mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:48/622)

Ciasto "Prince Polo". Pyszna moc słodyczy bez pieczenia. Co na święta dla Łasuchów? 250

masła 130 ml mleka 45 g cukru 250 g mleka 150 g wafli Prince Polo 20 g gorzkiej czekolady 350 ml śmietany 30 % 1 opakowanie śmietan-fixu Wykonanie: Do garnka wkładamy "podziabane" masło". Roztapiamy na małym ogniu, powoli dodając cukier. Rozpuszczone masło wystudzamy. Następnie powoli dodajemy do niego mleko w proszku oraz zwykłe mleko. wszystko starannie miksujemy. Do powstałej

Kuchnia po mojemu
Tarta z budyniem, malinami i borówkami 131

spiekła. Po wyjęciu odstawiamy do wystudzenia. Farsz: 2 budynie u mnie śmietankowe 3 łyżki cukru 600 ml mleka owoce - maliny, borówki cukier puder (nie koniecznie) 1. 400 ml mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i gotujemy. W reszcie mleka rozrabiamy proszek budyniowy, jak mleko zacznie się gotować, wlewamy budyń, mieszamy, żeby nam się nie przypalił. Jak odpowiednio zgęstnieje zdejmujemy

kruche babeczki
Krem orzechowo-czekoladowy - alce nero (biogo.pl) 122

sklepie biogo.pl ! bez certyfikatu Nazwa: Krem orzechowo-czekoladowy Firma: alce nero, dystrybutor: BioPlanet Skład: cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, pasta z orzechów laskowych 15%*, kakao w proszku 9%*, odtłuszczone mleko w proszku*, tłuszcz kakaowy 1,1%*, emulgator: lecytyna słonecznikowa. *składniki ekologiczne Masa netto: 180g Wartości odżywcze: 100g/ 507 kcal, tłuszcz – 28,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 9g, węglowodany

Candy Pandas
Eklery 152

bitej śmietany: Śmietankę schłodziłam i ubiłam na niskich obrotach. Pod koniec ubijania dodałam cukier. Za pomocą szprycy nadziałam nim część eklerek.   Krem budyniowy: W 100 ml zimnego mleka wymieszałam proszek budyniowy, resztę mleka zagotowałam. Do gotującego mleka wlałam mieszankę i ugotowałam budyń. Mieszałam, żeby nie powstały grudki. Gorący budyń przykryłam folią spożywczą w ten sposób, żeby przylegała do powierzchni

Kuchnia u Krysi
Ucierane ciasto z jagodami i wanilią 201

łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jagód, np. mrożone Rozgrzać piekarnik do 180*C. Jajka (w całości) oraz oba cukru ubić na jasną, puszystą masę. Dodać obie mąki, proszek i mleko. Wyrobić odpowiednimi końcówkami do wyrabiania ciasta lub krótko zmiksować.  Tortownicę o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować masłem. Wylać ciasto i wyrównać. Na wierzchu ułożyć

Chocolate Muffin Blog
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką orzechową z nutą magicznej przyprawy 154

Schellera . Dodała ciastu niepowtarzalnego aromatu... Także... Do dzieła! Składniki: 1 szklanka = 250 ml 200 g masła 1/2 szklanki cukru 2 jaja 1 szklanka mąki szczypta soli 4 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki przyprawy 6 śliwek Kruszonka orzechowa: 1/2 szklanki mąki 4 łyżki cukru 50 g zimnego masła duża garść orzechów laskowych - zmiksować na pył Przygotowanie: Rozgrzewamy(...)stopni. Ucieramy masło razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo 2 jajka. Przesiewamy przez sito mąkę pszenną. Wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na zmianę mąkę z proszkiem z mlekiem. Na koniec dodajemy przyprawę i sól. Formę na tartę (28 cm) smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Wykładamy ciasto z misy. Pokrojone na połówki śliwki kładziemy skórką do dołu

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Kruche z budyniem i malinami 162

kolekcji Diament Gold Kruche z budyniem i malinami Składniki: ciasto kruche mąka- 3 szkl cukier - 0,5 szkl margaryna -250 g żółtka jaj - 5 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki Przełożenie: mleko- 3 szkl budyń waniliowy - 2 torebki cukier -2,5 łyżki cukier puder do posypania ciasta dodatkowo maliny Sposób przygotowania: Ciasto :  Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić(...)Jedną część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm  Masa budyniowa : Do garnka wlać 2 szkl mleka, dodać cukier, zagotować.  W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy.  Na ciasto wyłożyć umyte i osączone maliny, wylać gorący budyń.   Zetrzeć

Kuchnia Danusi
Ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką. 285

czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość.      W tym czasie, gdy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. Połowę porcji mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy cukier, cukier waniliowy i rozpuszczony budyń, gotujemy do chwili, aż będzie gęsty, studzimy. do jeszcze ciepłego budyniu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, dodajemy wiśnie

Rozpustne gotowanie
Ciasto drożdżowe z rabarbarem pod wiśniowym budyniem i kruszonką. 151

czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość.      W tym czasie, gdy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. Połowę porcji mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy cukier lub dżem i rozpuszczony budyń, gotujemy do chwili, aż będzie gęsty, studzimy. do jeszcze ciepłego budyniu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, dodajemy rabarbar

Rozpustne gotowanie
Naleśniki z musem truskawkowym i białą czekoladą 258

choc nie są tak smaczne , jak te , które będziemy mieć w lecie , to i tak smakowały obłędnie w takim wydaniu! Polecam! SKŁADNIKI : * mąka – 1 szkl * mleko – 2 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól(...)szczypta * jajko – 2 szt * truskawki – 300 g * cukier – 4 łyżki * śmietana 30% – 50 ml DODATKOWO : * czekolada – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę , proszek , sól , mleko , olej i jajka dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. Odkładamy w ciepłe miejsce. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy pokrojone truskawki i cukier. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowanym musem nadziewamy naleśniki , zwijamy

Ostra na Słodko
Chleb pomorski 330

Zwiększona wydajność, większa ilość smalcu niż w chlebie kaszubskim, mąka pszenna 550 dały miękiszowi delikatność, która usatysfakcjonuje nawet tych bardziej wybrednych. Również skórka jest bardziej mięka. Dodatkowo zamiast mleka w proszku użyłem normalnego mleka (taka zamianę dopuszcza receptura), i uważam, że ta zamiana tylko wyszła smakowo chlebowi na lepsze. Reasumując - chleb mieszany, pszenno-żytni, na podmłodzie. Z foremki. Delikatny

Grahamka, weka i kajzerka
ciasto z pianką rabarbarową... 185

sól - szczypta, rabarbar 1/2 kg, cukier 3 łyżki CIASTO: żółtka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3 łyżki, mleko 6 łyżek, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i zasypać cukrem(...)godzinę, kilka razy przemieszać - potem wsypać na sito a sok co odcieknie można użyć do kompotu CIASTO: żółtka utrzeć mikserem z cukrami na kogel-mogel dodać maki z proszkiem przesiane, mleko, olej i mikserem na dużych obrotach ucierać z 2 minuty tortownica 24cm - wyłożyć papierem do pieczenia, dać ciasto do blaszki i piec pierwszy raz z 20 minut PIANKA

W Mojej Kuchni Lubię
Pleśniak z dżemem porzeczkowym 428

ciasto jest naprawdę pysznym ciastem Pleśniak z dżemem porzeczkowym SKŁADNIKI: CIASTO mąka- 2 szkl cukier - 3 łyżki margaryna -250 g żółtka jaj - 5 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki PRZEŁOŻENIE mleko- 3 szkl budyń waniliowy - 2 torebki cukier -2,5 łyżki cukier puder do posypania ciasta dżem porzeczkowy - 1 słoik PRZYGOTOWANIE: CIASTO   Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić(...)godz. do zamrażalki. Jedną część ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem blachę.   MASA BUDYNIOWA  2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotującego się mleka, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy. Na ciasto wyłożyć dżem porzeczkowy, na dżem wylać gorący budyń, Zetrzeć na budyń 2 część

Kuchnia Danusi
Wegetariański gulasz z kaszą gryczaną 208

papryka czerwona, cebula, teksturowane białko roślinne  pszenne , koncentrat pomidorowy, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają:  soję   i  gluten ), skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy,  mleko   w proszku odtłuszczone (zawiera:  mleko   i produkty pochodne łącznie z laktozą), przyprawy (zawierają:  seler ), sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C. Informacja dla alergików: Zawiera: gluten, soję, mleko

Z Kuchni Do Kuchni
Krem kakaowo - bananowy 94

Składniki : * 20 łyżek mleka w proszku  * 4 łyżki mleka * 4 łyżeczki cukru * banan * mały serek waniliowy  * 6 łyżeczek kakao Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Najlepiej jeszcze krem przetrzeć przez sitko. Przelewamy do słoiczka. Odstawiamy na całą noc wtedy krem zgęstnieje

Magiczne Życie Marty
Kilka przepisów na udane gofry 121

masę. Rozgrzać gofrownicę. Piec na złotobrązowy kolor. Przepis V. GOFRY Z MIODEM Składniki: 150 g miękkiego masła,3 jajka, 270 g mąki, 200 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/4 l mleka, 6 łyżek miodu, szczypta soli Przygotowanie: Masło z miodem , jajkami i szczyptą soli ubić na pianę. Dodać mleko, wymieszać.Dodać cukier i znów wymieszać. Na końcu dodać(...)złotobrązowy kolor. Przepis VII KOKOSOWE GOFRY Składniki: 40 g wiórków kokosowych, 150 g miękkiego masła, 180 g cukru, 3 jajka, 250 g mąki, 5 g proszku do pieczenia, 150 ml mleka, skórka cytrynowa. Przygotowanie: Masło z cukrem i jajkami ubić. Dodać skórkę cytrynową. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Dodać wiórki kokosowe i mleko. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać

kulinarnajamka.blogspot.com
Słodkie jajeczne oczka 165

będą wyglądały na wielkanocnym stole!   Ciasto:    300 g mąki pszennej,  100 g cukru,  150g białego półtłustego sera,  jajko,  5 łyżek mleka,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżeczki cukru waniliowego, 6 łyżek oleju rzepakowego,  szczypta soli. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, cukry, mleko, jajko,olej(...)budyń waniliowy bez cukru (40g),  60g cukru,  6 połówek brzoskwiń z puszki. W 50 ml mleka rozrobić budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony proszek budyniowy i, stale mieszając, gotować, aż zgęstnieje. Gorący wlać we wgłębienia ciastek. Na wierzchu ułożyć po połówce odsączonej brzoskwini. Piec około 20-25 minut w temp. 200st

Z miłości do słodkości
PYSZNY DESER Z PRZYPADKU 174

słodki i sycący, czasem mam problem ze zjedzeniem całego, ale jest tak pyszny, że nie mogę się oderwać! :D PRZYPADKOWY DESER przepis własny // 1 porcja (lub dwie :)) ~250g mleka w proszku TEGO , zawsze robię z tego, więc nie ręczę, że z innego wyjdzie ~160 ml wody ~2 czubate łyżeczki ciemnego kakao Mleko wsypać do głębokiej miski i dolać ciepłą wodę

chili & sugar
Jabłecznik z budyniem 336

jajka  1/2 szklanki cukru + 6 łyżek do budyniu 4 i 1/2 szklanki mleka 2 duże budynie, takie na 3/4l mleka (u mnie śmietankowe) 1,5 kg słodkich jabłek 1. Do miski przekładamy mąkę, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, dodajemy posiekaną margarynę. Jajka ubijamy wraz z cukrem, dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy na gładkie ciasto. 2. Blaszkę smarujemy(...)nią 2/3 ciasta, resztę wkładamy do zamrażalnika. 3. Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Układamy rzędami na blaszkę. 4. 800ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 1 minuty. 5. Gorącym budyniem zalewamy jabłka. Na budyń ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 50 minut

Szefowa kuchni
Babeczki z pokrzywą i kremem kokosowo-migdałowym 147

idealnie sprawdzą się na ,,majówkowych piknikach". Babeczki: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 80 g liści młodych pokrzyw 0,5 szklanki oleju Krem: 20 g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 ml mleka 2 łyżki cukru 125 g margaryny maślanej 3 łyżki wiórków kokosowych z OWOCOWEGO RAJU  (tutaj(...)się składników. Masę przelewamy do silikonowych foremek (do połowy). Pieczemy w 180*C przez 35 minut. Studzimy. Krem: Połowę mleka wlewamy do garnka. Dodajemy cukier, gotujemy. W reszcie mleka rozrabiamy proszek budyniowy z mąką. Gdy mleko wrze wlewamy budyń i energicznie mieszamy do powstania gładkiej i gęstej masy. Budyń studzimy pod przykryciem (po to aby nie powstał kożuch). W blenderze

VioletoweKucharzenie
Ciasto "Oczy carycy" 107

80ml oleju 1 łyżka octu 160g mąki ziemniaczanej Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 90g drobnego cukru 80ml oleju 100g mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy większy 1 budyń waniliowy duży (na 750ml mleka) 1 łyżka płaska mąki pszennej 250g miękkiego masła Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów(...)Krem: Do jego przygotowania także musimy zabrać się wcześniej, by ugotowany budyń ostygł do temperatury pokojowej. 300ml mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym na małym ogniu i w garnku z grubym dnem, by się nie przypaliło. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i mąkę- tak by nie było grudek. Mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i po zagotowaniu mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Placek z serem białym 112

nadaje  się  świetnie. składniki na 4 porcje 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 20 dag sera białego ok 3/4 szklanki mąki ok 3/4 szklanki mleka mały proszek do pieczenia olejek cytrynowy tłuszcz i bułka tarta do formy przepis Jajka rozcieramy z cukrem i margaryną , dodajemy zmielony ser , mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia a także

Smakowite Dania
Ciasto marchewkowe z kremem budyniowym i orzechami włoskimi 127

startej na tarce o małych oczkach 100 g masła 4 łyżki miodu – ja użyłam wielokwiatowego skórka starta z 1 pomarańczy 125 ml mleka 2 jajka 250 g mąki, przesianej przez sitko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki kardamonu, 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 60 g orzechów laskowych drobno posiekanych(...)krem. Z przygotowanego mleka do wysokiego naczynia odlewamy ok 125ml i wsypujemy do niego proszek budyniowy, który dobrze mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozmieszamy proszek budyniowy i gotujemy by uzyskać gęstą i kremową konsystencję. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy budyń nam ostygnie dodajemy do niego ciepłe masło oraz cukier i dokładnie miksujemy. Krem

Życie ze smakiem
PIERNIK 180

szklanka cukru       3 jajka 2 szklanki mąki         1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,25 szklanki mleka      2 łyżki śmietany 18%  3 łyżeczki przyprawy do piernika, ja taką przyprawę sama robię; 1 łyżeczka cynamonu 10 g goździków, całych(...)Mleko  podgrzać potem dodać proszek dopieczenia. Do mąki dodać mieszankę przypraw 3-4 łyżeczki (według własnego gustu), następnie stopniowo dodawać przestygnięte, masło z miodem i cukrem, oraz mleko wymieszane z proszkiem do pieczenia, jajka oraz śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować  przelać do foremki, piec około 50 minut. Przestudzony piernik przeciąć posmarować powidłami lub dżemem (ja posmarowałam powidłami

RAROSSA
Kruche ciasto z truskawkami i budyniem 2460

pieczenia 3 jajka 250 g masła roślinnego 2 łyżki serka "Twój smak" Piątnicy lub kwaśnej śmietany Masa budyniowa 3,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy w proszku na 3/4 l. mleka (użyłam Gellwe i był dobry) 1 budyń waniliowy w proszku na 0,5 l. mleka 3 łyżki wiórków kokosowych (nie są wyczuwalne, mają za zadanie zagęścić masę, można zastąpić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 637

Makowo-Kokosowe: 100 g zmielonego maku 100 g wiórków kokosowych 200 g cukru cukier waniliowy  6 jajek 2 łyżki kaszy manny łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem Budyniowy: 600 ml mleka budyń waniliowy (całe opakowanie) + pozostałość budyniu z opakowania z którego ujęliśmy 2 łyżki do warstwy serowej łyżeczka mąki   6 łyżek cukru 150 g miękkiego(...)której piekliśmy warstwę serową) i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 175 stopni do tzw. "suchego patyczka". Ostudzone ciasto przekrawamy na dwie części. Masa Budyniowa: W ok. szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy razem z mąką oraz cukrem. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy. Masło ubijamy na puch. Budyń miksujemy do momentu otrzymania

Słodka Strona