mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:49/622)

Kakaowy jabłecznik z budyniem 129

kostki margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki bułki tartej 1 kg jabłek 2 opakowania budyniu waniliowego 750 ml mleka szczypta soli Wykonanie: Mąkę należy dokładnie wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia,szczyptą soli i szklanką cukru. Dodajemy następnie posiekaną margarynę, żółtka i szybko zagniatamy. Dzielimy masę na dwie części i jedną wkładamy do lodówki ( ja daję(...)Jabłka obieramy i kroimy w plasterki bądź mniejszą kostkę. Do 250 ml mleka wsypujemy dwa opakowania budyniu, a resztę mleka zagotowujemy i następnie jak do budyniu wlewamy rozmieszany proszek z mlekiem uzyskując budyń. Gotujemy tak długo aż uzyskamy gęstą masę. Wierz ciasta wysypujemy bułką tartą, układamy jabłka , następnie wylewamy gorący budyń i rozkładamy go na blaszce zakrywając owoce. Wykładamy

W Moim Magicznym Domu
Babka kakaowa w polewie czekoladowej 196

takie jak lubię. Składniki: 210 g mąki pszennej 110 g mąki ziemniaczanej 170 g cukru 4 jajka 210 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao 4 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Kilka kropel olejku cytrynowego 2 łyżeczki cukru(...)waniliowego Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 30 g margaryny Sposób wykonania: Margarynę utrzeć z cukrem. Pod koniec ucierania dodać stopniowo po jednym jajku, mąkę pszenną i ziemniaczaną, mleko, kakao, proszek do pieczenia, olejek cytrynowy, cukier waniliowy i wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Tortownicę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.   Przełożyć ciasto do przygotowanej formy. Całość wstawić

Na słodko lub wytrawnie
Proste ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką 327

długo zachowuje świeżość. (przepis na blaszkę 30x12cm, w przypadku użycia standardowej podwajamy składniki) Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 jajko 1/4 szklanki cukru + 3 łyżki do budyniu 2 i 1/4 szklanki mleka 1 duży budyń (u mnie śmietankowy) 1/2 kg świeżych truskawek Kruszonka: 60g zimnej margaryny 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru(...)rękoma by powstały grudki. 3. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy w ćwiartki. Rozrzucamy na całości blaszki. 4. 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy wraz z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 1 minuty. 5. Gorącym budyniem zalewamy truskawki. Na wierzch wykładamy kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 50 minut

Szefowa kuchni
Budyń z prawdziwą wanilią i sosem owocowym (słodzony stewią) 197

100ml wody garść malin garść truskawek 4 pastylki stewii Przygotowanie: 300ml mleka zagotowujemy ze stewią, masłem i ziarenkami wanilii.  Do pozostałych 100ml dodajemy budyń w proszku, gdy mleko się zagotuje wlewamy rozpuszczony proszek i energicznie mieszamy. Przelewamy budyń do wypłukanych zimną wodą miseczek bądź foremek na muffinki (ja użyłam właśnie takich, silikonowych).  Pozostawiamy

Ze smakiem i z pasją
Kruche z budyniem i jabłkami 369

łyżki MASA JABŁKOWA jabłka-1,5 kg galaretka cytrynowa -2 opak masło -1 łyżka MASA BUDYNIOWA budyń śmietankowy -2 opak mleko -3 szkl cukier -4 łyżki cukier puder PRZYGOTOWANIE: CIASTO KRUCHE:  Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodać pokrojoną margarynę,cukier i jajka,zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 2 części,włożyć do zamrażalnika na 30 minut(...)tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową.  MASA BUDYNIOWA  2 szkl mleka zagotować z 4 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia. Gorący budyń wylać na masę jabłkową. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na masę budyniową. Ciasto

Kuchnia Danusi
Smakowe Tortille - zimna przekąska 286

Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku. Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, że produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania

ClauditteMissCooking
Omlet białkowy :) 179

łyżka mleka - 2 jajka - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka oleju kokosowego Dodatkowo: - jogurt naturalny - owoce - ziarenka Słoneczne Pola Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę, odżywkę białkową, mleko, żółtka, proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wylej masę, przykryj pokrywką i smaż po ok. 2 minuty z każdej strony

Zdrowie na języku :P
1553. Bułki z serem ricotta i oregano 175

wielu blogach..w końcu zrobiłam i ja..pyszne, mięciutkie..polecam.. 4 łyżki ricotty  225 ml wody  450 g mąki pszennej, chlebowej  3 łyżki mleka w proszku  2 łyżeczki suszonego oregano  1 łyżeczka soli  2 łyżeczki cukru  25 g masła  1 łyżeczka suchych drożdży Wypiekacz do posmarowania: białko roztrzepane z łyżką

Moje domowe kucharzenie
Tort makowo budyniowy z cytrusami 369

ładniki: Biszkopt50 g margaryny Kasia160 g cukru pudru5 jajek130 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 szkl suchego maku1 łyżeczka proszku do pieczeniaKrem250 g margaryny Kasia Ekstra3 budynie śmietankowe z cukrem (każdy na 500 ml mleka)1 l mlekaDekoracja50 g płatków migdałowych 1 pomarańcza1 czerwony grejpfrutPrzygotowanie:Margarynę rozpuścić i przestudzić. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodawać(...)stopniach około 30-35 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, zimny przekroić na trzy krążki.Krem: Z jednej pomarańczy zetrzeć skórkę. Połowę mleka zagotować razem ze skórką pomarańczową. W reszcie mleka rozmieszać proszek budyniowy, wlać do gotującego się mleka i  ciągle mieszając zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć do białości. Dodawać porcjami zimny budyń i ucierać.Krem

Ala piecze i gotuje
Ciasto bananowe z górskimi płatkami owsianymi 138

płatków owsianych górskich Kupiec 100g cukru kryształu 150g'cukru trzcinowego 2 jajka 4 duże banany 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/3 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 normalne łyżeczki proszku do pieczenia 170ml mleka 3.2% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180st C. Formę do ciasta smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Resztę tłuszczu ucieramy z cukrami na puch(...)pomocą drewnianej łyżki. Stopniowo dodajemy rozgniecione widelcem banany, sól oraz gałkę muszkatołową. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, do ciasta dodajemy płatki owsiane, połowę mąki z proszkiem oraz mleko. Mieszamy i dosypujemy pozostałą część mąki oraz wlewamy łyżeczkę olejku waniliowego. 3. Gotowe ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po ok 30 minutach przykrywamy ciasto folią aluminiową

Kuchnia w czekoladzie
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 180

czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku zagotować wodę

Kolorowa kuchnia Elki
Blok czekoladowy z jagłami i żurawiną 119

czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja bo z preparowaną kaszą jaglaną i liofilizowaną żurawiną. 250 g mleka w proszku 125 g masła 125 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 100 g preparowanej kaszy jaglanej z żurawiną W rondelku zagotować wodę

Kolorowa kuchnia Elki
Jagodowa Esmeralda 412

Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 6 łyżek oleju, 1 i 1/3 szklanki mąki, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki kakao, 1 łyżka octu, Masa kakaowa: 750ml mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1,5 łyżki kakao. 300g masła, 1 kieliszek likieru czekoladowego, Pianka(...)stopni. Po przestudzeniu zdejmuję papier i przekrawam biszkopt na dwa równe blaty. 2. Masa: Z mleka odlewam 1 szklankę. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam proszki budyniowe. Masę wlewam do gotujące się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z cukrem pudrem i kakao na puszystą masę. Stopniowo dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Angielski tort tęczowy - idealny na Dzień Dziecka 210

mąki 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka dodatkowo: barwniki spożywcze (fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony; ja używam barwników w proszku) * na krem: litr mleka 6 łyżek mąki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 duże żółtka 4 łyżki cukru waniliowego 400 miękkiego masła * plastyczna masa cukrowa: 750 g cukru pudru (+ kilka łyżek do podsypywania(...)spożywczy Przygotowanie: Zaczęłam od przygotowania ciasta: masło utarłam z cukrem i cukrem waniliowym i ciągle miksując dodawałam powoli po jednym jajku. Cały czas miksując dodawałam wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki i mleko. Powstałe ciasto podzieliłam na 6 równych części i do każdej z nich dodałam szczyptę barwnika i dokładnie wymieszałam. Porcje ciasta rozlałam do foremek o średnicy

Kulinarny Pamiętnik
CIASTO PIERNIKOWO – PTYSIOWE Z MASĄ WANILIOWĄ 149

Składniki: Ciasto piernikowe: 3 szklanki mąki powidła śliwkowe 2 łyżki kakao 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szklanki mleka 1 łyżka sody 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka przyprawy korzennej niecała szklanka cukru Ciasto ptysiowe: 1/2 kostki margaryny 5 jajek 1 szklanka mąki niecała szklanka wody Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny(...)lekko wystudzonego ciasta porcjami dodawaj całe jajka, energicznie ucierać do połączenia się jednolicie składników. Wylać ciasto na blachę. Piec 35 minut w temperaturze 180 ° C Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszystą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie cały czas ucierając

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania