mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:37/622)

Sernik na kruchym spodzie / Cheesecake on a brittle underside 132

yolks7 białek / 7 proteins1,2 kostki masła / 1,2 packet butter1 budyń / 1 puddingkilka kropli aromatu waniliowego / a few drops of vanilla flavorskórka z pomarańczy / orange peel2 łyżki mleka w proszku / 2 tablespoons milk powdersok z połowy cytryny / juice of half a lemon szczypta soli / pinch of saltcukier puder / powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, pieczenie(...)Najpierw roztapiamy masło i studzimy. Potem ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. Do żółtek dodajemy cukier, cukier waniliowy, aromat, sok z cytryny i ubijamy. Następnie dodajemy twaróg, mleko w proszku, budyń i ucieramy wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodajemy masło, skórkę z pomarańczy i mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Masę mieszamy delikatnie z białkiem. Gotową masę wylewamy na spód

Projekty ze smakiem
Praliny kokosowe 353

czekoladzie. Praliny wg TEGO przepisu. Przepis na praliny kokosowe: Składniki: 2 wafle 1/2 szklanki mleka 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 2 szklanki mleka w proszku 200 g wiórek kokosowych 1 kieliszek spirytusu Dodatki: migdał do środka pralinki 100 g wiórków kokosowych do otoczenia pralinek 100 g białej czekolady + 50 ml śmietany drobne ozdoby patyczki szaszłykowe(...)zrobić praliny kokosowe: Dwa wafle pokruszyć na drobne kawałki. Mleko, cukier, masło, cukier waniliowy zagotować mieszając. Masę lekko przestudzić, dodać mleko w proszku, spirytus, wiórki kokosowe, pokruszone wafle. Formować kuleczki i, tu w zależności od wersji, wkładać do środka migdał i obtaczać w wiórkach lub zanurzać w rozpuszczonej czekoladzie i dowolnie ozdabiać. Można nadziewać na patyki. Zostawić do zastygnięcia

Rodzinka w kuchni
Domowa biała czekolada z orzechami laskowymi/wiórkami kokosowymi 119

dodatkami (wg własnych proporcji). Poniżej przedstawiam przykładową wersję - z orzechami laskowymi i wiórkami kokosowymi. 100g masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szklanki śmietanki 30% 200g mleka w proszku Dodatkowo: 120g orzechów laskowych (łuskanych)  lub/i 5-6 łyżek wiórek kokosowych    Masło z cukrami rozpuścić (na małym ogniu) i wymieszać ze śmietanką. Całość podgrzewać (mieszając(...)momentu zagotowania się masy. Garnuszek zdjąć z ognia a jego zawartość połączyć z przesianym (*) mlekiem w proszku. (Należy cały czas energicznie mieszać. Masa powinna być jednolita i bez grudek. Jeśli jednak takowe powstaną - należy je przetrzeć przez sito.) Dodać orzechy/wiórki i całość ponownie dokładnie wymieszać. Masę przelać do formy (**) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do lodówki

Di gotuje
Orzeszki z kremem "Bueno" 532

piekarnika:) O! I nawet się zrymowało:) Krem "Bueno": 20 dkg masła (najlepiej niesolonego) 10 dkg orzeszków ziemnych niesolonych 100 ml śmietany kremówki 36% szklanka mleka w proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki miodu płynnego prawdziwego Orzeszki podprażyć na suchej patelni i jak najdrobniej zblenderować lub rozdrobnić w inny sposób. Masło stopić, dodać orzechy, cukier waniliowy i zmiksować(...)Przestudzić. Dodać śmietanę i znowu zmiksować. Na końcu wsypać mleko w proszku i miksować jeszcze aż masa wyraźnie zgęstnieje i zrobi się kremowa. Ciasto: 20 dkg masła (ewentualnie  margaryny do pieczenia) 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 jajko 2 żółtka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 0k. 60 dkg mąki pszennej szczypta soli Oraz cukier puder + cukier waniliowy

Maślane ciasteczko
Orzechowy wafel 355

Przepis na 1 wafla: Składniki: -1 suchy wafel -250 g margaryny -1,5 szklanki cukru -4 łyżki wody -1 szklanka mleka w proszku -3 łyżki kakao -1 łyżeczka soku z cytryny -szklanka (lub więcej) rozdrobnionych orzechów włoskich Wykonanie: Margarynę, cukier i wodę rozpuszczamy na ogniu. Następnie dodajemy kakao, orzechy i sok z cytryny. Gdy masa będzie ciepła (nie może być(...)gorąca), wsypujemy szklankę mleka  w proszku. Mieszamy dokładnie aby nie powstały grudki. Ciepłą masą smarujemy i przekładamy wafle.  Gotowy wafel umieszczamy na ok. godzinę pod ciężką książką, aby się wyrównał :). Smacznego

KasiekGotuje
Mleczny blok z żurawinowym oczkiem i bakaliami 194

pięknej porcelanie np. #Ambition sprawdzi się na każdej domówce! Składniki na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm: 150g margaryny zwykłej np.Palma 1/2 szklanki cukru kryształu100ml wody 250g mleka w proszku 100g herbatników zbożowych 20g ryżu preparowanego 20g wiórek kokosowych 50g orzechów laskowych 20g orzeszków sojowych 30g suszonej żurawiny 1 opakowanie rurek waflowych o smaku waniliowym (ok.250g) Sposób przygotowania: Margarynę wraz(...)cukrem topimy na małym ogniu, następnie dodajemy wodę i przesiane mleko w proszku. Całość energicznie mieszamy, by nie było grudek. Do wyrobionej masy dodajemy odmierzone ilości pozostałych składników: pokruszonych herbatników, ryżu preparowanego, kokosu, orzeszków sojowych, laskowych oraz żurawiny. Mieszamy dokładnie i przekładamy do wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia formy. Wygładzamy wierzch i układamy rurki waflowe (wzdłuż dłuższego boku

Kuchnia w czekoladzie
Tradycyjny blok czekoladowy 168

gębie:) Idę po następny kawałek:) Składniki: 250 g masła roślinnego ( "słynne MR" w kostce, ale ze względu na skład zdrowsze będzie zwykłe masło ) 3/4 szklanki cukru 500 g mleka w proszku (nie granulowane) 3 łyżki kakao 5 paczek herbatników petit beurre ( dałam 4 po 100 g ) Przygotowanie: W garnku na bardzo małym ogniu rozpuść masło, wsyp cukier, dolej(...)łyżek wody i mieszaj do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Wsyp mleko w proszku, energicznie mieszaj, aby powstała jednolita masa, bez grudek. Dodaj kakao według uznania (od ilości, jaką wsypiesz, będzie zależała intensywność czekoladowego smaku bloku i jego kolor). Zdejmij garnek z ognia i dodaj pokruszone herbatniki. Ponownie postaw garnek z masą na małym ogniu i przez cały czas

Domowa Cookierenka Agi
Serniczki z owocowym musem 125

firmy Owoce dżungli , to była moja przekąska podczas kilkugodzinnej nauki, jak ja tego nie lubię! Składniki (5 serniczków): 1 jajko kostka chudego sera (200g) 3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 10 rozkruszonych tabletek stewii 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia olejek waniliowy 100g  mrożonego Mixu -miąższ Jagody brazylijskiej Acai z bananem i słodzony syropem z guarany (lub po prostu(...)owocowy, np. zmiksowane mrożone truskawki) 2 łyżeczki żelatyny niecała szklanka wrzątku Sposób przygotowania: Ser dokładnie rozduszamy widelcem dodajemy jajko, mleko w proszku, stewię, proszek do p., olejek i wszystko dokładnie mieszamy (ugniatamy) wykładamy masę do 5 KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffiny (bo będziemy piec je w mikrofali) wykładamy wszystkie serniczki na talerz od mikrofalówki pieczemy przez 4 minuty

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kokosowe wafelki Princessa 193

wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :) Składniki: 250g margaryny 1 szklanka cukru ½ szklanki mleka 250g mleka w proszku np. granulowanego 2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego 100g białej czekolady ½ szklanki kokosu Ewentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych 1 – 2 opakowania wafli kwadratowych lub prostokątnych(...)czym zdejmujemy z ognia i dodajemy drobno posiekaną białą czekoladę. Mieszamy do czasu, aż czekolada się całkowicie rozpuści. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Do zimnej masy dodajemy stopniowo mleko w proszku i mieszamy, następnie dodajemy kokos i migdały. Gotową masą przekładamy wafle, po czym pakujemy je w papier pergamin lub w folię, przyciskamy ciężką deską (lub odwróconym do góry nogami taboretem

Smakowy Raj
Śmietankowiec z porzeczkami 348

czerwonej porzeczki (może być mrożona) 1/4 szklanki cukru 4 l wody 100 g masła 1/2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 3-4 łyżki kakao 200 g mleka w proszku WYKONANIE Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę(...)czekoladowa: W garnku zagotować mleko, dodać masło i mieszać do momentu aż się rozpuści. Wsypać cukier i kakao, wymieszać i zostawić do ostudzenia. Następnie przelać do miski, dodać mleko w proszku i dobrze zmiksować, tak żeby nie było grudek. Zostawić żeby polewa zgęstniała (najlepiej wstawić do lodówki na godzinę). Wykonanie ciasta: Na ostudzony biszkopt nałożyć równomiernie bitą śmietanę, następnie ułożyć

Passions hobbies life
Blok czekoladowy 189

czekoladę . Do środka możecie dać dowolną ilość herbatników - czy różne bakalie. 250g margaryny  1,5 szklanki cukru (w oryginale 2 szklanki)  1/2 szklanki wody 1 opakowanie mleka w proszku (moja paczka miała 400g) 6 łyżek kakao (płaskich) Dodatkowo: 250g herbatników  (w oryginale 6 paczek) Opcjonalnie: dowolne bakalie (dodałam wiórki kokosowe)  Herbatniki pokruszyć na na mniejsze kawałki(...)Zagotować wodę z margaryną i cukrem (powinien się rozpuścić). Garnuszek zdjąć z ognia i wsypać mleko w proszku oraz kakao. Całość wymieszać (energicznie) do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodać ciastka i wszystko ponownie dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (*) wyłożonej folią spożywczą/aluminiową, wyrównać i wstawić do lodówki, aby blok stężał (najlepiej na całą noc). (*) Robiłam w formie

Di gotuje
Migdałowy blok czekoladowy 130

jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w domu, po bakalie możecie się wybrać również na stronę www.Skworcu.com.pl . Składniki: 50 dag mleka w proszku  25 dag masła 15 dag migdałów 20 dag cukru trzcinowego  4 łyżki kakao 10 dag mlecznej czekolady 3/4 szklanki wody  skórka otarta z pomarańczy(...)Roztapiamy masło z cukrem, kakao, czekoladą i wodą, odstawiamy do ostygnięcia.     2. Do wystudzonej masy dosypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do reszty. Na końcu wsypujemy migdały, delikatnie mieszamy masę łyżką.   3. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy mokrą dłonią i odstawiamy

Apetyczna babeczka
Wafle przełożone masą waniliową i powidłami śliwkowymi 168

maślaną warstwą waniliową i powidłami śliwkowymi. Chrupiące i słodkie. :) Składniki: 150 g miękkiego masła 130 g cukru pudru 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej wanilii 60 g mleka w proszku powidła śliwkowe -około 250 g opakowanie wafelków Wykonanie: Masło musi być miękkie, więc wyjmujemy je z lodówki co najmniej 2 godziny przed robieniem wafli. Masło i cukier puder(...)miksujemy robotem kuchennym, do uzyskania  jasnej, puszystej masy. Pod koniec ucierania dodajemy mieloną wanilię oraz mleko w proszku i ucieramy jeszcze chwilę. W moim opakowaniu wafli było 6 andrutów. Do wysmarowania było więc 5 warstw. 3 warstwy wysmarowałam przygotowaną masą waniliową, 2 warstwy przełożyłam powidłami śliwkowymi. Masę maślaną i powidła najlepiej jest rozprowadzać po waflach długą, płaską

Smak mojego domu
Sernik z karmelizowanymi płatkami kukurydzianymi 141

pisała, ale zawsze robię jej podwójną porcję - aby nie podjadać z ciasta. (Tortownica o średnicy 22-24 cm) Płatki karmelizowane: 170g płatków kukurydzianych 100g masła 40g cukru 40g mleka w proszku/śmietanki do kawy 1/2 łyżeczki soli Masa serowa: 500g twarogu (użyłam z wiaderka) 1/2 szklanki śmietany 12/18% 2 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu(...)waniliowego (dodałam syrop waniliowy) Przygotować płatki karmelizowane . Płatki (można lekko pokruszyć) połączyć z cukrem, mlekiem w proszku/śmietanką do kawy i solą. Całość zalać roztopionym masłem i dokładnie wymieszać. (Masło całkowicie powinno pokryć płatki.) 1/2 płatków wgnieść w dno tortownicy wysłanej papierem do pieczenie.   Resztę rozsypać (równomiernie) na osobnej blaszce. Obie porcje piec 25 minut w 135 stopniach

Di gotuje
Chleb z prażonymi ziarnami 177

Składniki: Zaczyn: 0,5 kilograma mąki pszennej 0,5 litra letniej wody 40 gram drożdży Ciasto właściwe: 0,5 kilograma mąki pszennej 100 ml. letniej wody 3 łyżki mleka w proszku 2 łyżki soli 1 łyżka cukru 6 łyżek prażonych  ziaren Euforia od  Ziarenkowo Dodatkowo: 1 jajko Prażone ziarna do posypania Sposób przygotowania: Składniki zaczynu łączymy(...)sobą, przykrywamy bawełnianą ściereczką, odstawiamy na 12 godzin, najlepiej  na noc. Do zaczynu dodajemy mąkę, sól, cukier, mleko w proszku oraz ziarna, wlewamy wodę, zagniatamy. Ciasto wyrabiamy przez 3 minuty, pozostawiamy pod przykryciem na 1,5-2 godziny. Ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie części, formujemy  w bochenki, układamy na blasze  wyłożonej papierem do pieczenia

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania