wyłożenia formy 50g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 50 ml śmietanki kremówki Ciasto i ciastka pokruszyć.Masło,czekoladę, kakao, mleko, (ewentualny cukier) rozpuścić w garnuszku.Ostudzić i wlać do okruchów ciasta.Wymieszać , dodając również powidła, bakalie, alkohol. W razie potrzeby zwiększyć ilość bakalii/ciastek lub dodać odrobinę mleka bądź rozpuszczonego masła
Moje domowe kucharzeniekakao Na poncz: 125 ml mocnej herbaty earl Gray Na masę orzechowo- mleczną : 80 g orzechów laskowych 80 g migdałów 160 g mleka w proszku 100 g masła 2 łyżki ekstraktu waniliowego 3 łyżki miodu akacjowego Ponadto : garść orzechów arachidowych (ziemnych) prażonych 50 g ciemnej czekolady gorzkiej Wykonanie(...)wpływem alkoholu masło zbieleje i wyraźnie zmieni swoją fakturę na bardziej gęstą. 3. Przestudzoną masę łączymy z pastą orzechowo - migdałową i dodajemy miód oraz mleko w proszku. 4. Masę miksujemy na gładką paste o jednolitej i dość zwartej teksturze. 5. Przygotowujemy biszkopt. Jajka wbijamy do miski i miksujemy ok. 1 minuty na wysokich obrotach. Następnie cały
vaniliowoczekoladowazagotuj świeże mleko, kremówkę, masło i cukier puder (nie doprowadzaj do wrzenia).Dobrze wymieszaj i odstaw do ostygnięcia - mieszanka ma być letnia.Gdy taka już będzie, dodaj do niej mleko w proszku i bardzo dokładnie rozmieszaj całość rózgą kuchenną.SKŁADANIE CIASTA:Wyjmij tortownicę z lodówki i na spód wylej połowę masy mlecznej. Wstaw znowu tortownicę na 5 minut do lodówki
Słodko-Słony Świat Ilonyszklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki mleka 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy rabarbar Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko, proszek do pieczenia, aromat śmietankowy i stopniowo oba rodzaje mąki. Wszystko dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie na wierzch masy układamy umyty, oczyszczony i pokrojony w kostkę rabarbar
Truskawkowa Fiesta