mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:48/622)

Ciasto "Oczy carycy" 117

80ml oleju 1 łyżka octu 160g mąki ziemniaczanej Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 90g drobnego cukru 80ml oleju 100g mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy większy 1 budyń waniliowy duży (na 750ml mleka) 1 łyżka płaska mąki pszennej 250g miękkiego masła Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów(...)Krem: Do jego przygotowania także musimy zabrać się wcześniej, by ugotowany budyń ostygł do temperatury pokojowej. 300ml mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym na małym ogniu i w garnku z grubym dnem, by się nie przypaliło. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i mąkę- tak by nie było grudek. Mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i po zagotowaniu mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Placek z serem białym 123

nadaje  się  świetnie. składniki na 4 porcje 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 20 dag sera białego ok 3/4 szklanki mąki ok 3/4 szklanki mleka mały proszek do pieczenia olejek cytrynowy tłuszcz i bułka tarta do formy przepis Jajka rozcieramy z cukrem i margaryną , dodajemy zmielony ser , mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia a także

Smakowite Dania
Ciasto marchewkowe z kremem budyniowym i orzechami włoskimi 139

startej na tarce o małych oczkach 100 g masła 4 łyżki miodu – ja użyłam wielokwiatowego skórka starta z 1 pomarańczy 125 ml mleka 2 jajka 250 g mąki, przesianej przez sitko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki kardamonu, 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 60 g orzechów laskowych drobno posiekanych(...)krem. Z przygotowanego mleka do wysokiego naczynia odlewamy ok 125ml i wsypujemy do niego proszek budyniowy, który dobrze mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozmieszamy proszek budyniowy i gotujemy by uzyskać gęstą i kremową konsystencję. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy budyń nam ostygnie dodajemy do niego ciepłe masło oraz cukier i dokładnie miksujemy. Krem

Życie ze smakiem
PIERNIK 189

szklanka cukru       3 jajka 2 szklanki mąki         1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,25 szklanki mleka      2 łyżki śmietany 18%  3 łyżeczki przyprawy do piernika, ja taką przyprawę sama robię; 1 łyżeczka cynamonu 10 g goździków, całych(...)Mleko  podgrzać potem dodać proszek dopieczenia. Do mąki dodać mieszankę przypraw 3-4 łyżeczki (według własnego gustu), następnie stopniowo dodawać przestygnięte, masło z miodem i cukrem, oraz mleko wymieszane z proszkiem do pieczenia, jajka oraz śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować  przelać do foremki, piec około 50 minut. Przestudzony piernik przeciąć posmarować powidłami lub dżemem (ja posmarowałam powidłami

RAROSSA
Kruche ciasto z truskawkami i budyniem 2466

pieczenia 3 jajka 250 g masła roślinnego 2 łyżki serka "Twój smak" Piątnicy lub kwaśnej śmietany Masa budyniowa 3,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy w proszku na 3/4 l. mleka (użyłam Gellwe i był dobry) 1 budyń waniliowy w proszku na 0,5 l. mleka 3 łyżki wiórków kokosowych (nie są wyczuwalne, mają za zadanie zagęścić masę, można zastąpić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 651

Makowo-Kokosowe: 100 g zmielonego maku 100 g wiórków kokosowych 200 g cukru cukier waniliowy  6 jajek 2 łyżki kaszy manny łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem Budyniowy: 600 ml mleka budyń waniliowy (całe opakowanie) + pozostałość budyniu z opakowania z którego ujęliśmy 2 łyżki do warstwy serowej łyżeczka mąki   6 łyżek cukru 150 g miękkiego(...)której piekliśmy warstwę serową) i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 175 stopni do tzw. "suchego patyczka". Ostudzone ciasto przekrawamy na dwie części. Masa Budyniowa: W ok. szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy razem z mąką oraz cukrem. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy. Masło ubijamy na puch. Budyń miksujemy do momentu otrzymania

Słodka Strona
Dyniowe naleśniki 87

skusiła i razem zjedliśmy wszystkie, ja oczywiście większość, jeden nawet w czasie pieczenia następnych dyniowych naleśników . Udostępnij Składniki na dyniowe naleśniki 150 g mąki pszennej 300 ml mleka 1 jajko czubek noża proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki cukru szczypta(...)soli 75 g puree z dyni dodatkowe mleko olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na puszystą pianę. W misce umieścić mąkę, mleko, żółtko, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli. Dokładnie zmiksować na jednolitą masę, jeszcze chwilę miksować, żeby ciasto nabrało trochę puszystości. Dodać wystudzone puree z dyni, dokładnie zmiksować. Dodać pianę

niecodziennikpary
Tarta rabarbarowa z bezą 408

słodką bezą. Korzystajmy z sezonu na rabarbar, póki trwa:) Spód: 200 g mąki pszennej 75 g cukru 100 g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka Masa: 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 300 ml mleka około 500 g rabarbaru 80 g cukru Beza: 3 białka szczypta soli 100 g cukru pudru   Do miski lub na stolnicę przesiewamy(...)smarujemy lekko masłem lub margaryną. Schłodzonym ciastem wykładamy dno i boki formy. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Szklankę mleka przelewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia. W pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące się mleko i stale mieszając, gotujemy jeszcze około 2 minuty. Do przygotowanego budyniu wsypujemy pokrojony rabarbar, uprzednio wylewając zbierającą się na dnie naczynia wodę. Całość

Smaki Na Talerzu
CIASTO LATTE MACCHIATO 3534

Uwielbiamy w rodzinie kawowe ciasta. Latte macchiato okazało się przepyszne! Jest wilgotne, delikatne, a masa z mleka w proszku smakuje wprost nieziemsko. Na święta będzie idealne :). Gorąco polecamy ten wypiek. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ

Przepisy Aleksandry
Bułki hamburgerowe 114

apetytem bez jakichkolwiek dodatków. Polecam bardzo ten przepis… a już wkrótce nasze domowe fastfoody właśnie z wykorzystaniem tych bułek. Składniki (cytuję): - 3/4 szklanki ciepłej wody; - 1/3 szklanki mleka w proszku; - 2 łyżki masła, roztopionego i ostudzonego; - 0,5 łyżki cukru - 3/4 łyżeczki soli; - 1 łyżeczka drożdży instant (4 g) lub 8 g drożdży świeżych - 1 jajko; - 2,5 szklanki

dom-agi.pl
Walentynkowy deser w kokosowych miseczkach 167

dodatkiem cukru i masła gotujemy w garnku z grubszym dnem (ja mam specjalny do mleka), a w 3/4 szklanki mleka mieszamy dokładnie z proszkiem budyniowym. Do gotującego się mleka dolewamy rozrobiony proszek. Gotujemy całość do gęstości. Gotowy budyń przekładamy do kokosowych miseczek, posypujemy chipsami kokosowymi i odstawiamy do przestudzenia. Następnie wyciskamy dowolnie krem waniliowy (*lub nakładamy owoce i bitą śmietanę

Słodkie okruszki
Ciasto budyniowe 329

masla w kostce  Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy  W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki  Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia  Gdy juz budyn ostygnie wrzucamy do niego posiekane maslo i wszystko mieszamy mikserem az uzyskamy gladka mase  Ciasto budyniowe Ciasto

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto budyniowe 329

masla w kostce  Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy  W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki  Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia  Gdy juz budyn ostygnie wrzucamy do niego posiekane maslo i wszystko mieszamy mikserem az uzyskamy gladka mase  Ciasto budyniowe Ciasto

Klaudynkowa kuchnia
Fale dunaju 152

może jeszcze się skuszę na ciasto z rabarbarem.. Ciasto 3 jajka  150 g  cukru  150 ml oleju  150 ml mleka  2 szkl. mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  2 łyżki mleka  350 g wiśni (mogą być z kompotu, syropu lub zamrożone; nie rozmrażamy przed ułożeniem na cieście(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , następnie wyłożyć ciasto kakaowe, a na wierzch wiśnie.Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Z mleka, budyniu w proszku i cukru zagotować budyń.Zdjąć z palnika.Wystudzić. Masło utrzeć , powoli po łyżce dodawać wystudzony budyń, cały czas miksując. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując. Gotowy

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania