mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:40/622)

Ciasto mleczna kanapka 1358

przez 20-25 minut. Studzić z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzaniu przekroić biszkopt na pół. Nałożyć krem i przykryć drugim blatem biszkoptu. Polać polewą czekoladową. Krem: 2 szklanki mleka pełnego w proszku (użyłam łaciatego(...)szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 300 g masła Mleko zagotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć mikserem, a następnie powoli dodawać mleko z cukrem. Na koniec wsypywać partiami mleko w proszku. Ucierać aż krem będzie jednolity. Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady 70 g miękkiego masła Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Krem po schłodzeniu jest dość twardy, więc przed

Delicious Titbits
Trufelki Lusette 153

lubi? Robi się je błyskawicznie i stanowią świetną słodką przekąskę. 250 g serka mascarpone 65 g białej czekolady 1/2 szkl. mielonych migdałów 2 wafelki Lusette 1 łyżka mleka w proszku – opcjonalnie 1 pełna łyżeczka skórki pomarańczowej krojonej (suszonej) Dodatkowo: 150 g czekolady mlecznej Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Wafelki siekamy drobniutko (można zmielić na pył, ale wg mnie małe(...)miseczki. Miksujemy krótko, około 4-5 sekund. Dodajemy roztopioną, lekko przestudzoną czekoladę, miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Dodajemy mielone migdały, posiekane wafelki oraz skórkę pomarańczową i mleko w proszku. Wszystko razem mieszamy łyżką do połączenia. Z ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Odkładamy w chłodne miejsce na około godzinę. Dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej mleczną czekoladą. Przechowujemy

Smaki Na Talerzu
Blok czekoladowy 235

Składniki: 200g mleka w proszku, pełnego, 125g masła, 2 łyżki kakao ( 20g), 120g cukru ( 1/2 szklanki), 60ml wody, ok.15 herbatników, mała miseczka mini marshmallows ( 2-3 garście) - małe pianki. Przygotowanie: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać do niego cukier, wodę i kakao. Mieszać aż do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie zagotowywać. Pozostawić do przestygnięcia ( może być lekko ciepła). Herbatniki połamać(...)mniejsze kawałki i wsypać do miski razem z mlekiem w proszku i małymi piankami. Wylać na składniki masę kakaowo maślaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy silikonowej i rozprowadzić równomiernie. Rozprowadzając lekko naciskaj by masa się lepiej połączyła. Pozostawić do schłodzenia. Po schłodzeniu blok czekoladowy gotowy jest do zjedzenia. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kokosowe pralinki/ kuleczki rafaello 204

środku natomiast zamieściłam małą niespodziankę w postaci migdałów, a kuleczkę dodatkowo obtoczyłam w wiórkach kokosowych. Składniki na ok. 20-25 sztuk: 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka zmielonych herbatników (niecałe opakowanie 100g) 8 łyżek miękkiego masła 2/3 szklanki cukru pudru Kilka kropel aromatu migdałowego Pół opakowania wiórków kokosowych do obtoczenia migdały - całe, łuskane Przygotowanie(...)Wsypujemy wiórki. Smażymy je ok. 2-3 minuty mieszając. Odstawiamy je do ostygnięcia. Teraz miksujemy 6 czubatych łyżek masła, cukier puder, aromat migdałowy i ostudzone wiórki. Następnie dodajemy mleko w proszku i zmielone herbatniki (ewentualnie połóż je na ściereczce i za pomocą wałka drobno pokrusz). Mieszamy ręką do czasu połączenia się składników. Formułujemy niewielkie kulki (wielkość orzecha włoskiego). Do środka

Fabryka pomysłów
TAJSKA ZUPA Z KURCZAKIEM I ANANASEM + FILMIK 139

SKŁADNIKI :   1 pierś z kurczaka 1/2 puszka mleka kokosowego 1 słoik warzyw chińskich ( bambus, kiełki, marchew, papryka )   1/2 część świeżego ananasa  1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 1 mała papryczka chilli 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 1 łyżeczka kminku rzymskiego, mielonego 1 łyżeczka curry  1 łyżka sosu(...)garnka wlewamy olej, podpiekamy cebulę i pokrojonego kurczaka.  Ananasa wycinamy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, wlewamy bulion, dodajemy sól, papryczkę chilli, kmin, tarty imbir, paprykę w proszku, mleko kokosowe oraz warzywa chińskie. Mieszamy i zagotowujemy.  Na koniec wsypujemy pokrojoną kolendrę i doprawiamy zupę do smaku cukrem, imbirem i wlewamy sok z cytryny.  Po lekko ostudzeniu

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto jabłkowe 177

grubej tarce • 2 łyżeczki sody (płaskie) • 2 łyżeczki cynamonu • 2 łyżki kakao polewa • 1/2 kostki margaryny • 5 łyżek cukru • 2 łyżki śmietany • 5 łyżek wody • 5 łyżek mleka w proszku • 1 płaska łyżka żelatyny  Sposób przygotowania 1. • Jajka ubić z cukrem na puszystą masę  • Mąkę wymieszać z cynamonem,dodać kakao,sodę  wszystko razem wymieszać  • Stopniowo dodawać(...)ciasto na posmarowaną blachę tłuszczem  i wysypaną tartą bułką Piec ok 45 minut 190 stopni  wymiary blachy 20/40 cm 2. Polewa • margarynę rozpuścić dodać cukier  mleko w proszku,śmietanę,i wodę  • Mieszać cały czas podgrzewać na wolnym ogniu  (gdyby masa robiła się zbyt gęsta dolać kilka łyżek wody)  • Gdy polewa prawie będzie się gotować

W królestwie smaków Beaty
CHLEBEK BANANOWY W SŁOIKU PIECZONY (Bezglutenowy) 138

dżem... jest dobry na dzień dobry! :) SKŁADNIKI: - banany, 4, - jajka, 4, - mąka owsiana, 100 gram, - cukier trzcinowy, 5 kopiastych łyżek, - cukier waniliowy domowy, - serek mascarpone. 3-4 łyżki, - mleko w proszku pełne, 3-4 łyżki, - masło, 1/4 kostki * Dodatki: - słoiczki, - masło do wysmarowania słoiczków, - cynamon/pestki/sezam - coś, czym wysypiemy słoiczki. - najlepiej smakuje z dżemem ŁOWICZ - TRUSKAWKA Z CZARNYM BZEM. WYKONANIE(...)trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło. 2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku. 3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego.  4. Przesiewamy do całości mąkę, wrzucamy nasze "dodatki". 5. Osobno ubijamy z cukrem białka na sztywno. 6. Delikatnie łączymy masę

Wypisz Wymaluj
Kaszubski chleb na podmłodzie 210

chlebowej 250 g letniej wody 12 świeżych drożdży Ciasto właściwe: cała podmłoda 250 g mąki pszennej typu 550 50 g letniej wody 8 g soli 30 g mleka w proszku 15 g roztopionego smalcu mąka ziemniaczana do podsypania  koszyka Wykonanie: Do miski wkładamy pokruszone drożdże, wlewamy letnią wodę i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą. Dodajemy przesianą mąkę(...)fermentacji na 6-8 godzin w temperaturze 27-28 stopni Celsjusza. W 50 ml wody rozpuszczamy sól. Po upływie czasu fermentacji do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mleko w proszku, podmłodę i wodę z solą. Wszystko dokładnie wyrabiamy prze 10-12 minut. Następnie dodajemy smalec i wyrabiamy kolejne 4 minuty. Smalec powinien się całkowicie wchłonąć

Kulinarne przygody Gatity
Blok czekoladowy wg Aleex 85

naprawdę łatwo i szybko. Będzie idealny na jutrzejsze święto. Polecam. Składniki: • 250 g masła • 125 g drobnego cukru do wypieków • 120 ml wody • 40 g kakao • 400 g mleka w proszku • 150 g pokruszonych ciasteczek Oreo lub herbatników • 100 g orzechów laskowych posiekanych lub w całości • 50 g żurawiny Sposób przygotowania: 1. Przygotować składniki. Odważyć potrzebne produkty. 2. Cukier kryształ(...)masło. Wsypać cukier z kakao. Całość doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. 4. Masę wystudzić do temperatury około 45°C. 5. Do przestudzonej masy dodawać powoli mleko w proszku. Mieszać dokładnie, żeby wszystkie grudki się rozpuściły. Masa robi się bardzo gęsta i tak ma być. 6. Do masy dodać pokruszone ciasteczka Oreo bez masy lub herbatniki, potem wsypać

W mojej kuchni
Blok czekoladowy 119

Przepis z zeszytu mamy, dawny, oj dawny przepis bez mleka w proszku w składzie, za to z surowymi jajkami, mocno kakaowy, no tak to u nas było. Z dodatkiem suszonych owoców, najczęściej rodzynek i śliwek, drobnych orzechów i połamanych herbatników. Wszelakie bakalie mile widziane, podobnie jak z ciastkami, wersje bloku z biszkoptami też jadłam, z pewnością każdy rodzaj zasmakuje. Taki(...)blok jadaliśmy, dziś kiedy mam wybór i smakuje w różnych formach i przebieram w składnikach chętnie sięgam po ten z mlekiem w proszku. Jakoś jest dla mnie bardziej kremowy, zwarty, jakby zbity. Ale ile przepisów ile szkół tyle smaków, można przebierać. No generalnie blok czekoladowy to wspomnienie mojego dzieciństwa, w jakiejkolwiek wersji dziś nie podaję pamiętam tamten pierwszy smak

Zasmakuj Kuchni
Kruche orzeszki - orzeszki kakaowe z masą orzechową 622

łyżki octu  6 łyżeczek cukru pudru  pełna łyżka gorzkiego kakao  Masa;  ¼ kostki Kasi  ¼ szklanki wody  1/3 szklanki cukru  1 i ½ szklanki mleka w proszku ( pełne – nie odtłuszczone)  10 dag zielonych orzechów włoskich lub laskowych super oferta: Z podanych składników na orzeszki, zagniatam mięciutkie ciasto. Odrywam po kawałku, robię wałeczek, dziele na małe(...)wystudzeniu, obkrawam wystające krawędzie. Teraz masa, Kasię, wodę , cukier i orzechy przekładam do rondelka , podgrzewam i mieszam do momentu aż składniki się połączą. Ściągam z gazu i dodaje mleko w proszku, dokładnie mieszam. Zimną masą przekładam orzeszki. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Orzeszki można też przełożyć  Nutellą  .      Takie urządzenie ułatwi

Takie tam pichcenie
Orzeszki z kremem kokosowym 855

pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczka sody 2 łyżki śmietany 18% kostka masła 200 g  1 żółtko 2 jajka Krem: Mleczko kokosowe puszka Wiórki kokosowe szklanka Mleko w proszku 1 i 3/4 szklanki Cukier puder łyżka kopiasta  Płatki migdałów lub orzechy garść ( drobno posiekać) Przygotowanie: Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy(...)wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut mieszając od kilka minut. Po upływie podanego czasu odstawimy na 10 minut do lekkiego przestudzenia. Partiami dodajemy mleko w proszku i po każdy dodaniu energicznie mieszamy. Dodajemy cukier puder oraz pokruszone płatki migdałów. Mieszamy do połączenia się składników. Przygotowaną masą wypełniamy łupinki i sklejamy ze sobą lekko dociskając. (Masę

Kulinarne przygody
Trufle malinowe 307

mogłam przestać ... Moje ULUBIONE, lepszych nie jadłam. Składniki: ( na 8-10 szt. ) * 150 g serka Almette Fruit z jagodą i maliną * 100 g białej czekolady * 1/2 szklanki mleka w proszku * 50-70 g malin ( świeże lub mrożone ) do polania: * 100 g gorzkiej czekolady * 1 łyżka oleju pistacjowego lub innego roślinnego ponadto - do dekoracji na talerzu * mrożone maliny * sos balsamiczny * listki(...)okresami chłodzenia pomiędzy kolejnymi etapami lub ekspresowo - mrożąc. Na początku, rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej - odstawiamy, żeby trochę ostygła, lecz nie zastygła ponownie. Serek Almete łączymy z mlekiem w proszku oraz czekoladą - miksujemy na gładką, puszystą masę. Dodajemy maliny - łączymy składniki. Miskę z masą przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki lub na 30 minut

kolorowotorcikowo
Chleb z figą i orzechem włoskim 169

żytniej typ 720  4 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki soli  4 dag świeżych drożdży 3 łyżeczki cukru 34 łyżki masła, roztopione 3-4 łyżki mleka w proszku 2-3 łyżeczki soku z cytryny  450 ml wody, 2 niepełne szklanki Dodatki: 3/4 szklanki pokrojonych orzechów włoskich  1/2 szklanki pokrojonych kandyzowanych fig 5-6 łyżek otrębów(...)minut, aby drożdże ruszyły. 2. Na patelni prażymy przez 2 minuty otręby z pokrojonymi orzechami, odstawiamy do wystudzenia. 3. Do miski przesiewamy dwa rodzaje mąki, dodajemy sól, mleko w proszku, masło, sok z cytryny oraz rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto przez kilka minut, dodajemy figi i prażone otręby z orzechami. Wyrobione ciasto zostawiamy w misce na ok 30 minut do wyrośnięcia

Apetyczna babeczka
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 205

przekreślonego kłosa), 100 gram, - mąka chleba świętojańskiego - KAROB ,  - jajka, 4 (8 przepiórczych). - masło, 1/4 kostki, - serek mascarpone. 1/3 opakowania, - cukier trzcinowy, pół szklanki, - cukier waniliowy domowy, odrobina, - mleko w proszku pełne, 3/4 łyżki - ziarenka - mieszanka "Cynamonowy Raj" - morwa biała /Opis użytych składników - m.in mąki bezglutenowej owsianej, ziarenek "cynamonowy raj" i mączki chleba świętojańskiego - Karobu, znajdziecie TUTAJ . Oczywiście(...)cukrem trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło. 2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku. 3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego. 4. Przesiewamy do całości mąkę, wsypujemy Ziarenka. 5. Masę dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy Karob. Obie części musimy mieć

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania