mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:35/622)

Przekąska- pyszne paluszki z serem i szynką 156

zaskakująco pyszne i dość proste w wykonaniu paluszki serowo- szynkowe. Palce lizać! Składniki: 200g sera żółtego 150g szynki gotowanej 280g mąki 2 jajka (całe) 130g masła 30ml mleka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka soli czarnuszka Wykonanie: Ser ścieramy na tarce o średnio grubych oczkach, szynkę siekamy bardzo drobno, najdrobniej jak potrafimy. Zagniatamy ciasto z mąki, jajek, masła, mleka, dodając łyżeczkę(...)Przełożyć do innego naczynia. 2. Do naczynia miksującego włożyć szynkę, rozdrobnić 8 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia. 3. Do naczynia miksującego wsypać mąkę i proszek do pieczenia, dodać jajka, masło, mleko i sól, wyrobić ciasto 30 s/poz. zamknięte naczynie/Interwał. 4. Dodać ser i szynkę, wymieszać 30 s/poz. zamknięte naczynie/Interwał. Moja uwaga- ciasto na interwale wyrabiać lepiej jest

Aromatyczne Podróże
Rolada biszkoptowa z wzorkiem 222

delikatnie, ale ściśle zwinąć roladę razem z papierem wzdłuż dłuższego brzegu. Końce papieru zawinąć i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Masa rumowa: 300 ml kremówki 36% ½ szklanki pełnotłustego mleka w proszku (nie granulowanego) 1 tabliczka mlecznej czekolady ( 100 g ) 125 g serka mascaropne 2 łyżki rumu (można zastąpić kilkoma kropelkami olejku rumowego, ale to nie będzie to samo) W małym rondelku(...)śmietanę doprowadzić do wrzenia. Ściągnąć z ognia dodać mleko w proszku oraz rum i dobrze wymieszać. Potem dodać czekoladę i rozpuścić. Całość przelać do miski i po lekkim przestygnięciu przykryć masę folią spożywczą w taki sposób, żeby dotykała powierzchni masy. Zapobiegnie to powstawaniu kożucha. Po wystygnięciu masę włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin. Na drugi dzień masę ubić

Trzeci talerz
Ciasto Cappuccino 1198

gorzkiego kakao Krem – 3 żółtka – 1 jajko – 3/4 szklanki cukru – 250 g masła – 3 serki waniliowe po 200 g – 2 szklanki mlekaproszku – 3 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody   Wykonanie: Biszkopt – Ubić białka na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. – Wbijać po jednym(...)gotującą się wodą. – Masło ucierać i dodawać po łyżce ubitej masy jajecznej. – Na koniec dodawać na przemian serek i mlekoproszku. – Żelatynę wstawić na 20-30 sekund do mikrofalówki i dodać do masy. Sprawdzać, aby nie wykipiała! – Dokładnie wymieszać z masą i wyłożyć

To co kocham
Jogurtowo-jagodowy koktajl z bitą śmietaną. 126

można użyć borówek. Zapraszam :) Składniki: 40 dag jogurtu naturalnego 1 szklanka jagód kamczackich ( ewentualnie mogą być borówki ) cukier do smaku 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 125 ml zimnego mleka 2 łyżki mleka w proszku kolorowa posypka według uznania Wykonanie: 1. Owoce płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je razem z jogurtem naturalnym i cukrem do smaku. 2. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy(...)zimnym mlekiem aż będzie puszysta, wsypujemy mleko w proszku i chwilę ubijamy. 3. Koktajl rozlewamy do czterech szklanek. Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką, następnie wyciskamy ją do szklanek z koktajlem, na koniec dekorujemy posypką i podajemy. 4. Smacznego życzę. Rady:  Z przepisu wychodzi 4 takie porcje jak na zdjęciu. Zamiast ,, Śnieżki '' można ubić śmietankę kremówkę

Izabelawkuchni
Wafelki cytrynowe 180

Inspiracja powstała na szybko, a dodatek świeżej skórki z cytryny był strzałem w dziesiątkę! Pokochałam ten smak :) Składniki: 250g masła 1 ½ szklanki cukru ½ szklanki mleka lub wody 250g mleka w proszku Ok. 1/2 aromatu cytrynowego lub 1 – 2 łyżki soku z cytryny Skórka otarta z 1 - 2 cytryn 1 – 2 opakowania wafli najlepiej kwadratowych lub prostokątnych Masło, cukier i mleko(...)wodę) zagotowujemy razem w garnku i pozostawiamy do wystygnięcia. Do zimnej masy dodajemy po trochu mleko w proszku i dobrze mieszamy, by nie było grudek. Na koniec dodajemy drobno otartą skórkę z cytryny i olejek cytrynowy lub sok wyciśnięty z cytryny. Całość jeszcze raz dobrze mieszamy, a następnie przekładamy wafle. Ilość warstw zależy indywidualnie od upodobań, ja przełożyłam 3 wafelkami

Smakowy Raj
Chleb z mąką gryczaną 140

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki żytniej  3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej- pszennej 1/2 szklanki mąki gryczanej 5 g suchych drożdży 2 płaskie łyżeczki mleka w proszku płaska rozpuszczonego masła 3 łyżki brązowego cukru, 1 i 1/2 łyżeczki soli woda, siemię lniane i żurawina Przygotowanie : Do miski wsypałam kolejno przesiane mąki Dodałam drożdże, cukier, sól, mleko w proszku

Proste Potrawy
Testowanie płatków śniadaniowych Lubella 180

oleje roślinne Mlekołaki Figuraki Vanilla -  bardzo słodkie, ze względu na dodatek nadzienia i  baaaardzo wciągające :) Masa: 150g Skład: Nadzienie 44% (cukier, tłuszcz roślinny, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyna sojowa, aromat, sól), mąki: pszenna, ryżowa, owsiana, cukier, mlekoproszku pełne, otręby pszenne, sól, barwnik: beta-karoten. Mlekołaki Cinisy - z dodatkiem cynamonu, synek oczywiście zachwycony(...)karmel, cynamon 0,3%, aromat: regulator kwasowości: fosforany sodu, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli Wszystkie są bardzo smaczne i na pewno każdy znajdzie swój ulubiony smak. Można je podawać tradycyjnie z mlekiem lub wzbogacać o ulubione dodatki, np. świeże lub suszone owoce, jogurty, ziarna.  Płatki są dość słodkie, jak dla mnie niektóre zdecydowanie za słodkie i mają trochę za długie listy

Z miłości do słodkości
Najlepsze andruty 158

mowy. Polecam Wam gorąco. Składniki: 1 opakowanie kwadratowych wafli 1  galaretka agrestowa 20 dag śmietany 18% 20 dag masła nie margaryny! 9,5 dag cukru ½ szklanki mleka w proszku Sposób przygotowania: Masło umieścić w rondelku, wsypać cukier, podgrzewać aż się rozpuści, dodać śmietanę , masę zagotować mieszając trzepaczką, zestawić z ognia, wsypać suchą galaretkę, mieszać do momentu rozpuszczenia, wsypać mleko

Wanilia i Kardamon
Test i opinia o Monte Snack 135

cukry 31,3 g białko 5,8 g sól 0,47 g Składniki produktu:  tłuszcze roślinne (palma,kokos), mleko (22%), cukier, mąka pszenna, syrop glukozowo-fruktozowy, mleko w proszku pełne (3,4%), białka mleka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (2,6%), jajka w proszku, skrobia, zmielone orzechy laskowe (1,2%), czekolada mleczna (zawiera soję) (0,5%), emulgatory

magiczna kuchnia Kasi
Cappucino Agnieszki 178

cudo... Należy upiec jasny biszkopt z 6 jajek. Masa: 6 żółtek; 2 jajka; 1,5 szklanki cukru kryształu; 30 dkg masła; 5 serków waniliowych homogenizowanych; 3 szklanki mleka w proszku; 3 łyżki żelatyny; 1 szklanka wody; Wykonanie: Zółtka i jajka ubić na parze z cukrem. Masło utrzeć i dodać do niego przestudzoną masę jajeczną. Następnie dodać serki homogenizowane i mleko

In my kitchen
Blok Czekoladowy 410

gdybym zrobiła następny wiem, że z chęcią pochłonąłby następny :) Składniki: 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 4 płaskie łyżki kakao 200 g masła ekstrakt waniliowy 2 szklanki mleka w proszku pełnego (nie granulowanego!) ok. 300 g herbatników orzechy laskowe Horeca Iglotex (podpieczone i pozbawione brązowej skórki) garś ć   wiśni suszonych  Skworcu ewentualnie chipsy kokosowe  Skworcu Wykonanie(...)zagotowaniu mleka garnek zestawiłam z ognia :) Kiedy masło się rozpuściło wsypałam kakao i wlałam kilka kropel ekstraktu waniliowego i wymieszałam wszystko dokładnie. Kiedy masa kakaowa lekko przestygła wsypałam mleko w proszku i wszystko dokładnie wymieszałam. Na końcu wsypałam pokruszone ciastka, częś ć ciastek była pokruszona na proszek, a częś ć połamana na większe kawałki, wsypałam orzechy laskowe i suszone wiśnie

Blondynka Gotuje
Gofry Lekkie i Chrupiące 205

dżem, cukier puder, czy bitą śmietanę. No to co? Gofrujecie ze mną? Przepis pochodzi z  MW . Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Wykonanie: W pierwszej kolejności rozgrzewamy gofrownicę. Następnie do miski wsypujemy mąkę, proszek(...)pieczenia, wlewamy olej, mleko i żółtka. Wszystko razem miksujemy. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka z solą, które po ubiciu musimy delikatnie wmieszać w mieszaninę mąki, mleka, oleju, proszku i żółtek. Gotowe ciasto wylewamy partiami na gofrownicę i pieczemy kilka minut na rumiany kolor. Gotowe gofry studzimy na kratce. Z czym podajemy? Z czym tylko chcecie! Ja podałam

Blondynka Gotuje
Kokosowe batoniki w lekkiej odsłonie. 164

Jednak teraz postanowiłam zrobić coś bardziej lekkiego. Kokos sam w sobie jest tłusty i to wystarczy. 2 szklanki wiórków kokosowych szklanka mleka łyżka żelatyny łyżka odżywki KFD ( lub mleka w proszku ) szczypta soli Polewa: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady łyżka oleju kokosowego lub jaki kto ma 2 łyżki soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  W rondlu o grubym(...)jakiś czas ją mieszając, aby żelatyna się równo rozłożyła i nie było niepotrzebnych grudek. Gdy masa wyraźnie zaczyna tężeć dodajemy odżywkę,  kto nie ma może zastąpić łyżką mleka w proszku. I za pomocą łyżki do lodów odciskamy porcje masy, układamy na talerzu i odstawiamy aby dobrze stężało. Jak będzie dobrze gęste wyciskają się bardzo dobrze i są ładnie zwarte

Dieta moja pasja
domowa biała polewa na ciasta 280

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 łyżki mleka w proszku 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 3-5 łyżek wody wykonanie: Masło, wodę oraz cukier umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do połączenia się składników. Następnie zestawiamy z ognia. Dodajemy mleko w proszku i mieszamy na gładką masę

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania