mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:50/622)

Omlet białkowy :) 168

łyżka mleka - 2 jajka - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka oleju kokosowego Dodatkowo: - jogurt naturalny - owoce - ziarenka Słoneczne Pola Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę, odżywkę białkową, mleko, żółtka, proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wylej masę, przykryj pokrywką i smaż po ok. 2 minuty z każdej strony

Zdrowie na języku :P
1553. Bułki z serem ricotta i oregano 165

wielu blogach..w końcu zrobiłam i ja..pyszne, mięciutkie..polecam.. 4 łyżki ricotty  225 ml wody  450 g mąki pszennej, chlebowej  3 łyżki mleka w proszku  2 łyżeczki suszonego oregano  1 łyżeczka soli  2 łyżeczki cukru  25 g masła  1 łyżeczka suchych drożdży Wypiekacz do posmarowania: białko roztrzepane z łyżką

Moje domowe kucharzenie
Tort makowo budyniowy z cytrusami 359

ładniki: Biszkopt50 g margaryny Kasia160 g cukru pudru5 jajek130 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 szkl suchego maku1 łyżeczka proszku do pieczeniaKrem250 g margaryny Kasia Ekstra3 budynie śmietankowe z cukrem (każdy na 500 ml mleka)1 l mlekaDekoracja50 g płatków migdałowych 1 pomarańcza1 czerwony grejpfrutPrzygotowanie:Margarynę rozpuścić i przestudzić. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodawać(...)stopniach około 30-35 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, zimny przekroić na trzy krążki.Krem: Z jednej pomarańczy zetrzeć skórkę. Połowę mleka zagotować razem ze skórką pomarańczową. W reszcie mleka rozmieszać proszek budyniowy, wlać do gotującego się mleka i  ciągle mieszając zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć do białości. Dodawać porcjami zimny budyń i ucierać.Krem

Ala piecze i gotuje
Ciasto bananowe z górskimi płatkami owsianymi 125

płatków owsianych górskich Kupiec 100g cukru kryształu 150g'cukru trzcinowego 2 jajka 4 duże banany 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/3 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 normalne łyżeczki proszku do pieczenia 170ml mleka 3.2% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180st C. Formę do ciasta smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Resztę tłuszczu ucieramy z cukrami na puch(...)pomocą drewnianej łyżki. Stopniowo dodajemy rozgniecione widelcem banany, sól oraz gałkę muszkatołową. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, do ciasta dodajemy płatki owsiane, połowę mąki z proszkiem oraz mleko. Mieszamy i dosypujemy pozostałą część mąki oraz wlewamy łyżeczkę olejku waniliowego. 3. Gotowe ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po ok 30 minutach przykrywamy ciasto folią aluminiową

Kuchnia w czekoladzie
Chleb otrębowy w diecie Dukana 161

dzień. Bez dodatku nawet grama mąki. Łatwy i szybki w przygotowaniu. Polecam! Składniki:  3 jajka  8 łyżek otrębów owsianych 16 łyżek otrębów pszennych 10 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 5 łyżek naturalnego jogurtu (niskotłuszczowego) 3 łyżeczki drożdży suchych 1/2 łyżeczki soli 5 łyżek letniej wody Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze zmiksować za pomocą miksera (ciasto będzie rzadkie, ale takie

Nastoletnie Wypiekanie
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 164

czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku zagotować wodę

Kolorowa kuchnia Elki
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 103

czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku zagotować wodę

Kolorowa kuchnia Elki
Jagodowa Esmeralda 403

Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 6 łyżek oleju, 1 i 1/3 szklanki mąki, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki kakao, 1 łyżka octu, Masa kakaowa: 750ml mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1,5 łyżki kakao. 300g masła, 1 kieliszek likieru czekoladowego, Pianka(...)stopni. Po przestudzeniu zdejmuję papier i przekrawam biszkopt na dwa równe blaty. 2. Masa: Z mleka odlewam 1 szklankę. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam proszki budyniowe. Masę wlewam do gotujące się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z cukrem pudrem i kakao na puszystą masę. Stopniowo dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Angielski tort tęczowy - idealny na Dzień Dziecka 198

mąki 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka dodatkowo: barwniki spożywcze (fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony; ja używam barwników w proszku) * na krem: litr mleka 6 łyżek mąki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 duże żółtka 4 łyżki cukru waniliowego 400 miękkiego masła * plastyczna masa cukrowa: 750 g cukru pudru (+ kilka łyżek do podsypywania(...)spożywczy Przygotowanie: Zaczęłam od przygotowania ciasta: masło utarłam z cukrem i cukrem waniliowym i ciągle miksując dodawałam powoli po jednym jajku. Cały czas miksując dodawałam wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki i mleko. Powstałe ciasto podzieliłam na 6 równych części i do każdej z nich dodałam szczyptę barwnika i dokładnie wymieszałam. Porcje ciasta rozlałam do foremek o średnicy

Kulinarny Pamiętnik
CIASTO PIERNIKOWO – PTYSIOWE Z MASĄ WANILIOWĄ 136

Składniki: Ciasto piernikowe: 3 szklanki mąki powidła śliwkowe 2 łyżki kakao 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szklanki mleka 1 łyżka sody 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka przyprawy korzennej niecała szklanka cukru Ciasto ptysiowe: 1/2 kostki margaryny 5 jajek 1 szklanka mąki niecała szklanka wody Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny(...)lekko wystudzonego ciasta porcjami dodawaj całe jajka, energicznie ucierać do połączenia się jednolicie składników. Wylać ciasto na blachę. Piec 35 minut w temperaturze 180 ° C Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszystą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie cały czas ucierając

Ciastka - domowe słodkości
Piegusek z delicjami 162

jajek 50 g suchego maku 1 czubata szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru 5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej ½ szklanki cukru 25 dag margaryny  PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu(...)temp 170*c  Po upieczeniu studzimy na kratce.  Całkiem zimne kroimy wzdłuż na połowę Krem:  Większą połowę mleka zagotować z cukrami, w pozostałej części mleka rozrobić proszek budyniowy z mąką pszenną tak aby nie było grudek, wlać roztwór do gotującego się mleka i ugotować budyń.  Wystudzić.  Miękką margarynę utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego

Wanilia i Kardamon
Domowa czekolada 134

skórkę pomarańczową. Ja wykorzystałam skórkę pomarańczową ,którą miałam przygotowaną wcześniej. Czekoladę przechowujemy w lodówce. Składniki 100 g dobrego masła 2/3 szklanki cukru 3 łyżki dobrego kakao 200 g mleka w proszku 1 szklanka tłustego mleka W rondelku gotujemy mleko. Dodajemy masło,wsypujemy cukier i kakao. Mieszamy aż … Czytaj dalej Domowa czekolada

gotuj ze mną
Kulki ze mlyka w proszku (Mleczne trufle ;) ) 167

Piyrwy 1 na kołżdym 2 wiynkszym fajerze 3 , a już na zicher 4 na weselu, szło trefić 5 take fajne małe kulki. Robi sie je ajnfachowo

Chop w kuchni
Domowa czekolada 147

cukru (około 53%) i tłuszczu roślinnego (około 36%). Truskawek jest tam bardzo mało (około 0,20%). Składniki  cukier tłuszcz roślinny serwatka w proszku tłuszcz kakaowy odtłuszczone mleko w proszku miazga kakaowa odtłuszczony proszek jogurtowy (2,8%) tłuszcz mleczny emulgator (lecytyna sojowa) glukoza pasta z orzechów laskowych maltodekstryna aromaty truskawka (0,18%) regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Oczywiście odkąd poznałam smak

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto rabarbarowo - truskawkowe 180

masła lub margaryny,  2 jajka,  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  2 łyżki mąki kukurydzianej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka,  łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki cukru waniliowego,  łyżka octu balsamicznego,  2 łyżki konfitury z czarnej porzeczki,  5 łodyg rabarbaru,  200g truskawek,  100g jagód(...)Wykonanie Miękkie masło utrzeć z cukrami do białości. Kolejno dodawać jajka na przemian z przesianymi mąkami wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać mleko oraz ocet balsamiczny. Na koniec dodać konfiturę.  Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm.  Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, jeżeli mamy świeże truskawki to również je pokroić na ćwiartki

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania