mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:43/622)

Ciasto z budyniem i truskawkowym musem 716

się wyróżniały. A i samo przygotowanie nie jest skomplikowane. Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy b/c 4 łyżki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ale-raj 200 g masła Masa truskawkowa: 500 g truskawek świeżych 2 łyżki(...)wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 st. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części. Krem budyniowy: Odlać pół szklanki mleka i rozmieszać proszek budyniowy. Resztę mleka z cukrem i ekstraktem waniliowym zagotować, wlać rozmieszany proszek i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia przykryć budyń folia spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć  do białości

Ala piecze i gotuje
Tarta czekoladowa z truskawkami 585

pozostałe mleko, wymieszać je dokładnie z proszkiem budyniowym - do gorącego mleka dodać posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia się - gdy mleko się zagotuje, wlać mieszankę mleka z proszkiem budyniowym, energicznie mieszać, żeby nie utworzyły się grudki - mieszając, gotować przez około 1 minutę do zgęstnienia budyniu - gorący budyń przykryć folią spożywczą tak, aby folia stykała się z całą

Smakołyki Bereniki
Tort pomarańczowo-kajmakowy 400

kroimy w kosteczkę. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Łączymy z pomarańczami. Odstawiamy do delikatnego stężenia i następnie przelewamy na pierwszy blat biszkoptu. Odstawiamy do lodówki. Masa kajmakowa: W połowie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Resztę gotujemy. Gdy mleko wrze mieszamy z proszkiem budyniowym. Energicznie mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Margarynę (w temperaturze pokojowej) ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po łyżce

VioletoweKucharzenie
FIT deser Bounty 939

ogniu do zgęstnienia, następnie dodaj odżywkę białkową i zblenduj całość na gładką masę. W pozostałym, zimnym mleku wymieszaj dokładnie proszek budyniowy. Do gotującej się, kokosowej masy, wlewaj stopniowo mleko z proszkiem budyniowym. Nie przestawaj mieszać. Gdy masa zgęstnieje, zdejmij garnek z ognia i odstaw do przestygnięcia. Podziel masę na 4 porcje i umieść w pucharkach. Czekoladę połam na kawałki

Kuchnia Ellie
Domowe kokosowe ptasie mleczko - 250 kcal, bez chemii 191

słabości jeśli chodzi o słodycze. Niestety skład tego sklepowego woła o pomstę do nieba: czekolada mleczna 30% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, masło, mleko zagęszczone słodzone, roztwór cukru inwertowanego, białko jaja w proszku, substancja żelująca (agar), aromaty, regulator kwasowości (kwas

Powiedz dietom nie
Domowe Pączki z Budyniem 235

jajko opak. cukru waniliowego 80 g masła łyżka wódki /spirytusu/ octu 1/3 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie Budyniowe : 5 0 0 ml mleka ok. 4 łyżki cukru 3 łyżki masł a budyń waniliowy (proszek 40 g) cukier puder do oprószenia Domowe Pączki z Budyniem - Sposób przygotowania: Żółtka, jajko, cukier i cukier waniliowy ubijamy, a następnie podgrzewamy w rondelku(...)najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Nadzienie: W ok. 150 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, resztę mleka zagotowujemy wraz z masłem i cukrem . N astępnie do gotującego mleka wlewamy z rozpuszczony prosz ek i e nergicznie mieszamy do zgęstnienia masy i otrzymania gładkiej

Słodka Strona
Mufinki z budyniem 228

masła roztopionego 1 jajko 210 ml mleka Dodatkowo: 200 ml mleka 0,5 opakowania budyniu na 0,5 litra bez cukru 1,5 łyżki cukru 50 ml zimnego mleka wymieszać z proszkiem budyniowym.Resztę mleka i cukier doprowadzić do zagotowania. Wlać mleko z budyniem i gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z kakao, sodą, proszkiem

Moje domowe kucharzenie
Bułeczki śniadaniowe 136

450g mąki pszennej garść otrębów pszennych 12 g drożdży 225 ml ciepłego mleka 100g suszonych owoców łyżeczka soli łyżka cukru 1 łyżka miodu 2 łyżki masła 2 łyżki mleka w proszku. Sposób przygotowania: Z pokruszonych drożdży,cukru,łyżki mąki i łyżki mleka zrobić rozczyn-odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Następnie dodać mąkę,otręby resztę mleka,miód,masło,sól(...)mleko w proszku-dokładnie wyrobić ciasto.Na sam koniec dodać suszone owoce i uformować 12 bułeczek. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni ok.15 minut. A tak wyglądają bułeczki po przekrojeniu.  Smacznego! W tym tygodniu bułeczki przygotowałam w ramach zabawy "Upiecz Smakowity Chleb!", której patronem są Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica", producent margaryny "Smakowita

Wielki apetyt
Fale Dunaju z wiśniową pianką 198

szczególnie polecam. Miłego pieczenia kochani!  Składniki(blaszka 23/33): ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, jajka 3 szt, cukier 150 g, mleko 150 ml, olej 150 ml, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, kakao 2 łyżki, wiśnie z syropu 350 g, wiśniowa pianka: śmietanka 30% 1 litr, galaretka wiśniowa 3 opakowania, cukier puder 4 łyżki, woda wrząca 1 szklanka(...)lekkiego zgęstnienia. Następnie wylewamy ją na ciasto i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Połowę mleka nastawiamy w garnku na palnik wraz z cukrem. W pozostałym rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć to wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Budyń gotujemy ok. 3 min. Przykrywamy folią aluminiową, aby na wierzchu nie zrobił się kożuch

kulinarne odsłony pati
Waniliowe ciasteczka z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi (ze śmietanką do kawy) 197

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com     Przepis autorski (mój). Kiedyś widziałam przepis na ciasteczka z mleka w proszku, ale nie chciało mi się go szukać i upiekłam ciasteczka "z głowy". Jest dużo podobnych wersji. Poza tym moje mleko czeka na wenę do zrobienia bloku czekoladowego, więc zamieniłam je na śmietankę do kawy. Jeśli chcecie - spokojnie możecie użyć mleka zamiast śmietanki(...)bardzo delikatne, kruche na wierzchu i lekko miękkie w środku (dzięki czekoladzie).     (około 17 sztuk) 1,5 szklanki mąki 1/4 szklanki śmietanki do kawy w proszku (może by mleko) 1/3-1/4 szklanki cukru pudru (w zależności od preferencji słodkości) 1 łyżeczka cukru waniliowego kilka kropel aromatu waniliowego 70g masła/margaryny 1 jajko 5 łyżek wiórek kokosowych 50g białej czekolady

Di gotuje
Ciasto sernikowo-bananowe toffi (ok. 140 kcal/100g) 226

warstwa: 3. Banany kroimy na plasterki. Gdy spód ostygnie, układamy je na całości ciasta. 3. warstwa: 4. Przygotowujemy budyń: od 450 ml odlewamy pół szklanki z którą rozrabiamy proszek. 5.Gdy mleko się prawie gotuje odlewamy do kubka/innego naczynia maks. 1/3 szklanki, dodajemy żelatynę i mieszamy (możemy użyć miksera - miksujemy aż żelatyna całkowicie się rozpuści) 6. Zagotowujemy resztę mleka, dodajemy rozrobiony(...)budyniowy proszek, gotujemy aż budyń zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną w mleku żelatynę i mieszamy (ja użyłam miksera). 7. Banany polewamy cienką warstewką budyniu i wstawiamy ciasto do lodówki. 8. Gdy warstwa trochę stężeje (ok. 10 min) wylewamy resztę budyniu (wcześniej go mieszamy), czekamy aż trochę ostygnie i wstawiamy do lodówki, czekamy aż budyń się ściśnie. Pieczenie (spód

Malowane smakiem
Ciasto truskawkowo kokosowe 275

jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki maku Ale-raj sól szczypta 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Blat kokosowy 3 białka (z dużych jajek) 100 g cukru 200 g kokosu Ale-raj Krem budyniowy 450 ml mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy b/c 2 łyżki cukru 200 g masła 2 łyżki cukru pudru Masa truskawkowa(...)wyłożyć papierem i równomiernie rozsmarować masę kokosową. Piec około 20 min w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Wyjąć i ostudzić. Krem budyniowy: Odlać pół szklanki mleka i rozmieszać proszek budyniowy. Resztę mleka z cukrem zagotować, wlać rozmieszany proszek i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia przykryć budyń folia spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. dodawać porcjami

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasto z budyniem, bezą i porzeczkami 616

płaskie szklanki mąki pszennej tortowej (250 g) 1/2 szklanki cukru pudru (100 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka z dużych jaj 125 g masła (ponad połowa standardowej kostki!) szczypta soli   masa budyniowa 1 budyń o smaku waniliowym 0,5 l mleka 2 łyżki zwykłego cukru warstwa owocowa 0,5 kg czerwonych porzeczek 2 łyżki skrobi ziemniaczanej beza(...)180ºC (aż do lekkiego zezłocenia ciasta).  Następnie przygotować budyń : do rondelka wlać 1,5 szklanki zimnego mleka i wsypać cukier, zagotować. W pozostałej części mleka rozrobić proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie lekko wrzeć to powoli wlać rozrobiony budyń. Gotować 1-2 minuty, cały czas mieszając. Przygotowany budyń przełożyć na upieczony spód ciasta. Wyrównać.  Porzeczki umyć, osuszyć

Ugotować
Chleb Hokkaido mleczny na Tang Zhongu 235

bochenki (w formach 20.5cm x 10.5cm x 9.5cm).   Składniki: 540 g mąki pszennej chlebowej 86 g cukru 8 g soli 10 g mleka pełnotłustego w proszku 11 g drożdży instant (lub 30g drożdży świeżych) 1 średnie jajko 59 g śmietanki kremowej(...)mleka 184 g Tang Zhong 49 g roztopionego masła Przygotowanie chleba: W misce wymieszaj wszystkie płynne składniki (mleko, śmietankę, jajko), następnie dodaj suche składniki (sól, cukier, mleko w proszku i drożdże. Wymieszaj dokładnie, tak aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły, następnie dodaj masło ostudzone do temperatury pokojowej. Wygniataj ciasto aż do uzyskania struktury gładkiej i sprężystej.  Umieść ciasto

Grahamka, weka i kajzerka
Bułki na hamburgery, pszenne 193

zostawiając piękne wgniecenia :) Składniki (na 10 bułek a 8 0 g): 380 g przesianej mąki pszennej typ 550 185 g letniej wody 10 g drożdży świeżych 50 g mleka pełnego w proszku 40 g roztopionego masła (lub oliwy(...)cukru 1 jajko 5 g soli 1 zółtko wymieszane z 1 łyżką mleka do posmarowania bułek odrobina sezamu do posypania bułek Przygotowanie bułek: W misce wymieszaj wodę, cukier, mleko w proszku i roztopione masło (lub oliwę). Dodaj drożdże, dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut. Wbij jajko, dodaj połowę mąki, sól i dokładnie wymieszaj. Ponieważ ciasto bedzie luźne, możesz mieszać

Grahamka, weka i kajzerka