syropu klonowego 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 2 spore łyżki masła orzechowego szczypta soli Dodatkowo: około 40-50g gorzkiej czekolady do ozdoby – (proszę użyć czekolady bez mleka w proszku, mleka) Spód: 1. Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 10-15 minut. Po tym czasie osączyć i razem z orzechami włoskimi zemleć je w blenderze. Masę przełożyć
Mała Cukierenkapetit beurre'ami i bakaliami Andrut z kokosem i biszkoptami Składniki: 1 paczka andrutów Składniki na masę mleczną ¼ szklanki mleka ¼ szklanki cukru 17 dag masła 1 szklanka mleka w proszku Wykonanie: Mleko zagotować z cukrem do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z masłem i mlekiem w proszku na pulchną masę. Składniki na masę orzechową: 10 dag masła 16 dag kremu
Tradycyjna Kuchniałyżeczki proszku do pieczenia 2,5 łyżki kakao Polewa: 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 1 łyżka mleka w proszku Sposób przygotowania: 1. Masło dokładnie utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i dokładnie połączyć. 2. Do masy z masła, cukru i żółtek stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem(...)Upieczone ciasto odstawić do całkowitego wystygnięcia. 7. W garnuszku rozpuścić masło, cukier puder, mleko i kakao. Odstawić do wystygnięcia. 8. Do ostygniętej części polewy dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Gotową polewę wylać na wierzch ciasta i delikatnie rozsmarować łyżką
A Ty Smakuj MnieSkładniki (na dwie foremki a 20 cm): 540 g mąki pszennej chlebowej 37 g drożdży świeżych (lub 11g drożdży instant) 54 g cukru 7 g soli 43 g mleka pełnego w proszku 216 g mleka 135 g Tang Zhong na mleku 52 g masła Pasta czekoladowa: 11 g kakao w proszku 11 g cukru 11 g gorącej wody(...)Przygotowanie chleba: Przygotuj pastę czekoladową: w miseczce wymieszaj kakao z cukrem, zalej gorąca wodą i dobrze rozetrzyj. W dużej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, drożdże, cukier, sól, mleko w proszku. Dodaj następnie Tang Zong i mleko o temperaturze pokojowej, wymieszaj i wyrabiaj do uzyskania ciasta o jednolitej strukturze. Podziel ciasto na dwie równe części o wadze 1/4 i 3/4 całości
Grahamka, weka i kajzerkałyżki kakao 60 g startej na małych oczkach czekolady gorzkiej cukier waniliowy mleko do naponczowania masa mleczna: 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 150 g masła 3 szklanki mleka w proszku cukier z prawdziwą wanilią (ewentualnie cukier waniliowy) 100 g czekolady mlecznej 60 g masła Ciasto Mleczna Kanapka - Sposób przygotowania : Formę ok. 20 x 30 cm wyłożyć pergaminem(...)piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 15-20 minut do "suchego patyczka". Ostudzić, a następnie przekroić wzdłuż. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko w proszku i chwilę gotować ciągle mieszając - ostudzić. Następnie do całości dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i połączyć z wcześniej ubitym na puszysta masę masłem. Powstałym kremem przełożyć biszkopt naponczowany mlekiem
Słodka Stronabyła pyszna kolacja ..... Składniki : - 600 g mąki pszennej typ 550 - 12 g cukru ( u mnie kokosowy z racji niskiego IG ) - 350 ml ciepłej wody ( nie gorącej ) - 60 g mleka w proszku - 45 g roztopionego masła - 15 g świeżych drożdży - 10 g soli Mąkę wsypać do miski , mleko w proszku rozpuścić w wodzie, drożdże ,cukier i cześć mleka z wodą rozrobić
Wypieki Renemasła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki cukru Masa serowa: 60 dag mielonego półtłustego twarogu ½ szklanki cukru 16 cukru z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 2% 5 jaj 10 dag masła 1 budyń śmietankowy -40 g 2 łyżki soku z cytryny 50 g maltikeksów (kruche ciasteczka w czekoladzie ) Wierzch: : ½ puszki masy kajmakowej orzechowej(...)oraz cukrem i żółtkami, zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić dno i boki tortownicy o wym 22 cm Masa serowa: Zmielony twaróg umieścić w misie miksera wsypać cukier dodać mleko w proszku , wbić jajka, dodać miękkie masło, dodać budyń, wlać mleko oraz sok z cytryny i wszystko razem krótko miksować tylko do uzyskania gładkiej kremowej masy. Tak przygotowaną masę wylewamy
Wanilia i KardamonPodczas przeszukiwania oferty marki Ostrovit natknęłam się na produkt o nazwie creametto . Jest to krem na bazie masła z orzechów laskowych (stanowią 50% całej masy) z dodatkiem odtłuszczonego mleka w proszku, karobu i nierafinowanego oleju kokosowego. Połączenie to wydawało mi się ówcześnie świetne i bardzo apetyczne. Finalnie produkt okazał się dobry, jednak spodziewałam się czegoś lepszego. Na plus jest kremowa(...)bardzo puszysta konsystencja. A w smaku czuć głównie mleko w proszku (jak ktoś próbował takie mleko na sucho to mniej więcej może sobie wyobrazić smak) i karob. Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem byłoby dodanie kakao i jeszcze jakiegoś słodzika, na przykład ksylitolu. Ale wracając do przepisu, powyższy krem postanowiłam wykorzystać do muffinek - bardzo prostych, łączących kilka łatwo dostępnych produktów
Zdrowie na języku :Pbułki (16 sztuk): 550 g mąki pszennej typ 500 lub 550 125 g cukru 10 g soli 60 g masła 60 g smalcu (można użyć masła) 10 g mleka pełnego w proszku 4 jajka 20 g świeżych drożdży 100 g pełnego mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej odrobina oliwy do posmarowania bułek Przygotowanie bułek: W połowie mleka rozpuść(...)cukru, zalej drugą połową mleka i odstaw na kilka minut, aby drożdże „ruszyły”. Na patelni roztop masło i smalec, i odstaw do przestygnięcia. Do przesianej mąki dodaj mleko w proszku, jajka, mleko z cukrem i solą, oraz drożdże rozpuszczone w mleku. Wyrabiaj ręcznie lub w mikserze doputy, dopóki ciasto nie zacznie odchodzić od ściany naczynia, w którym wyrabiasz (w zależności
Grahamka, weka i kajzerkajednak! Bez tłuszczu palmowego, cukru i sztucznych aromatów! Po prostu cudowna. Dwuwarstwowa - biała z malinami i ciemna, mleczna. Będziecie zachwyceni! Masa jasna: 40 g oleju kokosowego 3 łyżki mleka w proszku 1% tłuszczu 1 łyżeczka miodu kilka malin Olej kokosowy rozpuścić. Dodać mleko i miód. Wymieszać. Na koniec dodać rozdrobnione maliny (moje były mrożone, wtedy należy szybko przelać masę(...)foremki). Foremkę prostokątną wyłożyć folią spożywczą. Przelać masę i schłodzić w lodówce. Masa ciemna: 40 g oleju kokosowego 3 łyżki mleka w proszku 1% tłuszczu 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki kakao Olej kokosowy rozpuścić. Dodać mleko, kakao i miód. Wymieszać i wylać na masę jasną. Schłodzić co całkowitego zgęstnienia (można przyspieszyć ten proces i umieścić foremkę
Chocolate Muffin Blogświąt :) Składniki: * 1 szklanka mąki pełnoziarnistej (ok. 250g) * 1 całe jajko i 1 białko * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka cynamonu * 2 goździki (rozgnieść) * 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku * 1 1/3 łyżki słodziku w proszku * 1 łyża jogurtu naturalnego Składniki na lukier : * 1 łyżka odtłuszczonego mleka w proszku * 1 płaska łyżka słodziku w proszku * 1 1/2 łyżki
Zdrowie na języku :Psmakują, nie spodziewałam się, że będą aż tak dobre. Wszystkim ciasteczkożercom Słodko Polecam! Przepis znalazłam kiedyś na jakimś forum. Miłego dnia =) " Składniki:2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki pełnego mleka w proszku150 g miękkiego masłapół szklanki cukru pudru2 jaja ( duże)1 łyżka cukru z prawdziwą waniliąSposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 200`C.W dużej misce(...)łączymy masło, cukier i cukier waniliowy. Przed dodaniem jajek, musimy je najpierw roztrzepać, a następnie dodać je do masy maślanej.W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem w proszku.Z ciasta tworzymy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy je mokrą łyżeczką tworząc kółka. Pamiętajcie o zachowaniu pomiędzy ciastkami
Słodkie Przyjemnościmąki pszennej 230 g wody 1 jajko 40 g miękkiego masła 31 g cukru 11 g soli 8 g suchych drożdży lub 16 g świeżych 26 g mleka w proszku Dodatkowo 1 jajko 1 łyżka mleka sezam , mak do posypania bułek Wszystkie składniki umieścić w misce miksera, wyrabiać przez 5 minut, przykryć folią spożywczą, odstawić
Moje domowe kucharzenieKakaowo-bananowy krem z mleka z proszku Skoro już po całych wiekach w mojej szafce znalazło się mleko w proszku to postanowiłam pokombinować, szkoda tylko, że tak mało go wyszło :D Fajnie jest mieć czasami na 10 do szkoły ^^ ( i wychodzić
More food, love and dreamsGotowany serniczek z mlekiem w proszku; z (ciepłym) sosem rabarbarowo-truskawkowym Podobno sezon na rabarbar powoli się zaczyna, to chyba znak, że pora dokończyć zamrażalnikowe zapasy z jego udziałem. Mleko w proszku mogłabym swoją drogą chyba palcem z torebki wyjadać i chyba muszę iść do sklepu po kolejne opakowanie, bo stale u mnie zagości. Serniczek wyszedł trochę
More food, love and dreams