mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:39/622)

Domowy krem kinder bueno 153

popularne wafelki. Świetny także do naleśników, placków czy przełożenia ciast, o czym przekonacie się niedługo. Jeszcze przed świętami, obiecuję! Polecam, bardzo :) Składniki: 100 g orzechów laskowych 1 szklanka mleka w proszku 3 łyżeczki cukru waniliowego 1/4 szklanki śmietanki 30% 200 g masła 3 łyżki płynnego miodu Orzechy rozdrobnić na malutkie kawałki, podprażyć je na suchej patelni. Masło i cukier rozpuścić(...)rondelku, przestudzić. Wystudzonym masłem zalać przygotowane wcześniej orzechy i zmiksować na niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Orzeszki z kakaowym kremem 171

kwaśnej śmietany 3 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Masa kakaowa: 1/3 szklanki mleka 150 g miękkiego masła 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki kakao 1 szklanka mleka w proszku Sposób przygotowania: 1. Mąkę, cukier puder oraz sodę przesiać do miski.Dodać masło, śmietanę, jajka i sól. Zagnieść ciasto. 2. Patelnię do orzechów posmarować olejem i nagrzać. Z zagniecionego(...)odstawić do wystygnięcia. 4. W garnku roztopić masło, mleko i cukier. Dodać kakao i dokładnie wymieszać. Gotować kilka minut i odstawić do wystygnięcia. 5. Do masy dodać stopniowo mleko w proszku do momentu aż masa nabierze dość gęstej konsystencji. 6.Skorupki napełnić masą (do jednej połówki więcej, do drugiej mniej). 7. Skorupki połączyć ze sobą. (Z podanego przepisu powstaje

A Ty Smakuj Mnie
Migdałowy baranek 111

Moja wersja tradycyjnego świątecznego baranka, który nie wymaga pieczenia. Migdałowy baranek swoim smakiem z pewnością zaskoczy domowników, a wyglądem udekoruje wielkanocny stół. Składniki: 550g mleka w proszku 4 łyżki masła extra 350g cukru pudru 1 ziemniak 1 jajko 7ml ekstrakt naturalny migdał 2 perełki czarne – posypka masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Formę baranka dokładnie wysmarować masłem. 2. Ziemniaka ugotować(...)miękkości bez dodatku soli, następnie lekko wystudzić i zmiksować na gładką masę. 3. Do miski wsypać cukier puder, mleko w proszku, dodać jajko, rozpuszczone masło, zmiksowanego ziemniaka, ekstrakt migdałowy i całość zmiksować do połączenia składników. Następnie przełożyć na stolnicę i wyrobić rękoma na jednolitą masę bardzo podobną do konsystencji plasteliny. 4. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy baranka, dokładnie ugnieść

Szalona Kuchnia Eweliny
Pralinki kokosowo-migdałowe (a'la "Rafaello") 265

Składniki: 200 g białej czekolady 3 łyżki mleka w proszku 100g wafli tortowych 1 łyżka masła około 20 migdałów całych 50 g wiórek kokosowych papilotki Wykonanie: Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada jest już płynna, zdjąć z pary - dodać mało - mieszając rozpuścić masło w czekoladzie. Wafle ( muszą być świeże, bardzo kruche ) rozkruszyć bardzo drobno. Do czekolady wsypać pokruszone(...)wafle oraz mleko w proszku - dokładnie wymieszać. Masę odstawić  do ostygnięcia. Gdy masa jest już chłodna i zwięzła przystępujemy do formowania pralinek. Nabieramy porcję masy ( około 1 czubata łyżeczka ), rozpłaszczamy w ręce, kładziemy migdał i formujemy kuleczkę. Migdał ma pozostać wewnątrz masy. Gotową pralinkę obtaczamy w wiórkach kokosowych, przekładamy do papierowej papilotki. "Rafaello" wstawiamy do lodówki na 1 godzinę

kolorowotorcikowo
Biały blok 840

Dawno nie było nic słodkiego więc trzeba to nadrobić. Pyszny biały blok, bez pieczenia :) składniki:  150 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g mleka w proszku granulowanego 150 ml wody 100 g rodzynek Kresto 100 g suszonej żurawiny Kresto 3 łyżki tatrych orzechów włoskich Back Mit 100 g płatków kukurydzianych 50 g otrębów granulowanych(...)żurawiną sok z połówki cytryny W rondelku  zagotować wodę z cukrem, cukrem waniliowym oraz margaryną. Zestawić z ognia dodać rodzynki i żurawinę oraz mleko w proszku, wymieszać. Dodać pozostałe składniki i jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszać. Na końcu dodać sok z cytryny. Masę przełożyć do foremki keksówki wyłożonej folią spożywczą. Keksówka może być mała wtedy blok będzie wyższy. Masę

Monia miesza i gotuje
Tradycyjny blok czekoladowy ze słonecznikiem 150

pełnoziarnistymi herbatnikami i ziarnami słonecznika. Przepis na dużą porcję! 250 g margaryny lub masła 4 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka wody 1 szklanka białego cukru 500 g mleka w proszku 250 g pełnoziarnistych herbatników 0,5 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki mieszanki rodzynków i orzechów Herbatniki pełnoziarniste łamiemy na mniejsze kawałki. Do większego garnka wlewamy wodę oraz wkładamy kawałki margaryny(...)masła. Wsypujemy cukier oraz kakao. Wszystko podgrzewamy na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie partiami wsypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy, aż masa ładnie się połączy. Na końcu wsypujemy herbatniki, słonecznik i orzechy z rodzynkami. Ponownie mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Blok chłodzimy w lodówce przez kilka godzin

VioletoweKucharzenie
Ciasto Maxi King 162

osób lubiących mega słodkie desery. Bardzo polecam! :)   Źródło    Ciasto Maxi King Składniki na mleczny krem: 250g masła 82% 1/2 szkl cukru pudru 3 szkl. mleka w proszku (takiego miałkiego nie w granulkach) 400g serka waniliowego typu Danio ponadto: 510g masy kajmakowej w puszce(użyłam połowę) 400g herbatników maślanych (ok.60szt)       Składniki na polewę: 100g(...)czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej 1/3 szkl śmietany kremówki 150g orzechów ziemnych solonych(użyłam włoskich) Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Następnie naprzemiennie dodawać serek i mleko w proszku. Utrzeć na gładki krem. W blaszce (24x37) wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Na nie rozsmarować połowę masy mlecznej i przykryć drugą warstwa herbatników. Wyłożyć masę kajmakową

Smaki Natalii
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 138

łyżeczki proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Z w/w składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu(...)rondlu o grubym dnie podgrzej do temp. 80 -85 stopni C 500 ml mleka, całą śmietankę, cukier, masło i ziarenka z laski wanilii. W kubku rozmieszaj 100 ml mleka, proszki budyniowe i żółtka, całość wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę

SMYKWKUCHNI
Hamburgery drobiowe 274

Bułki: Zaczyn: 250 gram mąki pszennej 250 ml. letniej wody 20 gram świeżych drożdży Ciasto właściwe: Cały zaczyn 250 gram mąki pszennej 50 ml. letniej wody 30 gram mleka w proszku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 20 gram roztopionego masła 1 jajko Sezam Dodatkowo: 1 duży pomidor Czerwona cebula Sałata Sos do hamburgerów Roleski majonez Sposób przygotowania: Do miski(...)wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy drożdże rozpuszczone w wodzie, mieszamy, przykrywamy bawełnianą ściereczką, pozostawiamy na 12 godzin, najlepiej na noc. Do zaczyny dodajemy przesianą mąkę , mleko w proszku, sól, cukier, wodę i wyrabiamy gładkie ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy ciasto przez kilka minut. Pozostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem na 1,5 godziny. Ciasto dzielimy na osiem części, formujemy okrągłe bułki

Bajeczna Kuchnia
Koktajl malinowy z bitą śmietaną. 143

dekoracja przełamuje tą kwaśność. Zapraszam:) Składniki: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 25 dag świeżych malin miód prawdziwy do smaku 200 ml śmietanki kremówki 30 % 2 łyżki mleka w proszku cukier puder do smaku cukrowa posypka według uznania 4 kostki mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Maliny delikatnie płuczemy i dokładnie osuszamy, kilka odkładamy do dekoracji. 2. Do kubka miksera przekładamy jogurt(...)naturalny, maliny i miód, całość miksujemy przez kilka minut, następnie rozlewamy do czterech szklanek. 3. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy mleko w proszku i cukier puder do smaku, chwilę ubijamy, a następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 4. Następnie bitą śmietanę wyciskamy na koktajl, dekorujemy startą czekoladą, cukrową posypką i odłożonymi malinami. Podajemy

Izabelawkuchni
Blok czekoladowy czyli kakaowa pychotka + film 139

przygotowuje się go bardzo szybko.     Składniki na keksówkę 30 cm -10 cm : 250 g masła 3/4 szklanki cukru kryształu 4-5 łyżek kakao 400 g mleka w proszku ( nie granulowanego ) 150 g pokruszonych herbatników 150 g rodzynek 100 g orzechów włoskich 1/2 szklanki wody szklanki wody   Przepis : Masło rozpuszczamy w garnku na bardzo małym ogniu. Do roztopionego(...)masła dodajemy cukier, kakao oraz wodę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy a następnie zagotowujemy i odstawiamy z ognia do przestudzenia. Do wystudzonej masy wsypujemy stopniowo mleko w proszku i całość miksujemy aż masa będzie jednolita i gładka. Następnie do masy dodajemy pokruszone herbatniki, rodzynki oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy łyżką. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy przekładamy masę

Smakowite Dania
Mleczne przekładańce na waflach z czekoladą 228

niedzielę po południu) i były dalej pyszne. Składniki na ok 15 sztuk: Krem mleczny 1/4 szklanki 250 ml mleka 2-4 łyżek cukru 1 szklanka 250 ml mleka w proszku pełnotłustego 150 g masła 8 g cukru wanilinowego (mała opakowanie) Poza tym: 70 g masła lub dobrej margaryny 150 g czekolady, najlepiej gorzkiej lub pół na pół z mleczną(...)garnku z cukrami i zagotuj. Odstaw do przestudzenia. Powinno być letnie. Miękkie masło utrzyj mikserem dna puszysto. Partiami dodawaj letnie mleko, dalej ucierając, do połączenia. Wsyp przesiane mleko w proszku i miksuj do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, bez grudek. Czekoladę roztop z masłem w kąpieli wodnej. Odstaw do lekkiego przestudzenia. Musi być lejące do dalszych działań. Pierwszy wafel posmaruj cienko

Anioszek w kuchni
Cappuccino II - ciasto 118

zamienić innym składnikiem. Spróbowałam zrobić to ciasto bez żółtek. Udało się! Trzyma się świetnie i jest tak samo smaczne a nawet lżejsze w jedzeniu.  Składniki: * 1 opakowanie mleka w proszku (400 g opakowanie) * 1 masło * 300 g serka homogenizowanego waniliowego * 1 szklanka cukru * 10-12  łyżek kawy cappuccino (suchej w  proszku) * 100 ml śmietanki 30% * biszkopty(...)rozpuściłam w przegotowanej wodzie. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i wykładałam na nią biszkopty wcześniej zanurzone w kawie. Masło uwierciłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam serek waniliowy, mleko w proszku, śmietankę i kawę cappuccino. Wszystko zmiksowałam na jednolitą masę. Wyłożyłam masę cappuccino na nasączone biszkopty. Na wierzch wyłożyłam znów biszkopty. Polałam polewą. Kawę co mi została z nasączania biszkoptów

Pieprzyć z Fantazją
Tufle kokosowe ( rafaello ) 292

wszystko ręcznie robione. Na poniższych zdjęcia talerzyk i kubek z Manufaktury Porcelany. Składniki: 50 g białej czekolady 100 g słodkiej śmietanki 30% 120 g serka mascarpone 5 łyżek mleka w proszku 70 g wiórek kokosowych + 50 g do obtaczania trufli 25 g chrupkich płatków jaglanych lub pokruszonych suchych wafli 50 ml likieru kokosowego lub waniliowego ( nie koniecznie ) Wykonanie: Czekoladę pokroić(...)rondlu podgrzać śmietankę, do gorącej śmietanki dodać czekoladę - zamieszać, do rozpuszczenia. Rozpuszczoną czekoladę odstawić do lekkiego schłodzenia. Serek mascarpone zmiksować, na lekkich obrotach miksera, ze schłodzoną czekoladą. Dodać mleko w proszku, rozkruszone płatki jaglane lub wafle oraz wiórki kokosowe i opcjonalnie likier. Całość dokładnie zmiksować. Tak powstałą masę schłodzić w lodówce przez min. 30 minut. Ze schłodzonej masy formować kulki

kolorowotorcikowo
Blok czekoladowy z żurawiną, śliwkami i herbatnikami 415

dziś tempo jego znikania jest podobne... ;) Składniki: 1 masło (250 g) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody cukier wanilinowy (1 opakowanie) 5 czubatych łyżek kakao 3 szklanki mleka w proszku (400 g) 100 g herbatników (1 opakowanie) 100 g suszonych śliwek 100 g suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Masło rozpuścić w rondlu, dodać cukier, cukier wanilinowy, wodę oraz kakao i gotować(...)ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodać wodę, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia, po czym zdjąć z ognia i nieco przestudzić. Do ostudzonej masy porcjami, cały czas mieszając, dodawać mleko w proszku. Następnie wsypać pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki, żurawinę i pokruszone herbatniki. Dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia (np. keksówki). Lekko ugnieść, by masa

W SMAK

Proponowane wyszukiwania