Pierwszy kompot z rabarbaru i ciasto z rabarbarem w tym roku zaliczone, uważam więc sezon rabarbarowy za otwarty! Do tego ciasta wykorzystałam również mrożone truskawki i jagody, ale możecie użyć dowolnych owoców:) Ciasto jest tak pyszne, że naprawdę trudno się od niego oderwać... Składniki: 125g masła lub margaryny, 2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżki mąki kukurydzianej, łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka, łyżeczka proszku do pi... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...