kolekcji Diament Gold Kruche z budyniem i malinami Składniki: ciasto kruche mąka- 3 szkl cukier - 0,5 szkl margaryna -250 g żółtka jaj - 5 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki Przełożenie: mleko- 3 szkl budyń waniliowy - 2 torebki cukier -2,5 łyżki cukier puder do posypania ciasta dodatkowo maliny Sposób przygotowania: Ciasto : Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić(...)Jedną część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm Masa budyniowa : Do garnka wlać 2 szkl mleka, dodać cukier, zagotować. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy. Na ciasto wyłożyć umyte i osączone maliny, wylać gorący budyń. Zetrzeć
Kuchnia Danusiczasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. W tym czasie, gdy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. Połowę porcji mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy cukier, cukier waniliowy i rozpuszczony budyń, gotujemy do chwili, aż będzie gęsty, studzimy. do jeszcze ciepłego budyniu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, dodajemy wiśnie
Rozpustne gotowanieczasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. W tym czasie, gdy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. Połowę porcji mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy cukier lub dżem i rozpuszczony budyń, gotujemy do chwili, aż będzie gęsty, studzimy. do jeszcze ciepłego budyniu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, dodajemy rabarbar
Rozpustne gotowaniechoc nie są tak smaczne , jak te , które będziemy mieć w lecie , to i tak smakowały obłędnie w takim wydaniu! Polecam! SKŁADNIKI : * mąka – 1 szkl * mleko – 2 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól(...)szczypta * jajko – 2 szt * truskawki – 300 g * cukier – 4 łyżki * śmietana 30% – 50 ml DODATKOWO : * czekolada – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę , proszek , sól , mleko , olej i jajka dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. Odkładamy w ciepłe miejsce. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy pokrojone truskawki i cukier. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowanym musem nadziewamy naleśniki , zwijamy
Ostra na SłodkoZwiększona wydajność, większa ilość smalcu niż w chlebie kaszubskim, mąka pszenna 550 dały miękiszowi delikatność, która usatysfakcjonuje nawet tych bardziej wybrednych. Również skórka jest bardziej mięka. Dodatkowo zamiast mleka w proszku użyłem normalnego mleka (taka zamianę dopuszcza receptura), i uważam, że ta zamiana tylko wyszła smakowo chlebowi na lepsze. Reasumując - chleb mieszany, pszenno-żytni, na podmłodzie. Z foremki. Delikatny
Grahamka, weka i kajzerkasól - szczypta, rabarbar 1/2 kg, cukier 3 łyżki CIASTO: żółtka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3 łyżki, mleko 6 łyżek, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i zasypać cukrem(...)godzinę, kilka razy przemieszać - potem wsypać na sito a sok co odcieknie można użyć do kompotu CIASTO: żółtka utrzeć mikserem z cukrami na kogel-mogel dodać maki z proszkiem przesiane, mleko, olej i mikserem na dużych obrotach ucierać z 2 minuty tortownica 24cm - wyłożyć papierem do pieczenia, dać ciasto do blaszki i piec pierwszy raz z 20 minut PIANKA
W Mojej Kuchni Lubięciasto jest naprawdę pysznym ciastem Pleśniak z dżemem porzeczkowym SKŁADNIKI: CIASTO mąka- 2 szkl cukier - 3 łyżki margaryna -250 g żółtka jaj - 5 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki PRZEŁOŻENIE mleko- 3 szkl budyń waniliowy - 2 torebki cukier -2,5 łyżki cukier puder do posypania ciasta dżem porzeczkowy - 1 słoik PRZYGOTOWANIE: CIASTO Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić(...)godz. do zamrażalki. Jedną część ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem blachę. MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotującego się mleka, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy. Na ciasto wyłożyć dżem porzeczkowy, na dżem wylać gorący budyń, Zetrzeć na budyń 2 część
Kuchnia Danusipapryka czerwona, cebula, teksturowane białko roślinne pszenne , koncentrat pomidorowy, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają: soję i gluten ), skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, mleko w proszku odtłuszczone (zawiera: mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą), przyprawy (zawierają: seler ), sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C. Informacja dla alergików: Zawiera: gluten, soję, mleko
Z Kuchni Do KuchniSkładniki : * 20 łyżek mleka w proszku * 4 łyżki mleka * 4 łyżeczki cukru * banan * mały serek waniliowy * 6 łyżeczek kakao Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Najlepiej jeszcze krem przetrzeć przez sitko. Przelewamy do słoiczka. Odstawiamy na całą noc wtedy krem zgęstnieje
Magiczne Życie Martymasę. Rozgrzać gofrownicę. Piec na złotobrązowy kolor. Przepis V. GOFRY Z MIODEM Składniki: 150 g miękkiego masła,3 jajka, 270 g mąki, 200 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/4 l mleka, 6 łyżek miodu, szczypta soli Przygotowanie: Masło z miodem , jajkami i szczyptą soli ubić na pianę. Dodać mleko, wymieszać.Dodać cukier i znów wymieszać. Na końcu dodać(...)złotobrązowy kolor. Przepis VII KOKOSOWE GOFRY Składniki: 40 g wiórków kokosowych, 150 g miękkiego masła, 180 g cukru, 3 jajka, 250 g mąki, 5 g proszku do pieczenia, 150 ml mleka, skórka cytrynowa. Przygotowanie: Masło z cukrem i jajkami ubić. Dodać skórkę cytrynową. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Dodać wiórki kokosowe i mleko. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać
kulinarnajamka.blogspot.combędą wyglądały na wielkanocnym stole! Ciasto: 300 g mąki pszennej, 100 g cukru, 150g białego półtłustego sera, jajko, 5 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 6 łyżek oleju rzepakowego, szczypta soli. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, cukry, mleko, jajko,olej(...)budyń waniliowy bez cukru (40g), 60g cukru, 6 połówek brzoskwiń z puszki. W 50 ml mleka rozrobić budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony proszek budyniowy i, stale mieszając, gotować, aż zgęstnieje. Gorący wlać we wgłębienia ciastek. Na wierzchu ułożyć po połówce odsączonej brzoskwini. Piec około 20-25 minut w temp. 200st
Z miłości do słodkościsłodki i sycący, czasem mam problem ze zjedzeniem całego, ale jest tak pyszny, że nie mogę się oderwać! :D PRZYPADKOWY DESER przepis własny // 1 porcja (lub dwie :)) ~250g mleka w proszku TEGO , zawsze robię z tego, więc nie ręczę, że z innego wyjdzie ~160 ml wody ~2 czubate łyżeczki ciemnego kakao Mleko wsypać do głębokiej miski i dolać ciepłą wodę
chili & sugarjajka 1/2 szklanki cukru + 6 łyżek do budyniu 4 i 1/2 szklanki mleka 2 duże budynie, takie na 3/4l mleka (u mnie śmietankowe) 1,5 kg słodkich jabłek 1. Do miski przekładamy mąkę, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, dodajemy posiekaną margarynę. Jajka ubijamy wraz z cukrem, dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy na gładkie ciasto. 2. Blaszkę smarujemy(...)nią 2/3 ciasta, resztę wkładamy do zamrażalnika. 3. Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Układamy rzędami na blaszkę. 4. 800ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 1 minuty. 5. Gorącym budyniem zalewamy jabłka. Na budyń ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 50 minut
Szefowa kuchniidealnie sprawdzą się na ,,majówkowych piknikach". Babeczki: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 80 g liści młodych pokrzyw 0,5 szklanki oleju Krem: 20 g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 ml mleka 2 łyżki cukru 125 g margaryny maślanej 3 łyżki wiórków kokosowych z OWOCOWEGO RAJU (tutaj(...)się składników. Masę przelewamy do silikonowych foremek (do połowy). Pieczemy w 180*C przez 35 minut. Studzimy. Krem: Połowę mleka wlewamy do garnka. Dodajemy cukier, gotujemy. W reszcie mleka rozrabiamy proszek budyniowy z mąką. Gdy mleko wrze wlewamy budyń i energicznie mieszamy do powstania gładkiej i gęstej masy. Budyń studzimy pod przykryciem (po to aby nie powstał kożuch). W blenderze
VioletoweKucharzenie