mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:38/622)

Mleczny blok z żurawinowym oczkiem i bakaliami 180

pięknej porcelanie np. #Ambition sprawdzi się na każdej domówce! Składniki na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm: 150g margaryny zwykłej np.Palma 1/2 szklanki cukru kryształu100ml wody 250g mleka w proszku 100g herbatników zbożowych 20g ryżu preparowanego 20g wiórek kokosowych 50g orzechów laskowych 20g orzeszków sojowych 30g suszonej żurawiny 1 opakowanie rurek waflowych o smaku waniliowym (ok.250g) Sposób przygotowania: Margarynę wraz(...)cukrem topimy na małym ogniu, następnie dodajemy wodę i przesiane mleko w proszku. Całość energicznie mieszamy, by nie było grudek. Do wyrobionej masy dodajemy odmierzone ilości pozostałych składników: pokruszonych herbatników, ryżu preparowanego, kokosu, orzeszków sojowych, laskowych oraz żurawiny. Mieszamy dokładnie i przekładamy do wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia formy. Wygładzamy wierzch i układamy rurki waflowe (wzdłuż dłuższego boku

Kuchnia w czekoladzie
Tradycyjny blok czekoladowy 157

gębie:) Idę po następny kawałek:) Składniki: 250 g masła roślinnego ( "słynne MR" w kostce, ale ze względu na skład zdrowsze będzie zwykłe masło ) 3/4 szklanki cukru 500 g mleka w proszku (nie granulowane) 3 łyżki kakao 5 paczek herbatników petit beurre ( dałam 4 po 100 g ) Przygotowanie: W garnku na bardzo małym ogniu rozpuść masło, wsyp cukier, dolej(...)łyżek wody i mieszaj do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Wsyp mleko w proszku, energicznie mieszaj, aby powstała jednolita masa, bez grudek. Dodaj kakao według uznania (od ilości, jaką wsypiesz, będzie zależała intensywność czekoladowego smaku bloku i jego kolor). Zdejmij garnek z ognia i dodaj pokruszone herbatniki. Ponownie postaw garnek z masą na małym ogniu i przez cały czas

Domowa Cookierenka Agi
Serniczki z owocowym musem 115

firmy Owoce dżungli , to była moja przekąska podczas kilkugodzinnej nauki, jak ja tego nie lubię! Składniki (5 serniczków): 1 jajko kostka chudego sera (200g) 3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 10 rozkruszonych tabletek stewii 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia olejek waniliowy 100g  mrożonego Mixu -miąższ Jagody brazylijskiej Acai z bananem i słodzony syropem z guarany (lub po prostu(...)owocowy, np. zmiksowane mrożone truskawki) 2 łyżeczki żelatyny niecała szklanka wrzątku Sposób przygotowania: Ser dokładnie rozduszamy widelcem dodajemy jajko, mleko w proszku, stewię, proszek do p., olejek i wszystko dokładnie mieszamy (ugniatamy) wykładamy masę do 5 KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffiny (bo będziemy piec je w mikrofali) wykładamy wszystkie serniczki na talerz od mikrofalówki pieczemy przez 4 minuty

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kokosowe wafelki Princessa 184

wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :) Składniki: 250g margaryny 1 szklanka cukru ½ szklanki mleka 250g mleka w proszku np. granulowanego 2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego 100g białej czekolady ½ szklanki kokosu Ewentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych 1 – 2 opakowania wafli kwadratowych lub prostokątnych(...)czym zdejmujemy z ognia i dodajemy drobno posiekaną białą czekoladę. Mieszamy do czasu, aż czekolada się całkowicie rozpuści. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Do zimnej masy dodajemy stopniowo mleko w proszku i mieszamy, następnie dodajemy kokos i migdały. Gotową masą przekładamy wafle, po czym pakujemy je w papier pergamin lub w folię, przyciskamy ciężką deską (lub odwróconym do góry nogami taboretem

Smakowy Raj
Śmietankowiec z porzeczkami 338

czerwonej porzeczki (może być mrożona) 1/4 szklanki cukru 4 l wody 100 g masła 1/2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 3-4 łyżki kakao 200 g mleka w proszku WYKONANIE Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę(...)czekoladowa: W garnku zagotować mleko, dodać masło i mieszać do momentu aż się rozpuści. Wsypać cukier i kakao, wymieszać i zostawić do ostudzenia. Następnie przelać do miski, dodać mleko w proszku i dobrze zmiksować, tak żeby nie było grudek. Zostawić żeby polewa zgęstniała (najlepiej wstawić do lodówki na godzinę). Wykonanie ciasta: Na ostudzony biszkopt nałożyć równomiernie bitą śmietanę, następnie ułożyć

Passions hobbies life
Blok czekoladowy 178

czekoladę . Do środka możecie dać dowolną ilość herbatników - czy różne bakalie. 250g margaryny  1,5 szklanki cukru (w oryginale 2 szklanki)  1/2 szklanki wody 1 opakowanie mleka w proszku (moja paczka miała 400g) 6 łyżek kakao (płaskich) Dodatkowo: 250g herbatników  (w oryginale 6 paczek) Opcjonalnie: dowolne bakalie (dodałam wiórki kokosowe)  Herbatniki pokruszyć na na mniejsze kawałki(...)Zagotować wodę z margaryną i cukrem (powinien się rozpuścić). Garnuszek zdjąć z ognia i wsypać mleko w proszku oraz kakao. Całość wymieszać (energicznie) do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodać ciastka i wszystko ponownie dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (*) wyłożonej folią spożywczą/aluminiową, wyrównać i wstawić do lodówki, aby blok stężał (najlepiej na całą noc). (*) Robiłam w formie

Di gotuje
Migdałowy blok czekoladowy 118

jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w domu, po bakalie możecie się wybrać również na stronę www.Skworcu.com.pl . Składniki: 50 dag mleka w proszku  25 dag masła 15 dag migdałów 20 dag cukru trzcinowego  4 łyżki kakao 10 dag mlecznej czekolady 3/4 szklanki wody  skórka otarta z pomarańczy(...)Roztapiamy masło z cukrem, kakao, czekoladą i wodą, odstawiamy do ostygnięcia.     2. Do wystudzonej masy dosypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do reszty. Na końcu wsypujemy migdały, delikatnie mieszamy masę łyżką.   3. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy mokrą dłonią i odstawiamy

Apetyczna babeczka
Wafle przełożone masą waniliową i powidłami śliwkowymi 156

maślaną warstwą waniliową i powidłami śliwkowymi. Chrupiące i słodkie. :) Składniki: 150 g miękkiego masła 130 g cukru pudru 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej wanilii 60 g mleka w proszku powidła śliwkowe -około 250 g opakowanie wafelków Wykonanie: Masło musi być miękkie, więc wyjmujemy je z lodówki co najmniej 2 godziny przed robieniem wafli. Masło i cukier puder(...)miksujemy robotem kuchennym, do uzyskania  jasnej, puszystej masy. Pod koniec ucierania dodajemy mieloną wanilię oraz mleko w proszku i ucieramy jeszcze chwilę. W moim opakowaniu wafli było 6 andrutów. Do wysmarowania było więc 5 warstw. 3 warstwy wysmarowałam przygotowaną masą waniliową, 2 warstwy przełożyłam powidłami śliwkowymi. Masę maślaną i powidła najlepiej jest rozprowadzać po waflach długą, płaską

Smak mojego domu
Sernik z karmelizowanymi płatkami kukurydzianymi 129

pisała, ale zawsze robię jej podwójną porcję - aby nie podjadać z ciasta. (Tortownica o średnicy 22-24 cm) Płatki karmelizowane: 170g płatków kukurydzianych 100g masła 40g cukru 40g mleka w proszku/śmietanki do kawy 1/2 łyżeczki soli Masa serowa: 500g twarogu (użyłam z wiaderka) 1/2 szklanki śmietany 12/18% 2 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu(...)waniliowego (dodałam syrop waniliowy) Przygotować płatki karmelizowane . Płatki (można lekko pokruszyć) połączyć z cukrem, mlekiem w proszku/śmietanką do kawy i solą. Całość zalać roztopionym masłem i dokładnie wymieszać. (Masło całkowicie powinno pokryć płatki.) 1/2 płatków wgnieść w dno tortownicy wysłanej papierem do pieczenie.   Resztę rozsypać (równomiernie) na osobnej blaszce. Obie porcje piec 25 minut w 135 stopniach

Di gotuje
Chleb z prażonymi ziarnami 169

Składniki: Zaczyn: 0,5 kilograma mąki pszennej 0,5 litra letniej wody 40 gram drożdży Ciasto właściwe: 0,5 kilograma mąki pszennej 100 ml. letniej wody 3 łyżki mleka w proszku 2 łyżki soli 1 łyżka cukru 6 łyżek prażonych  ziaren Euforia od  Ziarenkowo Dodatkowo: 1 jajko Prażone ziarna do posypania Sposób przygotowania: Składniki zaczynu łączymy(...)sobą, przykrywamy bawełnianą ściereczką, odstawiamy na 12 godzin, najlepiej  na noc. Do zaczynu dodajemy mąkę, sól, cukier, mleko w proszku oraz ziarna, wlewamy wodę, zagniatamy. Ciasto wyrabiamy przez 3 minuty, pozostawiamy pod przykryciem na 1,5-2 godziny. Ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie części, formujemy  w bochenki, układamy na blasze  wyłożonej papierem do pieczenia

Bajeczna Kuchnia
GOFRY MIGDAŁOWE, AMARANTUSOWO-OWSIANE - BEZGLUTENOWE... dżemem malowane. 210

mielone, 3/4 szklanki, - bezglutenowa mąka chlebowa, 2-3 łyżki (gdy są zbyt kruchutkie), - amaretto, do smaku, - śmietana/serek mascarpone - 2-3 łyżki, - mleko, pół szklanki, - masło, 1/4 kostki, - mleko w proszku pełne, 4-5 łyżek, opcjonalnie, - cukier trzcinowy, 3/4 szklanki, - cukier waniliowy domowy. Do Podania: - dżem Łowicz "truskawka z czarnym bzem", - dżem Łowicz "owoce leśne", - płatki migdałowe, WYKONANIE: 1. Żółtka(...)połową cukru na parze, dodajemy amaretto. 2. Utarte żółtka łączymy z masłem, mlekiem, śmietaną/serkiem, mąkami - regulujemy gęstość, pamiętając, że po chwili ona pęcznieje, 3. Możemy dodać mleko w proszku - nada kremowego, aksamitnego posmaku, 4. Ubijamy białka na sztywno z pozostałym cukrem, 5. Delikatnie łączymy obie masy, starając się dokładnie wymieszać, ale nie "uszkodzić" puszystości, 6. Przed każdym wylewaniem gofrowej

Wypisz Wymaluj
Maxi King Ciasto bez pieczenia 29561

patelni. Blachę wyłożyć folią spożywczą. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Oba cukry rozpuścić w zwykłym mleku. Zagotować i ostudzić.Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko w proszku. Zmiksować na niskich obrotach. Masę można na chwilę odstawić do lodówki, by zgęstniała, ale lepiej rozprowadza się ją, gdy jest nieschłodzona.Połowę masy mlecznej wyłożyć na herbatniki i przykryć

Kulinarne Przeboje
Czekoladowy blog 163

życiu miał okazję go spróbować :) Rozkosz dla podniebienia ! :)     Składniki: 25 dag margaryny 1/2 szkl. wody 2 szkl. cukru 5-6 łyżek kakao 50 dag mleka w proszku, (ja dałam 40 dag i też wyszedł dobry) bakalie (tutaj w zależności od upodobań - ja dałam rodzynki i orzechy) herbatniki (też w zależności od upodobań, ale myślę(...)małych paczek) Przygotowanie: Wodę, cukier, margarynę wrzucamy do garnka i zagotowujemy. Kakao i mleko w proszku razem mieszamy, po czym w dalszym ciągu mieszając wlewamy zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki (ale nie drobno, można poprzełamywać na pół i tak będzie dobrze). Podłużną formę wysmarować masłem i wyłożyć do niej masę. Wstawić

charlotte gotuje
Ciastka orzeszki z kremem z mleka w proszku 211

łyżeczka sody * kostka masła 200 g * 2 łyżki śmietany 18% * 2 jajka * 1 żółtko krem * masło 100 g * 3/4 szklanki cukru * 125 ml wody ( pół szklanki) * opakowanie mleka w proszku 250 g * łyżka kakao * garść siekanych dowolnych orzechów Przygotowanie: Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut. W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy(...)cukier i wodę i kakao. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia. Po chwili dodajemy mleko w proszku partiami i energicznie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Gdy masa zacznie gęstnieć wypełniamy łupinki i sklejamy ze sobą lekko dociskając. Smacznego!                 Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Blok czekoladowy 1996

wody  3/4 szklanki cukru (daje zawsze mniej niecałe pół szklanki) 250 g herbatników  2 duże garście rodzynek 1 duża garść żurawiny 5 łyżek kakao 250 g mleka w proszku granulowanego (Gostyń) kilka kropael aromatu rumowego Herbatniki pokruszyć, tak aby był i drobny pył jak również małe kawałki. W garnku zagotować wodę z dodatkiem masła i cukru. Zestawić(...)ognia i postawić na desce. Dodać kakako, aromat rumowy, rodzynki i żurawinę, dokładnie wymieszać. Następnie dodać mleko w proszku i znowu wszystko wymieszć. Na końcu dodać pokruszone herbatniki. Dokładnie wszystko wymieszać. Następnie masę przełożyć do foremki (u mnie keksówka 30x10) wyłożonej folią spożywczą. Masę ładnie wyrównać dociskając łyżką. Odstawić do wystudzenia a potem wstawić do lodówki na kilka godzin

Monia miesza i gotuje
Blok czekoladowo bakaliowy 302

przypomnienie tego smakołyku. W mojej wersji… blok czekoladowo bakaliowy.     Składniki: - 170g masła - niepełna szklanka cukru - 4 łyżki ciemnego kakao - ½ szklanki wody - ekstrakt waniliowy - aromat rumowy - 250g mleka w proszku - 110g herbatników Petit Beurre - 100g białej czekolady - 125g wiśni suszonych - 80g płatków migdałowych - 160g mieszanki bakaliowej ( owoce kandyzowane, orzechy, suszone banany, płatki kokosowe) Do rondelka przekładamy masło, cukier, wodę(...)kakao i aromaty. Podgrzewając rozpuszczamy, aż powstanie gładka masa. Odstawiamy do przestudzenia. Do większej miski dodajemy pozostałe składniki – mleko w proszku, pokruszone herbatniki (nie za drobno, wystaczy na ćwiartki), pokrojoną w kostkę czekoladę i bakalie. Całość dokładnie mieszamy. Wlewamy przestudzoną masę (nie może być za ciepła, bo rozpuści się dodana biała czekolada) i mieszamy do połączenia składników. Masę przekładamy

mojewypiekiinietylko
Blok waniliowo-bakaliowy 71

powodzeniem może zastąpić czekoladę, batoniki czy inne słodkości. Polecam i zapraszam po szczegółowy przepis:) Składniki 100 g masła 50 g cukru 200 ml wody cukier waniliowy 300 g mleka w proszku 50 g orzeszków prażonych , Ja dodałam miodowe 50 g pistacji 50 g orzeszków ziemnych 40g kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej 50 g suszonej żurawiny 50 g rodzynek Masło rozpuszczamy(...)rondelku. Zdjąć z ognia, dodać cukier, wodę, cukier waniliowy, wymieszać. Ponownie podgrzać do rozpuszczenia składników. Do miski wsypać mleko w proszku, dodać posiekane bakalie( trochę odłożyć do ozdobienia wierzchu), dokładnie wymieszać. Następnie wlać rozpuszczone masło z cukrem i połączyć składniki. Małą foremkę keksową wyłożyć folią spożywczą, wyłożyć masę, wyrównać wierzch. Posypać dekoracyjnie posiekanymi pistacjami, orzeszkami i pozostałymi bakaliami. Wstawić

gotuj ze mną
Roladki kokosowe 122

orzechów  8-10 łyżek słodkiej śmietanki 36% 1 łyżka kakao spirytus (opcjonalnie)  Masa: 10 dag masła 10 dag cukru pudru 80 g wiórek kokosowych 3 łyżeczki mleka w proszku Wykonanie: Cukier puder, wafle, orzechy i kakao mieszam ze sobą. Dolewam po łyżce śmietankę do momentu, aż będzie można formować wałek ciasta.Rozwałkowuję na cienki placek na desce wyłożonej(...)papierem do pieczenia lub folią  i odstawiam. W tym czasie ucieram masło z cukrem pudrem, dodaję wiórki kokosowe i mleko w proszku. Masę wykładam na rozwałkowany spód, zwijam za pomocą folii i wstawiam do zamrażalnika na ok  godzinę, następnie przekładam do lodówki na górną półkę i schładzam jeszcze 2-3 godziny. Wyjmuję i kroję na plastry. Roladki układam

Ciasteczkowy Potwór