mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:25/622)

Deser biszkoptowy 119

ogniu do zagotowania. Nie wlewaj jednak wszystkiego, odlej szklankę do kubka. Wsyp zawartość torebki z budyniem waniliowym do kubka, gdzie odlałeś szklankę zimnego mleka. Rozmieszaj dokładnie budyniowy proszek z mlekiem. W międzyczasie przygotuj salaterki i włóż trochę do każdej połamane (na dość duże kawałki) biszkopty. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek – energicznie przy tym mieszaj. Po minucie masz

Smaczne Potrawy
dwudniowy piernik leżakujący (pomarańczowy) 141

przełożenie: słoiczek dżemu pomarańczowego  1/3 szklanki rumu 1/2 szklanki herbaty  na wierzch:  60 g masła 1/4 szklanki cukru 1/8 szklanki wody 1/4 szklanki mleka w proszku  2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej gwiazdki czekoladowe Mleko, cukier i miód umieścić w rondelku i podgrzać. Kiedy cukier się rozpuści zdjąć z ognia i dodać masło oraz przyprawę. Wystudzić(...)Dzień przed planowanym podaniem ciasta piernik przekroić na połowę. obie części nasączyć herbata z rumem. Przełożyć dżemem pomarańczowym.  Masło, wodę i cukier zagotować, zdjąć z ognia. Wsypać mleko w proszku i energicznie rozmieszać. Odstawić do wystudzenia. Kiedy polewa mocno zgęstnieje posmarować nią ciasto, posypać skórką i udekorować gwiazdkami. Wstawić do lodówki aby polewa stężała, inaczej może spłynąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gofry z cukinią podane z jajkiem w koszulce i bekonem 121

dziś zjeść! Składniki (na 2 duże lub 3 mniejsze porcje): 250 gram cukinii 200 gram mąki pszennej 100 gram żółtego sera 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 50 ml mleka olej do smarowania gofrownicy świeży rozmaryn do podania: jajka ugotowane w koszulce, chips z boczku lub podsmażony bekon, cebula dymka Włączam gofrownicę, przed pierwszym pieczeniem powinna(...)następnie odciskam nadmiar soku, który wytworzyła. Ser ścieram również na tarce o grubych oczkach. Rozmaryn siekam. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, mleko, proszek do pieczenia, mąkę, cukinię, ser i sól mieszam dokładnie. Następnie stopniowo dodaję ubite na sztywno białka. Do nagrzanej gofrownicy nakładam po łyżce przygotowanego ciasta i piekę przez 4-5 minut

Mango Papaja
King - ciasto bez pieczenia 159

King...na wzór Maxi King... Składniki: 500 g herbatników, 500 g mleka w proszku - nie granulowanego(...)masła, pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka, 510 g masy krówki, dodatkowo na polewę : 100 g orzeszków ziemnych, 50 g orzechów laskowych, 200 g gorzkiej czekolady, 1/3 szklanki mleka. Przygotowanie: Mleko podgrzewamy wraz z cukrem i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mleko i mleko w proszku. Miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Wstawiamy do lodówki

Lena Gotuje
Mazurek z masą mleczną i bakaliami 328

krupczatki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany (12% lub 18%) cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 100 - 120 g mleka w proszku 150 g cukru kryształu 100 g masła 50 ml wody 1 łyżka cukru waniliowego dżem z czarnej / czerwonej porzeczki bakalie / czekolada do dekoracji Sposób wykonania: 1. Zimne masło posiekać(...)widelcem i piec w 190 st. C przez 20 minut. 2. Po wystudzeniu ciasto cienko posmarować kwaśnym dżemem - u mnie z czarnej porzeczki. 3. Zrobić masę: masło rozpuścić, mleko w proszku zmiksować z cukrami na sucho po czym dodać rozpuszczone masło i gorącą wodę. Całość dokładnie zmiksować. Gotową masę od razu wyłożyć na upieczony spód posmarowany dżemem. Gdy masa przestygnie

Kuchnia domowa Ani
Ciasteczka adwentowe-6 sprawdzonych przepisów 489

łyżki octu 2 łyżki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli na masę: 0,5 kostki margaryny 3/4 szkl.wody 1 szkl cukru 3 łyżki kakao 0,5 kg mleka w proszku Przygotowanie: zagniatamy składniki na ciasto wszystkie razem i formujemy z nich kuleczki wielkości wiśni,wkładamy do formy na orzeszki i smażymy na gazie kilka minut (aż będą rumiane) Składniki(...)masę (bez mleka w proszku)zagotowujemy i dopiero jak się dobrze wymieszaja i rozpuszczą to dodajemy mleko w proszku.mieszamy ,masą napełniamy połówki upieczonych orzeszków można je obtoczyć w polewie czekoladowej i jeszcze obsypać np wiórkami lub posiekanymi orzeszkami(moje są bez niczego bo takie dzieci lubią najbardziej) -------------------------------------------------------------- ŚLIMACZKI Z DŻEMEM Składniki: 300g mąki 200g masła 100g cukru pudru 1 żółtko

Swojskie jedzonko
Ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady 326

ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. Do powstałej masy dodaję startą na małych oczkach marchewkę i  jabłko i delikatnie mieszam. Dodaję wcześniej połączone - (przesianą!) mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao i sól, delikatnie łączę ze sobą wszystkie składniki. Ciasto przekładam do małej formy 21 x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez około 40 minut(...)następnie stopniowo dolewamy ostudzone mleko - stopniowo, aby masło się nie zważyło i roztopioną w kąpieli wodnej lub w mikrofali i ostudzoną biała czekoladę Do tak przygotowanej masy wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Gotową masę wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie krem wykorzystujemy do przełożenia ostudzonego ciasta. Ciasto przekrajamy wzdłuż

Słodkie Przyjemności
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 190

łyżeczka proszku do pieczenia * 2 - 3 łyżki kakao MASA MLECZNa * 1/2 szklanki mleka * 3/4 szklanki cukru * 25 dag margaryny * 2 opakowania cukru wanilinowego/pół laski wanilii * 2 szklanki mleka w proszku * ja dodałam jeszcze troszkę soku z cytryny i aromat śmietankowy (aby nie było za słodkie) Do dzieła!!! Przepis na ciasto biszkoptowe: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać(...)cukrem waniliowym (ja miałam akurat laskę wanilii to dodałam zamiast cukru wanilinowego). Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Wg mnie masa jest za słodka więc dodałam troszkę soku z cytryny a aromat śmietankowy. przeciąć biszkopt na pół i w oryginalnym przepisie jest po prostu przełożyć kremem

sierotka maRysia w kuchni
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 191

prezentują.  Ciasto: 100 gram margaryny do pieczenia 250 g wody 220 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wodę z margaryną zagotowujemy w garnku. Mieszamy mąkę z proszkiem w osobnym naczyniu. Kiedy woda zacznie wrzeć, wyłączamy ogień i wsypujemy suche składniki energicznie mieszając, aby nie powstały grudki. Odstawiamy do ostygnięcia.  Następnie potrzebujemy: 4 jaja Kiedy masa(...)przez 25 minut.  Krem: 500 g mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 5 kostek białej czekolady pół szklanki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej W szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, resztę zagotowujemy z kostkami czekolady. Do gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło

MamaOskarka
Zielono mi, szmaragdowo,-ciasto 3 kolory 130

masła lub margaryny, temp. pokojowa     350 g cukru pudru     6 jajek   1/4 łyżeczki barwnika żółtego     1,5 łyżeczki proszku do pieczenia     szczypta soli     2 łyżeczki kakao   1/4 łyżeczki barwnika zielonego   SKŁADNIKI NA KREM:     250 g sera białego, mielonego(...)suchego patyczka. Każdy płat studzimy. Masło, ser biały, mascarpone, przesiany cukier puder przekładamy do garnuszka i na niewielkim ogniu podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy rozpuszczony w mleku proszek budyniowy i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na niewielkim ogniu do zgęstnienia masy. Pod koniec łączymy z wanilią oraz sokiem z cytryny. Na kakaowy blat ułożony w tortownicy wylewamy

w mojej kuchni
Tort orzechowy z kakaowym akcentem 196

pieczenia Biszkopt kakaowy: 2 jajka 1 łyżka mąki krupczatki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 400ml słodkiej 30% śmietanki 1 szklanka mleka w proszku 200g białej czekolady 50ml likieru orzechowego 250g serka mascarpone 200g orzeszków ziemnych niesolonych Poncz: 50ml soku z czarnej porzeczki 50ml przegotowanej, schłodzonej wody Masa maślana: 300g masła(...)minut). Studzimy. 3. Krem orzechowy- najlepiej wziąć się za niego dzień przed przełożeniem tortu ;) Śmietanki wlewamy do garnka z grubym dnem, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Dodajemy przesiane mleko w proszku i mieszamy najlepiej mikserem do połączenia składników. Ściągamy z ognia i dodajemy połamaną w kostki białą czekoladę oraz likier. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia, jeśli jest z tym problem możemy ponownie

Kuchnia w czekoladzie
wafle "trzy smaki" 144

bardzo podzielne i ładnie się kroją. Niestety mają też wadę- znikają bardzo szybko bo nie sposób poprzestać na jednym kawałku.  Składniki: 4 grube wafle 2 szklanki mleka w proszku 200 g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mleka 1 duża łyżka kakao 1 łyżeczka sypkiej kawy mielonej Masło, mleko i cukier zagotować w rondelku. Zdjąć z ognia i wsypać(...)mleko w proszku najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek. Podzielić masę na trzy części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kawę a trzecią pozostawić bez dodatku. Odczekać aż masy przestygną i przekładać wafle w dowolnej kolejności. Owinąć mocno folią spożywczą i obciążyć czymś ciężkim, np. książką. Wafle odstawić do stężenia, najlepiej do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowe wafle-andruty 147

szklanki mleka1/2 sloika ulubionego dzemu Wykonanie:w garnku umiescic mleko,maslo i cukier.Podgrzewac do rozpuszczenia masla i cukru przesiac przez sitko kakao,wymieszac i zagotowacprzesiac przez sitko mleko w proszku i dokladnie wymieszac do uzyskamia jednolitej masylekko przestudzona masa smarowac wafle ,tak by wypelnic wszystkie zaglebienia wafla.Nie nakladac za duzo masy,bo nadmiar przy prasowaniu po prostu wyplynie.Druga warstwe posmarowac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Blok czekoladowy 134

przyjemnością przypomniałam sobie jak smakuje. Z dzieciństwa znam wersję tylko z pokruszonymi herbatnikami. Postanowiłam ją nieco wzbogacić o orzechy, rodzynki, morele. Mniam...Pycha.... Składniki: 200g masła 250g mleka w proszku 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 2 opakowania herbatników Petit Beurre (100g) garść rodzynek 3 pokrojone suszone morele garść orzechów laskowych garść orzechów włoskich Przygotowanie: W rondelku(...)roztapiamy masło z mlekiem, cukrem i kakao. Podgrzewamy, aż powstanie jednolita masa. Następnie dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. W dużej misce mieszamy posiekane bakalie i pokruszone herbatniki. Ciepłą masę przelewamy do miski z dodatkami i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na co najmniej 2 godziny

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowe muffiny z mlecznym kremem 146

kakao – 35 g - jogurt naturalny – 250 ml KREM: - mleko – 4 łyżki - cukier – 2 łyżki - miękkie masło – 180 g - cukier wanilinowy – 20 g - mleko w proszku – 1 szkl DODATKOWO: - lukier – 150 ml - posypka – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MUFFINKI: Wszystkie składniki wkładamy do miksera (mąkę przesiewamy) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Przekładamy(...)stopni ( do suchego patyczka ). KREM: Mleko zagotowujemy razem z cukrem i cukrem wanilinowym. Studzimy. Masło ucieramy mikserem i dodajemy pomału przestudzone mleko. Cały czas miksujemy dodając wolniutko mleko w proszku. CAŁOŚĆ: Z upieczonych muffinek delikatnie ścinamy górę. Dekorujemy kremem. Polewamy lukrem i posypujemy cukiereczkami

Ostra na Słodko