Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Ciasto jogurtowe z rabarbarem to idealne ciasto dla wielbicieli ciast owocowych o wilgotnej strukturze i delikatnym smaku. Ciasto przed upieczeniem jest bardzo gęste, dzięki temu układane na wierzchu owoce nie wpadają do środka podczas pieczenia i utrzymują się na wierzchu wypieku. Ciasta jogurtowe charakteryzują się wilgotną konsystencją, często łączone są z różnymi owocami. Najlepszy do tego przepisu będzie jogurt grecki lub gęsty jogurt naturalny, choć pewnie można wykorzystać nieco rzadszy jogurt, zmien... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, pieczenie, jogurt, mąka, greckie, jogurtu, cytryna, lekka, cukier, ciasto ucierane , jajko, słodkie, lekkie ciasto, słodkie ciasto, ciasto owocowe, ciasto z masa, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasta z masa

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Sieniawska, 19 maja 2014 21:28:57

Bereniko jak mogłaś narobić mi takiego smaka! :) Przypomniałam sobie właśnie o kompocie z rabarbarem i aż pociekła mi ślinka .... Ciasto wygląda obłędnie :)

Smakołyki Bereniki, 20 maja 2014 10:28:10

Jeśli smak już narobiony, to teraz trzeba wziąć pęk czerwonych łodyg i wyczarować w kuchni kompot albo ciasto :)

gin, 21 maja 2014 01:54:46

Mniam, wygląda na cudownie mięciutkie :)

Mery, 21 maja 2014 11:59:01

zapisuję :))