ciasto - 144587 przepisów (strona:25/9640)

Ciasto drożdżowe z serem i kremem budyniowym 135

Klasyczne ciasto drożdżowe z serowo-budyniową warstwą. Ciasto drożdżowe zrobiłam według wcześniej już zamieszczonego przepisu. Jest to mój sprawdzony przepis, który zawsze się udaję. Tym razem postanowiłam zamienić owocowe nadzienie na coś nowego J Wyszło naprawdę smaczne. Jeśli lubicie drożdżówki z serem i budyniem to polecam!!   Ciasto drożdżowe z serem i kremem budyniowym     Składniki: Ciasto(...)mąki + 50 g do podsypania (używam specjalnej mąki do ciast drożdżowych z Lubelli) 7 g drożdży instant lub 40 g świeżych 100 g cukru (można dodać więcej jeśli lubimy słodkie ciasta) 70 g miękkiego masła lub margaryny 4 żółtka 200 ml mleka 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub ekstraktu waniliowego Masa serowa: 700g zielonego twarogu 1/3 szklanki

Mania Gotowania
Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką migdałową + DROŻDŻOWE ABC 460

każdej postaci, jednak chyba najbardziej w placku drożdżowym. Poniżej sprawdzona receptura - przy okazji z kilkoma kluczowymi wskazówkami obchodzenia się z drożdżowym . Bazowałam tu na moim wcześniejszym przepisie na ciasto drożdżowe z truskawkami , modyfikując jednak ilość cukru w cieście i kruszonce ze wzgl. na dodatek mocno kwaśnego rabarbaru . Smak rabarbaru postanowiłam skonfrontować z migdałami i stąd mielone migdały oraz ekstrakt, które(...)wysycha zbyt szybko. Równie pulchny i wilgotny jest następnego dnia. A z połączenia rabarbaru i migdałów wyszedł całkiem ciekawy i smaczny efekt końcowy. Składniki na średnią blachę 25x30cm: CIASTO:   500g mąki pszennej - użyłam luksusowej typ 550, polecanej do ciast drożdżowych 150g cukru  1 duży cukier wanilinowy (32g) 100g masła - koniecznie masło, NIE margaryna 1 całe jajo + 2 żółtka

Grunt to przepis!
Ciasto rafaello bez pieczenia – najprostszy przepis 3

Ciasto rafaello bez pieczenia to jeden z najpopularniejszych deserów ostatnich kilku lat. Ciasto jest obowiązkowym punktem rodzinnych spotkań i świąt. Ten przepis to wersja dla leniuchów – zamiast biszkoptu używamy gotowych, maślanych herbatników, a do kremu wykorzystujemy gotowy budyń. I wiecie co? Jest po prostu przepyszne! Lekkie, mocno kokosowe, z wyrazistą śmietankową nutą. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Rafaello bez pieczenia(...)herbatnikach Chyba każdy zna kokosowe kuleczki Rafaello . Z tym przepisem możecie je teraz zjeść w formie ciasta! Ciasto rafaello bez pieczenia jest pyszne, lekkie i pełne kokosowego aromatu. Jego przygotowanie nie będzie od Was wymagało wiele wysiłku, ponieważ wspomagamy się półproduktami. Biszkopt zastępujemy maślanymi herbatnikami typu petit beurre. Wiem, że kilka lat temu furorę robił przepis z krakersami, ale nigdy

Na-talerzu.pl
Ciasto z pralinkami Ferrero Rocher 1

Ferrero Rocher to ciasto inspirowane czekoladkami Ferrero Roche. Pralinki są bardzo czekoladowe z kawałkami orzechów zamkniętym w aksamitnym nadzieniu. Uwielbiane przez wielu Polaków. Niestety cena jest dość wysoka, dlatego postanowiłam spróbować zrobić ciasto zbliżone do smaku tych czekoladek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto bez pieczenia inspirowane czekoladkami Ferrero Rocher 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Polska(...)Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz.  Kalorie 350 kcal Ciasto bez pieczenia z pralinkami Ferrero Rocher. Mocno czekoladowe ciasto z gorzką i mleczną czekoladą, orzeszkami i krakersami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g maślanych herbatników 150 g margaryny Kasia 300 g gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao 250 g mlecznej czekolady 700 ml śmietanki

ProstePesto.pl
Pyszne ciasto ze śliwkami 3

Ciasto ze śliwkami jest delikatne, pyszne i pełne soczystych śliwek. Proste ciasto w przygotowaniu, więc jest idealne dla początkujących. Kwaskowate i aromatyczne śliwki węgierki sprawiają, że ciasto nabiera niezwykłego smaku. Jeśli doda się śmietanę i olej to wtedy na długo pozostanie świeże i wilgotne. Ciasto może być kruche lub ucierane. Jest to jedno z najpopularniejszych ciast z owocami obok słynnej(...)szarlotki. Należy pamiętać, że gdy używamy mrożonych śliwek to nie powinno się ich wcześniej rozmrażać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pyszne ciasto ze śliwkami 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 260 kcal Ciasto ze śliwkami jest delikatne, pyszne i pełne soczystych śliwek. Proste ciasto

ProstePesto.pl
Calzone nadziewana pizza w kształcie pieroga 14

Calzone to uroczo wyglądające gigantyczne pierogi wykonane z drożdżowego ciasta pizzowego, nadziane ulubionymi składnikami. To jeden z tych przepisów, do którego możesz wykorzystać wszystko co tylko znajdziesz w lodówce: plasterki szynki, mięso mielone, ser, paprykę, sos pomidorowy. Do nafaszerowania wnętrza calzone sprawdzi się prawie wszystko, możesz wykorzystać do tego resztki z lodówki unikając tym samym marnowania żywności. Przygotowanie calzone jest(...)prawie tam samo banalnie proste, jak przygotowanie pizzy, różnica polega na tym że farsz zamykasz wewnątrz okręgów ciasta tworząc coś w rodzaju wielkich pierogów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Calzone gigantyczny pieróg z ciasta pizzowego 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Pizza Kuchnia: Włoska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 300 kcal Włoski

ProstePesto.pl
Ciasto z truskawkami jogurtowe 13

Ciasto z truskawkami jogurtowe. Przepis na łatwe do zrobienia, ciasto z truskawkami. Szybkie ciasto truskawkowe na jogurcie. Ciasto na oleju jest bardzo wilgotne i długo zachowuje świeżość. Ciasto truskawkowo jogurtowe to przepis na wykorzystanie świeżych truskawek. Bardzo szybkie ciasto i bardzo proste, bez miksera. Cudownie wilgotne, z lekko kwaśnymi truskawkami i odrobiną cukru pudru. Jak zrobić ciasto truskawkowe z jogurtem(...)upiec ciasto jogurtowe z truskawkami? Ciasto z truskawkami Do ciasta z jogurtem i truskawkami najlepiej pasują świeże truskawki. Choć możemy także wykorzystać truskawki mrożone. Jednak przed ułożeniem mrożonych truskawek na ciasto, należy jedną stronę ( ta od ciasta) zanurzyć w mące. To zbierze nadmiar wody z rozmrażającej się truskawki. Truskawki mrożone na cieście z jogurtem zawsze układamy zmarznięte. Ciasto z truskawkami

Dieta moja pasja
Czekoladowe ciasto lawa na spodzie z ciasta francuskiego 23

Ciasto czekoladowe , waniliowe lody i owoce… Czekoladowe ciasto lawa to idealne ciasto do lodów. Jak nazwa wskazuje jest to ciasto półpłynne mimo, że pieczone przez 40 minut. Nic dziwnego, bo czekoladowe ciasto lawa nie zawiera mąki. To upiekłam na spodzie z ciasta francuskiego. Smakuje jak francuski croissant z czekoladą. Ciasto można jeść na ciepło lub zimno. Osobiście wolę ciasto(...)przestygnięte. Wtedy nie będzie tak mocno płynne ale i smaki są bardziej wyczuwalne. Lubię to ciasto z waniliowymi lodami i owocami. Ostatnio w sklepach pokazały się truskawki. Podobnie jak borówki amerykańskie nie są jeszcze takie smaczne jak w sezonie ale cieszą oko. Do czekolady idealne! Lubicie czekoladowe ciasto ? Moi synowie uwielbiają. Jeśli już wybierają jakieś ciasto to zawsze jest

codojedzenia
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką 9

mojprzepisna.pl | Proste i szybkie ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i pianką Mieliśmy wielką ochotę na szarlotkę, ale zwykłą szarlotkę już robiłam w różnych wersjach wiele razy, więc chciałam wypróbować coś nowego. To ciasto chciałam już upiec dawno, ale ciągle nie było okazji, a rabarbar w zamrażarce czekał i czekał. W końcu się zmobilizowałam i oto jest. Przepyszne, powtarzam przepyszne kruche(...)ciasto, warstwa rabarbarowo-jabłkowa zanurzona w lekko kokosowym budyniu, na to pianka. Czego można chcieć więcej? Wiem, że ciasto nie wygląda oszałamiająco w moim wydaniu, (obiecuje zmienić zdjęcie jak tylko upiekę je jeszcze raz), ale za to ciasto jest genialne w swojej prostocie wykonania, lekko kwaśne, kruchutkie, czyli takie jak lubimy najbardziej :). Pozycja obowiązkowa w sezonie rabarbarowym. Inspiracja Moje wypieki

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 17

mojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to najlepsze ciasto, jakie ostatnio jadł. Ciasto składa się tylko z kilku składników, jest na prawdę pyszne, trud i czas rekompensowany jest smakiem i zadowoleniem gości. Marcinek to ciasto klasyczne, zawiera zwykłą pszenną mąkę, cukier(...)śmietanę, nie jest zbyt zdrowe, jest bardzo pracochłonne i czasochłonne i nie będę go często piec, Sylwester, to wyjątkowe święto, dlatego właśnie postanowiłam upiec właśnie to ciasto. Marcinek, zgodnie z podlaską tradycją to ciasto wielowarstwowe, składające się z kilkunastu – kilkudziesięciu warstw kruchego ciasta, przełożonego śmietaną, u mnie jest 14 warstw ciasta kruchego. Ciasto udekorowałam polewą czekoladową oraz orzechami. Przepis

moj przepis na
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką 13

mojprzepisna.pl | Proste i szybkie ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i pianką Mieliśmy wielką ochotę na szarlotkę, ale zwykłą szarlotkę już robiłam w różnych wersjach wiele razy, więc chciałam wypróbować coś nowego. To ciasto chciałam już upiec dawno, ale ciągle nie było okazji, a rabarbar w zamrażarce czekał i czekał. W końcu się zmobilizowałam i oto jest. Przepyszne, powtarzam przepyszne kruche(...)ciasto, warstwa rabarbarowo-jabłkowa zanurzona w lekko kokosowym budyniu, na to pianka. Czego można chcieć więcej? Wiem, że ciasto nie wygląda oszałamiająco w moim wydaniu, (obiecuje zmienić zdjęcie jak tylko upiekę je jeszcze raz), ale za to ciasto jest genialne w swojej prostocie wykonania, lekko kwaśne, kruchutkie, czyli takie jak lubimy najbardziej :). Pozycja obowiązkowa w sezonie rabarbarowym. Inspiracja Moje wypieki

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 13

mojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to najlepsze ciasto, jakie ostatnio jadł. Ciasto składa się tylko z kilku składników, jest na prawdę pyszne, trud i czas rekompensowany jest smakiem i zadowoleniem gości. Marcinek to ciasto klasyczne, zawiera zwykłą pszenną mąkę, cukier(...)śmietanę, nie jest zbyt zdrowe, jest bardzo pracochłonne i czasochłonne i nie będę go często piec, Sylwester, to wyjątkowe święto, dlatego właśnie postanowiłam upiec właśnie to ciasto. Marcinek, zgodnie z podlaską tradycją to ciasto wielowarstwowe, składające się z kilkunastu – kilkudziesięciu warstw kruchego ciasta, przełożonego śmietaną, u mnie jest 14 warstw ciasta kruchego. Ciasto udekorowałam polewą czekoladową oraz orzechami. Przepis

moj przepis na
Ciasto z orzechami bez pieczenia 36

Orzechowiec, pyszne ciasto 🥧 bez pieczenia z orzechami, kajmakiem, masą budyniową i krakersami. Prosty przepis na  ciasto warstwowe słodzone masą krówkową z orzechowym wykończeniem. Ciasto 🥧 nie jest klasycznym pieczonym orzechowcem  takim z orzechami i miodem. Moje ciasto orzechowe z budyniem, a może budyniowe z orzechami to szybka wersja popularnego przepisu na orzechowiec. Jak zrobić ciasto orzechowe bez pieczenia(...)zrobić ciasto z orzechami i budyniem? Jak zrobić ciasto budyniowe na krakersach z kajmakiem? Pytania odnośnie przepisu na to pyszne ciasto orzechowe się mnożą, zaraz na wszystkie odpowiem.  Ciasto budyniowe z orzechami na krakersach  Ciasto z orzechami, budyniem i kajmakiem to bardzo prosty przepis. Deser z orzechów na krakersach robi się bardzo szybko. Masa budyniowa nie wymaga ucierania

Dieta moja pasja
Pączki – sprawdzony przepis 35

czwartek! Warto zrobić pączki samodzielnie. Dla satysfakcji, dla zapachu jaki się roznosi podczas ich smażenia, dla rodziny i wspólnej pracy w kuchni przy ich przyrządzaniu.   Jak zrobić dobre ciasto na pączki – sprawdzony przepis   – Składniki na pączki muszą mieć temperaturę pokojową. – Polecamy użyć drożdży świeżych, a nie suszonych. – Mąka tylko typ 550 – Do ciasta(...)dodajemy tylko żółtka jajek. Białko spowoduje, że pączki szybciej czerstwieją. – Nie przesadzajmy z cukrem, który dodajemy do ciasta. Większa ilość niż podana w przepisie spowoduje, że pączki szybciej się przypalą. Poza tym mniej słodkie ciasto to mniej kalorii oraz mocniej wyczuwalne nadzienie. – Masło dodajemy wówczas, gdy ciasto jest już plastyczne, czyli po ok 10 minutach od wyrabiania. Jeśli

Kuchnia Na Wypasie
Panettone z krówkami, karmelizowanymi orzechami włoskimi i gorzką czekoladą 30

Proporcje na 2 panettone po 580 g ciasta (wysokie foremki papierowe fi 13,4 cm, wysokość 9,5 cm) lub 3 panettone po 390 g ciasta (niskie foremki papierowe typu Veneziana fi 15,5 cm, wysokość 5,5 cm, takie jak na zdjęciach). Przygotowanie zakwasu pszennego licoli (płynne lievito madre): Do prowadzenia zakwasu używamy białej mąki pszennej rafinowanej typu włoska(...)proporcjach 1/1/1, czyli jedna część zakwasu, jedna letniej wody i jedna mąki. Składniki zakwasu mieszamy intensywnie kilka minut za pomocą trzepaczki miksera aby napowietrzyć i wyrobić ciasto. Robimy to raz dziennie , zostawiamy na 3-4 h do fermentacji w t.pokojowej, do wzrostu x 1,5 (1+ 0,5) nie więcej! Czyli warstwa zakwasu w słoiku powinna urosnąć

Przepisy na domowy ser i chleb