mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:27/622)

Domowe musli z maślanką 122

Składniki: (na 2 średnie porcje) 250-300 ml schłodzonej maślanki, najlepiej by w składzie nie miała mleka w proszku- sprawdź na skład opakowania, kupując produkt. Maślanka zawierająca w składzie mleko w proszku jest bardziej kaloryczna i traci swoje bogate wartości odżywcze; po 10-20 sztuk  orzechów laskowych kilka sztuk rodzynek po około 5-10 sztuk kilka sztuk żurawiny suszonej

KreatywnePiny
Andruty 231

Składniki: 1 opakowanie wafli 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 łyżka kakao Wykonanie: Mleko, masło i cukier podgrzać do rozpuszczenia składników. Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.  Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa. Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać(...)mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników. Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić w lodówce

Ciasteczkowy Potwór
Pyszny Wafel 153

herbatki, na wypad za miasto, na przyjęcie, na wynos. Polecam. Składniki: 6 sztuk + 2 sztuki wafla 250 ml mleka 2 kostki margaryny 375 g cukru kryształu 500 g mleka w proszku 150 g zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka kakao garść rodzynek Mleko, margaryny i cukier zagotowujemy i ściągamy z palnika. Do ciepłego dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Dodajemy pokruszone

Made By Mom And Son
Blok na blogu :) 324

mojego męża :) Smak mojego dzieciństwa, zamiast czekolady mama robiła blok czekoladowy...Był podjadany już podczas robienia :) Czasami próbuję przypomnieć sobie ten smak... Składniki: 1 kostka masła 400 g mleka w proszku ( ale nie granulowanego! ) 5 łyżek kakao 1/2 szkl. wody lub mleka 1,5 szkl. cukru 1,5 paczki herbatników Masło, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy na małym ogniu(...)całkowicie ostygnie wsypujemy stopniowo mleko w proszku. Można mieszać łyżką bądź mikserem. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Blachę lub keksówkę smarujemy odrobiną oliwy i wykładamy masę. Wkładamy do lodówki na noc, żeby dobrze stężało. Gotowe! :) Można dodać orzechy i w wersji dla dorosłych można dodać troszkę jakiegoś likieru

Olikowa kuchnia
Wafle z ziarnem słonecznika 176

Składniki: 100 g pestek słonecznika 125 g margaryny 1 puszka mleka kondensowanego 4-5 łyżek mleka w proszku Wykonanie: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Dodać margarynę - rozpuścić. Wlać mleko - wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku - dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ma.są smarować wafle. Posmarowane obciążyć deską do krojenia - odstawić, żeby się dobrze skleiły. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto kawowe w stylu włoskim. 273

szczypta soli 2 łyżki kakao 2 łyzki oleju 2 łyzki wody pół łyżeczki proszku do pieczenia   Krem; 20 dag miękkiego masła pół szkl. cukru pudru 2 szkl. mleka w proszku (nie granulowanego) 40 dag waniliowego serka homogenizowanego     poncz; kawa czarna około 300 ml ( ja zrobiłam niezbyt mocną więc dałam tylko 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ponieważ kawosz(...)upieczeniu i ostygnięciu biszkopt przekrawamy na dwa blaty.   Masło( o temp. pokojowej) ucieramy z cukrem około 5 min. na jasna puszystą masę. Następnie wsypujemy mleko w proszku i serek waniliowy. Miksujemy do połączenia składników. Pierwszy blat ciasta wkładamy do formy w której piekło się ciasto. Możemy wyłozyc ją folią aluminiową. Ciasto ponczujemy (kawa zmieszana z alkoholem

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulab Jamun 164

będę zdobywać ww. składniki i oczywiście powiem, czy była jakaś różnica! Mimo wszystko gulab jamun z mojego przepisu wyszły smakowite i gorąco je Wam polecam :) Składniki: 120 g mleka w proszku 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka masła 4 łyżki ciepłego mleka 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1/4 łyżeczki kardamonu(...)zmniejszamy ogień i gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny i mieszamy. Ściągamy syrop z ognia. Przepis na ciasto: Do miseczki dodajemy mleko w proszku, mąkę, sodę oczyszczoną. Całość mieszamy. Następnie dodajemy łyżkę rozpuszczonego masła, łyżkę soku z cytryny. Ciasto mieszamy za pomocą dłoni aż powstaną zbite grudki. Dodajemy do mieszanki ciepłego mleka

Emcia Pichci
Placek z daktylami i mleczną polewą. 139

białek 5 łyżek cukru  5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła aromat pomarańczowy Wierzch. 200g dżemu pomarańczowego 150g daktyli 1łyżka ziaren goyi 100g mleka w proszku 100g masła 150g cukru pudru 1 łyżka wody pomarańczowej aromat 50ml wody wrzącej Wykonanie. Stopić masło. Białka ubić z cukrem. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać. Wlać schłodzony, stopiony(...)Ciasto wylać na blaszkę. Piec 30min. w temp.170stop. Upieczone ciasto posmarować dżemem pomarańczowym. Daktyle pokroić na małe kawałki i rozłożyć na dżemie. Przygotować mleczną polewę. Do miski wsypać : mleko w proszku, cukier ,wymieszać. Wlać wodę pomarańczową i wodę wrząca, wymieszać. Stopić masło i wlać do masy. Wymieszać dobrze i polać daktyle. Wierzch posypać ziarnami goyi i udekorować

Kulinarny karnet Christophera
Zakręcone brioszki 114

mąki tortowej + 1 łyżka 50 g cukru + 1 łyżka 15 g świeżych drożdży 150 ml mleka 75 g miękkiego masła 1 jajko szczypta soli 3 łyżki mleka w proszku Dodatkowo: 1 jajko cukier puder Zaczynamy od przygotowania rozczynu: do letniego mleka, dajemy rozkruszone drożdże, łyżka mąki i łyżka cukru, zamieszać, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia ok. 15 minut(...)misce mieszamy ze sobą suche składniki: przesianą mąkę, mleko w proszku, cukier, szczyptę soli. Robimy zagłębienie, wlewamy roztrzepane widelcem jajko, mieszamy całość, dodajemy rozczyn, również mieszamy, zagniatając nasze składniki do środka. Dodajemy masło, które po pierwsze musi być bardzo miękkie, po drugie nasze wcześniejsze składniki nie są jeszcze całkiem zagniecione w zbitą całość. Po dodaniu wszystkich składników wyrabiamy dobrze ciasto

Pieguskowa Kuchnia
Wafle z kremem czekoladowym 176

przełożone kremem czekoladowym, a na samym wierzchu oblane lśniącą polewą czekoladową. Przepis dodaje do akcji Jak ugryźć wafla . Składniki: 4 prostokątne wafle 125 g masła 1/4 szklanki mleka w proszku (niebieskiego) 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki mleka polewa czekoladowa* orzechy laskowe do dekoracji W małym garnuszku rozpuścić masło, a następnie dodać cukier puder. Wszystko(...)sobą połączyć i ciągle mieszać (gotować na małym ogniu!). Na sam koniec przygotowaną masę zdjąć z ognia, dodać kakao - ponownie wszystkie składniki ze sobą połączyć i mleko w proszku. Wymieszać. Przygotowaną masą przełożyć wafle. Przycisnąć deską z jakimiś obciążnikami i poczekać, aż wafle się ze sobą połączą. Następnie polać przygotowaną polewą czekoladową i ozdobić orzechami laskowymi. Gdy polewa zastygnie pokroić

Ugotować
Szybka masa kajmakowa + film 133

ciast , wafli ,tortów może być dodatkiem do smakowitych deserów .  składniki na około 600 g masy 2 kostki margaryny po 250 g 2 szklanki cukru kryształu 2 szklanki mleka w proszku 4 żółtka przepis Margarynę roztapiamy w garnku na małym ogniu, dodajemy mleko w proszku, cukier i dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki dokładnie się rozpuszczą ( należy uważać żeby masa się

Smakowite Dania
Wafelki z masą kakaową 159

inaczej masa jest jeszcze dość rzadka i ciężko je się kroi :) Składniki: 1 kostka margaryny  1 szkl cukru  1/2 szkl mleka  25 dkg pełnego mleka w proszku  2-3 łyżki kakao  paczka wafli Przygotowanie: Margarynę z 1/2 szkl mleka, cukrem, kakao rozpuszczamy w garnuszku i chwilę gotujemy. Ostudzić. Do zimnej masy wrzucamy mleko w proszku

charlotte gotuje
W kuchni pachnąco i słonecznie. 173

dokładnie takie same ale spotkały się z aprobatą. Składniki: kostka masła 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka pół szklanki cukru pół szklanki cukru kokosowego SKWORCU 2,5 szklanki mleka w proszku kilka orzechów włoskich wafle Do garnuszka wrzucamy: masło, cukier, kakao, wlewamy mleko. Gotujemy cały czas mieszając, gdy masa będzie już jednolita i zagotuje się, wrzucamy obrane i rozdrobnione orzechy(...)Ponownie doprowadzamy do gotowania. Zdejmujemy z ognia i dosypujemy mleko w proszku cały czas mieszając, tak aby nie było grudek. Czekamy aż masa będzie letnia i nakładamy ją na wafle (wafel-masa-wafel-masa, itd.) Gdy już ułożymy nasz torcik przygniatamy całość czymś ciężkim i pozostawiamy na noc. Następnego dnia kroimy na prostokąty/romby/kwadraty, a do ciastka najlepsza jest herbata

Brzuszki Łakomczuszki
Oreo guziczki wg Di 190

jajko 2-3 łyżki mleka (opcjonalnie, gdy ciasto będzie "za suche") Nadzienie: 110g masła 1 szklanka cukru pudru (można nie co mniej) 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki mleka w proszku 2-3 łyżki soku z cytryny  Przygotować ciasteczka. Cukier wymieszać z rozpuszczonym/ą (i ostudzonym/ą) masłem/margaryną i kolejno z jajkiem. Całość połączyć z suchymi składnikami(...)czynności.) Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Przygotować nadzienie. Masło z cukrem zmiksować na gładką masę. Dodać mleko w proszku, cukier waniliowy i po wymieszaniu sok z cytryny. Krem (łyżeczką lub palcami formować kulki) nałożyć na połowę ciastek i resztą (guziczkami) przykryć (lekko dociskając

Di gotuje
Szarlotka królewska 153

Biszkopt • 4 jajka • 3/4 szklanki mąki • 3/4 szklanki cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa mleczno-maślana • 200 g masła • 3/4 szklanki cukru pudru • 5 łyżek mlekaproszku • 5 łyżek gorącej wody Jabłka • 1 kg obranych i startych jabłek • 1 galaretka cytrynowa Polewa czekoladowa • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady • 1/4 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżka masła(...)wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w 180 st.C przez 15 minut. Masa mleczno-maślana • Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę. • Dodać mlekoproszku przesiane przez sitko i po łyżce gorącej wody cały czas ucierając. Jabłka • Obrane i starte jabłka na tarce o grubych oczkach zagotować razem

To co kocham
Tort "Kinder Bueno" 225

wafelków orzechowych w mlecznej czekoladzie 100 g białej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36% 2 śmietan-fixy 500 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku (niegranulowanego)  Polewa i dekoracje: 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła kilka łyżek mleka zmielone orzechy włoskie złote kuleczki do dekoracji   Najpierw należy upiec biszkopt: białka oddzielić(...)większe kawałki. Wafelki również posiekać nożem.   Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 1/4 śmietany kremówki, odstawić do ostudzenia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i mlekiem  w proszku, a na koniec wmiksować ostudzoną białą czekoladę.   Pozostałą śmietanę kremówkę ubić ze śmietan-fixami na sztywno i dodać partiami do masy delikatnie mieszając. Z powstałej masy odłożyć kilka

Simply Food
Bułki do burgerów 131

burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko 4,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka w proszku 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka mleka około 2 łyżeczek ziaren sezamu Masło rozpuścić. Wymieszać z ciepłą wodą, mlekiem w proszku(...)każdej uformować placek. Ułożyć na formie do pieczenia wyłożonej papierem. Placki rozpłaszczyć dłonią i odstawić na około 20 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnami sezamu. Piec około 13 minut w temperaturze

Bullio
Bułki do burgerów 173

burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko 4,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka w proszku 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka mleka około 2 łyżeczek ziaren sezamu Masło rozpuścić. Wymieszać z ciepłą wodą, mlekiem w proszku(...)każdej uformować placek. Ułożyć na formie do pieczenia wyłożonej papierem. Placki rozpłaszczyć dłonią i odstawić na około 20 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnami sezamu. Piec około 13 minut w temperaturze

Bullio
Ciasto cappuccino 361

waniliowy 3 czubate łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy  3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 kostki masła 25 g spirytusu 5 łyżek śmietankowego cappuccino w proszku Mleko, cukier, budyń, żółtka, cukier waniliowy, mąkę mieszamy i gotujemy budyń. Wystudzony budyń ucieramy z masłem. Dodajemy spirytus i kawę. Mieszamy. Przekładamy ciasto: ciasto kakaowe - masa - ciasto kokosowe - masa -ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania