mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:50/622)

Piegusek z delicjami 169

jajek 50 g suchego maku 1 czubata szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru 5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej ½ szklanki cukru 25 dag margaryny  PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu(...)temp 170*c  Po upieczeniu studzimy na kratce.  Całkiem zimne kroimy wzdłuż na połowę Krem:  Większą połowę mleka zagotować z cukrami, w pozostałej części mleka rozrobić proszek budyniowy z mąką pszenną tak aby nie było grudek, wlać roztwór do gotującego się mleka i ugotować budyń.  Wystudzić.  Miękką margarynę utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego

Wanilia i Kardamon
Domowa czekolada 143

skórkę pomarańczową. Ja wykorzystałam skórkę pomarańczową ,którą miałam przygotowaną wcześniej. Czekoladę przechowujemy w lodówce. Składniki 100 g dobrego masła 2/3 szklanki cukru 3 łyżki dobrego kakao 200 g mleka w proszku 1 szklanka tłustego mleka W rondelku gotujemy mleko. Dodajemy masło,wsypujemy cukier i kakao. Mieszamy aż … Czytaj dalej Domowa czekolada

gotuj ze mną
Kulki ze mlyka w proszku (Mleczne trufle ;) ) 177

Piyrwy 1 na kołżdym 2 wiynkszym fajerze 3 , a już na zicher 4 na weselu, szło trefić 5 take fajne małe kulki. Robi sie je ajnfachowo

Chop w kuchni
Domowa czekolada 161

cukru (około 53%) i tłuszczu roślinnego (około 36%). Truskawek jest tam bardzo mało (około 0,20%). Składniki  cukier tłuszcz roślinny serwatka w proszku tłuszcz kakaowy odtłuszczone mleko w proszku miazga kakaowa odtłuszczony proszek jogurtowy (2,8%) tłuszcz mleczny emulgator (lecytyna sojowa) glukoza pasta z orzechów laskowych maltodekstryna aromaty truskawka (0,18%) regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Oczywiście odkąd poznałam smak

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto rabarbarowo - truskawkowe 191

masła lub margaryny,  2 jajka,  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  2 łyżki mąki kukurydzianej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka,  łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki cukru waniliowego,  łyżka octu balsamicznego,  2 łyżki konfitury z czarnej porzeczki,  5 łodyg rabarbaru,  200g truskawek,  100g jagód(...)Wykonanie Miękkie masło utrzeć z cukrami do białości. Kolejno dodawać jajka na przemian z przesianymi mąkami wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać mleko oraz ocet balsamiczny. Na koniec dodać konfiturę.  Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm.  Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, jeżeli mamy świeże truskawki to również je pokroić na ćwiartki

Z miłości do słodkości
Tort śmietankowy 170

opakowania cukru waniliowego 20 dag orzechów laskowych sok z 1/2 cytryny Wykonanie.   W tortownicy piekę biszkopt i odstawiam by ostygł. Zimny kroję na trzy blaty. W szklance mleka rozprowadzam proszek budyniowy, a pozostałe mleko gotuję. Na gotujące wlewam budyń i nakrywam folią spożywczą by nie utworzył się kożuch. Odstawiam, aż będzie zimny. Margarynę o temperaturze pokojowej ucieram z cukrem

Ciasteczkowy Potwór
Babeczki z białą czekoladą i kakaowo-maślanym kremem 115

własnym weselu ;) 'babeczki z białą czekoladą i kremem kakaowym' Składniki: - 120g miękkiego masła - 150g białego cukru - skórka z jednej cytryny - 2 jajka - 200g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 125ml mleka - 50g białej posiekanej czekolady krem: - 100g miękkiego masła - 1 łyżka kakao - cukier puder (wg.smaku)   Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać skórkę z cytryny i stopniowo rozkłócone(...)zważyło. Po każdym dodaniu porcji jajek, należy je dokładnie wmieszać w maślaną masę. Następnie dodać połowę przesianej mąki i połowę mleka. Dokładnie wymieszać. Dodać resztę mąki i mleka oraz proszek do pieczenia. Masę wyłożyć do papilotek, napełniając je do 3/4 wysokości. Piec w 180C piec ok.18 minut, do tzw. "suchego patyczka".  Przestudzić na kratce.  W międzyczasie utrzeć

CookYourself
Makowiec na drożdżowym :) 170

cukru (można zastąpić słodzikiem, wg uznania) - kilka kropel aromatu migdałowego (można pominąć, bądź dać inny smak) Masa: - gotowa masa makowa z puszki Lukier: - 1 łyżka odtłuszczonego mleka w proszku - 1 płaska łyżka słodziku w proszku - 1 1/2 łyżki mleka - 10 kropelek soku z cytryny Na początku podgrzewamy mleko, w którym rozpuszczamy cukier, następnie dodajemy drożdże i mieszamy aż się rozpuszczą

Zdrowie na języku :P
Ciasto z malinami i pianką 228

komponuje się z kwaskowatymi malinami. składniki: ciasto 130 g margaryny lub masła 4 żółtka 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 4 łyżki mleka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, użyłam proszku Wodzisław piana 4 białka 150 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki soku z cytryny oraz(...)malin Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem, cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku. Następnie porcjami dodawać mąki wymieszane z proszkiem oraz mleko. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i podpiec ciasto aż lekko sie zarumieni ok 15-20 minut. Pod koniec

Monia miesza i gotuje
Croissant 136

był tego wart:) Składniki na 7 dużych rogali: 125+15 g masła 5 g drożdży 85 ml wody 210 g mąki pszennej 4 g soli 1,5 łyżeczki mleka w proszku Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i wlać je do miski. Dodać resztę składników ( masła 15 g ) i wyrabiać jak zwykłe drożdżowe. Gdy będzie gładkie i elastyczne należy przykryć

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżówki z budyniem i malinami 180

całe jajko   1 żółtko   Nadzienie:   1 torebka budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka masła maliny Wykonanie: w 1/2 szklanki mleka rozprowadzić proszek budyniowy. 1 szklankę mleka doprowadzić do wrzenia, dodając 3 łyżki cukru. Na wrzące mleko wlać rozprowadzony budyń - ugotować. Odstawić do ostygnięcia. Zimny budyń zmiksować z łyżką masła - najlepiej tuż przed

kolorowotorcikowo
Babeczki kokosowe 158

babeczek: 150 g wiórek kokosowych 2 jajka roztrzepane 70 g mąki 70 g cukru 1 i 1/4 szkl mleka 1 i 1 /4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mleko zagotować z miodem. W misce wymieszać wiórki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wlać ostrożnie mleko z miodem, na koniec dodać jajka, wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do papilotek

Moja Galeria Smaku
TAJSKIE SMAŻONE LODY KOKOSOWE 93

potrawa jest przygotowana na konkurs organizowany przez House of Asia Składniki: 1 kg - lody 100 g - posiekane orzechy laskowe 100 g - wiórki kokosowe 5 szt. - herbatniki 2 łyżki mleka kokosowego w proszku House of Asia 2 szt. - JAJKA  opcjonalnie: sos śliwkowo-czekoladowy sezam Z lodów formujemy kule o średnicy ok 4 cm u układamy na blasze. Wkładamy do zamrażalnika(...)godziny. Ubijamy piane z białek z odrobiną soli. Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy posiekane orzechy laskowe, wiórki kokosowe, herbatniki oraz mleko kokosowe w proszku. Obtaczamy każdą kulkę w jajku a następnie w orzechach laskowych wymieszanych z wiórkami kokosowymi, herbatnikami i mleku kokosowym. Ściskamy kulki tak żeby porządnie obtoczyć lody. Wkładamy do zamrażalki na ok 40 minut

Kuchnia w oparach
Ciasteczka kokosowo - migdałowe a la Rafaello (bez glutenu, mleka i jajek) 247

aromat waniliowy kilka kropli do polania biała czekolada lub dla uczulonych na mleko  wegańska  polewa do ciast : masło kakaowe lub stały olej kokosowy (nierafinowany) 40g mleko sojowe/ryżowe/kokosowe w proszku 3 łyżki cukier puder 1 łyżka aromat waniliowy 3 krople całe migdały i wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Mielony len mieszamy z mlekiem, odstawiamy na kilka minut(...)rozpłaszczać je) Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do lekkiego przyrumienienia. (około 20 minut) Tłuszcz kakaowy lub kokosowy rozpuszczamy w garnuszku zanurzonym w gorącej wodzie. Dodajemy mleko w proszku, cukier i aromat, mieszamy do połączenia się składników. Po wystygnięciu ciasteczek oblewamy je polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi i na kapkę polewy przyklejamy migdały

głodny alergik
Ciasto wiśniowe z kremem 159

kwaskowate wiśnie. Składniki: ciasto - 1 kostka masła - 1 szklanka cukru kryształu - 2 łyżki cukru waniliowego - 6 jajek - 400 g mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 4 łyżki mleka - 2 łyżki rumu - 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem - 2 szklanki mleka - 1 budyń(...)waniliowy - 7 łyżek cukru pudru - 1 kostka masła Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrami na jednolitą masę, kolejno wbijając po jednym jajku. Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta przekładamy do tortownicy a do drugiej dodajemy kakao oraz rum i całość dokładnie mieszamy

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania