mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:22/622)

Warkocz drożdżowy na słono 21

Składniki na ciasto drożdżowe: 200 gr mąki pszennej (u mnie zwykła tortowa) 50 ml wody 50 ml mleka 40 gr miękkiego masła 30 gr świeżych drożdży 1 łyżka mleka w proszku 1/2 lub 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie) 1 łyżeczka tymianku suszonego 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/4 łyżeczki pieprzu Wszystkie składniki wrzucić do miski, wymieszać, wyłożyć

moj przepis na
Blok czekoladowy z bakaliami 375

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mlekaproszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z Was pamięta go z czasów dzieciństwa, kiedy to często był robiony przez nasze mamy na różnego rodzaju okazje. Wszyscy go uwielbiali " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Blok

Marta Gotuje
Bakaliowy mazurek last minute 159

niż się go robi ;) Spróbujcie sami! Szybki mazurek bakaliowy na waflach podane składniki wystarczą do przełożenia wafla o wymiarach ok. 20x30 cm Do mazurka będziemy potrzebować: 250 g mleka w proszku (nie granulowanego!) 150 ml wody 100 ml mleka 100 g cukru trzcinowego typu demerara 100 g masła 82% 100 g kandyzowanych owoców (użyłam ananasa i mango) 50 g rodzynek(...)gotowych rękawów) Mazurek najlepiej przygotować tak jak terrinę , dzień przed podaniem. Szykujemy dwa wafle na spód i wierzch mazurka oraz 1/2 wafla do nadzienia. W sporej misce łączymy mleko w proszku, 1/2 pokruszonego drobno wafla oraz bakalie. Masło, mleko, wodę i cukier podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Czekamy, aż całość się rozpuści, od czasu do czasu mieszając. Ciepłą

Ratunku obiad
Babka mleczna z kokosem 79

Często jest tak że zostaje nam 1 czy więcej białek z wcześniej przygotowywanych potraw. Wystarczy je zamrozić a później przygotować pyszną puszystą babkę. Babka jest mocno mleczna dzięki mleku w proszku. Pamiętacie ten smak? U mnie on przywołuje wspomnienia z dzieciństwa gdzie u Dziadków wcinałam łyżeczką prosto z paczki i siedziałam z zaklejoną buzią A co najfajniejsze przecież mama(...)200g mąki pszennej 6 białek 1 szczypta soli masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki cukier puder do oprószenia babki Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na puch , dodać mleko w proszku oraz mleo płynne dalej miksując. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do masy mlecznej dodać białka , mąkę , proszek to pieczenia oraz wiórki kokosowe. Wymieszać delikatne łyżką

Szczyptachili
Placuszki z kukurydzy, z papryczką chilli i cheddarem 73

czystym sumieniem.   'placuszki z kukurydzy, z papryczką chilli i cheddarem' Składniki (na ok.12 placuszków) - 150g kukurydzy z puszki (odsączonej) - 2 jajka - 75g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 100ml mleka - 0,5 papryczki chilli  - 2 dymki(...)pęczek szczypiorku - 2-3 łyżki tartego sera cheddar - sok z 1 limonki - sól - olej do smażenia - schłodzona śmietana/jogurt naturalny (opcjonalnie)    Mąkę przesiać do miski. Dodać jajka, mleko, proszek do pieczenia i dużą szczyptę soli. Wymieszać. Dodać kukurydzę i zmiksować blenderem. Na koniec dodać ser i posiekaną dymkę/szczypiorek i wymieszać łyżką. Odstawić na 15-20 minut

CookYourself
Orzeszki 106

się zarumienią. Po upieczeniun połówki orzeszków nadziewamy masą i przykrywamy drugą połową.  Składniki masy: 100 g masła  1 szklanka mleka 4 łyżki cukry 4 szklanki mleka w proszku W rondelku podgrzewamy mleko z masłem i cukrem, do momentu rozpuszczenia cukru. Dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Do masy można dodać orzechy, bakalie, wiórki kokosowe, nutellę

Salonik smaków
Białe wafle z bakaliami 103

niepełna szklanka)4 prostokątne wafleSposób przygotowania:1. Dwa wafle kruszymy. Przygotowujemy bakalie, morele drobniej kroimy.2. Gotujemy zwykłe mleko z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Masę trochę studzimy, dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy.3. Do masy dodajemy pokruszone wafle i bakalie. Wychodzi bardzo gęsta masa. Całość mieszamy, wykładamy na jednego wafla, przykładamy drugim i całość obciążamy np. deską. 4. Wafla

Kuchnia domowa Ani
Bezglutenowe naleśniki ciecierzycowe z kaszą gryczaną i pieczarkami 61

szklanki mleka sojowego (niesłodzonego); pol łyżeczki proszku do pieczenia; szczypta soli, kurkumy oraz pieprzu; łyżka oliwy z oliwek + trochę do smażenia. Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy (miksujemy) z mlekiem, proszkiem do pieczenia, przyprawami oraz łyżką oliwy. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Farsz: Składniki: około 300g ugotowanej kaszy gryczanej; 500g pieczarek; cebula; 2-3 ząbki czosnku; szklanka ugotowanej ciecierzycy; sol, pieprz, ostra

My Vegan Kitchen
Ciasto mleczna kanapka, mmmmmm :) 439

soli1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki dobrego kakao2 łyżki oleju3/4 szklanki białego cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniana krem:300 g masła 2 szklanki mleka w proszku (niebieskie opakowanie )2/3 szklanki cukru1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 szklanki mlekana polewę:1 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej2 łyżki masła2 łyżki śmietanki kremówkiBiałka ubijamy(...)stopniach C.Mleko w płynie zagotowujemy z cukrami i następnie studzimy. Masło ucieramy, dodajemy do niego chłodne już mleko, dalej ucieramy. Na końcu wsypujemy mleko w proszku i miksujemy na gładką masę.Czekoladę z masłem i śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tak by salaterka nie dotykała wrzątku). Ostudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż i przekładamy mlecznym

Bon Appetit Małgorzaty
milky way, mleczna droga 108

Składniki: 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1/2 szklanki mleka niepełna szklanka cukru 2 op. cukru waniliowego 2dag margaryny 2 szklanki mleka w proszku Wykonanie: Ubijamy białka i stopniowo dodajemy cukier, żółtka. Na koniec delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Przelewamy ciasto do blachy i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach Mleko zagotowujemy(...)cukrem i cukrem pudrem. Dodajemy mleko w proszku. Gdy masa ostygnie ucieramy margarynę i łączymy oba składniki. Polewę można wykonać z roztopionej w kąpieli wodnej tabliczki  czekolady mlecznej z dodatkiem 20 dag margaryny. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tang Zhong i brązowy ryż 109

ryżu brązowego, ugotowanego bez soli Przygotowanie chleba:Rozetrzyj drożdże z cukrem, następnie zalej je połową mleka. W reszcie mleka rozpuść sól.Do dużej miski przesiej mąkę. Dodaj mleko w proszku, rozpuszczone w mleku drożdze, Tang Zhong i mleko z solą. Masło i ryż dodasz później. Dokładnie wymieszaj składniki, aż do ich całkowitego połączenia się (można to zrobić mikserem lub robotem

Grahamka, weka i kajzerka
Rogale z makiem 121

zawierają cukru. Rogale p odane na Porcelana Bogucice. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 500 10 g drożdży instant 2 łyżki miodu lipowego Miody Wileńskich 3 łyżki mleka w proszku 0,5 łyżeczki soli 2 jajka 250 ml mleka  40 g masła mleko do posmarowania mak niebieski ale-raj Przygotowanie: Do misy miksera przesiać mąkę dodać sól, drożdże, mleko(...)proszku i wymieszać. Wlać roztrzepane jajka, miód, letnie mleko i chwilkę zmiksować. Gdy składniki zaczną się łączyć wlewać powoli rozpuszczone letnie masło. Miksować około 5-8 minut aż powstanie gładkie i jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na około godzinę do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto uderzyć dłonią by się "odgazowało". Przełożyć na stolnicę posypaną mąką i kilka

Ala piecze i gotuje
Blok czekoladowy 55

jest obłędny :) Poza tym jest łatwy i szybki w przygotowaniu, a najtrudniejszy punkt przepisu to oczekiwanie, aż blok się schłodzi :) Składniki na 1 sporą keksówkę: 400 g pełnego mleka w proszku (nie granulowanego) 4 łyżki gorzkiego kakao 200 ml mleka kostka masła 3/4 szklanki cukru 300-400 g herbatników ulubione bakalie-orzechy, migdały, rodzynki, suszone owoce Jeśli chodzi o bakalie(...)suszone śliwki. Jeśli robię go na świeta, wtedy dodaję różne rodzaje orzechów i migdały, na bogato ;) Herbatniki łamiemy na mniejsze kawałki, umieszczamy je w dużym naczyniu razem z mlekiem w proszku, kakao i bakaliami. W rondelku umieszczamy masło, mleko i cukier. Podgrzewamy do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Od razu wlewamy do naczynia z suchymi składnikami

Zawsze głodna!
Pankejki z gruszką na trudne poranki 73

mleka 1 jajko szczypta soli 1 gruszka tłuszcz do smażenia syrop klonowy lub lejący miód do podania Gruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach (ze skórką i ogryzkiem). Mąkę, proszek, mleko, sól i jajko mieszamy miotełką albo mikserem do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy startą gruszkę. Na rozgrzanej, natłuszczonej patelni smażymy placki z dwóch stron na złoty kolor. Jemy na ciepło

les mirabelles
Podaruję Wam trochę słońca: ciasteczka pomarańczowe! 76

waga suchej kaszy) 50 g cukru trzciniowego płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml oleju roślinnego tabliczka gorzkiej czekolady *dodatkowo można podrasować krem : 50 g (trzy łyżki) sojowego mleka w proszku sokiem z cytryny szczyptą kardamonu Przygotowanie: Zacznij od ugotowania kaszy na mleku, dodaj też do niej sok z całej pomarańczy i cukier (łyżkę cukru zostaw do ciasta). Gdy kasza(...)rozgotowana, że łyżka stoi. Jeżeli masz, to dodaj łyżkę kandyzowanych skórek pomarańczowych i sok z cytryny. Zblenuj całość na idealnie gładki krem. Pod sam koniec możesz dodać mleko w proszku. Wyjmij ciasto z zamrażalnika (zakładam, że było tam około 20 minut, więc jest tylko schłodzone i formuj małe kuleczki, u mnie miały one wagę 10-12 g, ważyłam każdą

greenscarf
Omlet białkowy z mąką gryczaną 140

mąki gryczanej 50 ml mleka 0,5% 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia kardamon PRZYGOTOWANIE: Białko oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę Żółtko zmiksować z mąką, mlekiem, proszkiem do pieczenia i kardamonem Dodać odżywkę białkową i ponownie zmiksować Do masy dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką Smażyć z dwóch stron na patelni teflonowej pod przykryciem Podawać

peanutbuttermonster
Tort ,, Lodowy'' 85

Krem niebieski: 1 niebieska galaretka 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka ) Pianka śmietankowa: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego mleka 1 łyżka żelatyny 2 łyżki gorącej wody Kulki kokosowe: 10 dag wiórek kokosowych pół szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: kilka rożków waflowych(...)Smarujemy również wierzch tortu. Odstawiamy do wystudzenia kremu. 3. Kulki kokosowe: Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wiórkami kokosowymi. W garnku zagotowujemy mleko z cukrem, wsypujemy wiórki i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Masę lekko studzimy, dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy, następnie z jeszcze ciepłej masy formujemy kluki takiej wielkości, żeby zmieściły nam się w rożkach waflowych i obtaczamy

Izabelawkuchni
Ucierane ciasto z brzoskwiniami z kokosową kruszonką 93

mąki 4 łyżki mleka Owoce odsączyć i pokroić w kostkę. Składniki ogrzać do temperatury pokojowej, margarynę utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodawać po jednym jajku, na koniec dodać mleko, proszek oraz mąkę. (gdyby ciasto było zbyt gęste można dodać więcej mleka). Ciasto rozsmarowujemy na natłuszczonej blaszce, na wierzchu układamy brzoskwinie, całość posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Słodka Kraina Wypieków
Gofry z bitą śmietaną i owocami 24

margaryny pół szklanki mąki  Szczypta proszku do pieczenia można dodać olejek zapachowy lub cukier waniliowy   Margarynę  roztapiamy. Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę, mleko,proszek i margarynę. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor

Przepisy mojej mamy
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 210

Masy:   - mus czekoladowy i budyniowa masa amaretto - Składniki: - kostka masła, - 3/4 szklanki cukru pudru, - 2 budynie waniliowe, - odrobina likieru Amaretto, - odrobina likieru wiśniowego, - 5-6 łyżek mleka w proszku pełnego, - śmietana 30% / odrobina mleka - 4 łyżki kakao - Wykonanie masy czekoladowej i masy amaretto - Kostkę masła ucieramy do białości z cukrem pudrem. Dzielimy na dwie części - jedna idzie(...)szklanki mleka z dwoma łyżkami cukru. Studzimy. Gdy wystygnie dodajemy łyżkami do pozostawionego wcześniej masła utartego na puch z cukrem pudem. Dodajemy odrobinę amaretto i mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku. Obie masy schładzamy w lodówce. Wykończenie: Blat kokosowy dolny nasączyłyśmy likierem wiśniowym. Położyłyśmy na nim mus czekoladowy. Blat środkowy - budyniowy, nasączyłyśmy sokiem z ananasów. Położyłyśmy

Wypisz Wymaluj