mleko w proszku - 8821 przepisów (strona:4/589)

Ciasto ala Kinder Maxi King 21050

Już od pewnego czasu nosiłam się z zamiarem upieczenia ciasta z mlekiem w proszku. Używałam go po raz pierwszy w przepisie na Tower Brownie, które bardzo przypadło mi do gustu. Masa, którą uzyskuje się dzięki dodaniu mleka w proszku   jest zdecydowania warta wypróbowania, bardzo mleczna i słodziutka. Jeśli lubicie mleczko z tubki to coś dla was. Można ją wykorzystać(...)łyżki kakao Masa: ·        130 ml mleka ·        400 g   mleka w proszku (użyłam odtłuszczonego) ·        110 g cukru ·        150 g masła   Dodatkowo: ·        masa krówkowa z puszki (opcjonalnie

Mania Gotowania
Wafelki z masą czekoladową i ryżem preparowanym 213

Wafelki z masą czekoladową i ryżem preparowanym to pomysł na słodkie, proste przekąski na słodko. Masa czekoladowa na bazie mleka w proszku i gorzkiego kakao jest bardzo słodka i smaczna :) Jeżeli nie macie pomysłu do czego wykorzystać mleka w proszku to przygotujcie makowe bułeczki  lub kuleczki owsiane z orzechami i wiórkami kokosowymi .   Składniki: 1 opakowanie małych, okrągłych(...)wafli 3 szklanki ryżu preparowanego (60 g) 4 łyżki ciemnego kakao  1/2 szklanki zwykłego mleka 2 szklanki mleka w proszku 1,5 szklanki zwykłego cukru 1 kostka masła (250 g!) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego W garnuszku rozpuścić masło. Następnie wlać zwykłego mleko, wsypać cukier i kakao. Całość gotować na małym ogniu i cały czas mieszać, aby cukier rozpuścił się

Ugotować
Mazurek kokosowy 280

Kruchy, cytrynowy spód z masą o smaku mleka w proszku i kokosa. Dla mnie idealne połączenie ale właśnie... trzeba być wielbicielem mleka w proszku. Nie jest jak typowy mazurek ociekajacy cukrem i przesadnie słodki. Jest w sam raz a nawet można jeszcze zmniejszyć ilość cukru jakby komuś widziało się za dużo. Prosty i szybki w przygotowaniu. Przepis z bloga(...)żółtekiem z dodatkiem niewielkiej ilosci wody i podpiekamy jeszcze 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Masa : 120 ml mleka 100 g masła 40 g cukru 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku 2/3 szklanki wiórków kokosowych Ponad to : 1 rozmącone żółtko z odrobiną wody ( ok 2 łyżeczki wody ) wiórki kokosowe czekolada Mleko z cukrem stawiamy na niwielki ogień. Kiedy zacznie się

Kuchenne fascynacje
Wafle dwukolorowe z orzeszkami ziemnymi 90

wchodziła w grę;) Jedynie na co Was uczulam, to należy trzymać je w lodówce – wówczas smakują najlepiej. Krem jasny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone(...)Nyskie) garść lub dwie orzeszków ziemnych niesolonych   Kremówkę umieszczamy w niedużym rondelku i podgrzewamy do momentu wrzenia (nie gotujemy). Zdejmujemy z palnika i stopniowo przesiewamy do niej mleko w proszku, mieszamy. Dodajemy połamaną na kawałki białą czekoladę. Mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Gdyby w masie zostały grudki z mleka w proszku, przelewamy ją przez sito. Na koniec dodajemy

Smaki Na Talerzu
A jednak smażyłam... 84

domowej robot pączków. Zmieniłam w przepisie parę drobiazgów - nadzienie z Nutelli wydawało mi się dobrym pomysłem, i zdecydowanie miałam rację. Pączusie są słodziutkie i pyszne! A posypka z mleka w proszku faktycznie zachwycająca - nadaje zwykłemu cukrowi specyficznego smaczku, który z pewnością wszystkim przypadnie do gustu.  Jedynym problemem jest fakt, że takie małe brzydalki mi wyszły... Wiecie - kompletnie unikatowe(...)jednak delektować się ich wspaniałym smakiem wczoraj wieczorem, i z trudem uchowałam kilka na dzisiaj - w końcu po to je upiekłam! Mini pączki z Nutellą i posypką z mlekiem w proszku Składniki: (na 20-25 sztuk) 300 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 40 g cukru 65 ml letniego mleka 60 ml letniej wody 1 jajko 50 g masła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Milky Way 27

szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżki oleju 3 duże łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 3 szklanki mleka w proszku 1 szklanka cukru 300 ml mleka 3,2 % 375 gram masła lub margaryny ( ja użyłam 250 gram margaryny i 125 gram masła) tabliczka czekolady mlecznej 100 gram 3 łyżki śmietany(...)momentu aż się rozpuści , wyłączamy gaz i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy, pomału dodajemy ostudzone mleko, cały czas miksując dodajemy partiami mleko w proszku, biszkopt przecinamy na pół, na 1 warstwę ciasta wykładamy i rozprowadzamy masę, przykrywamy drugą połową biszkoptu, do miski rozkruszamy czekoladę, dodajemy śmietanę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence

Blog kulinarny S9.PL
Szyszkowa dama. 125991

jedno, ani na drugie postanowiłam te 2 przepisy połączyć. I tak powstało nowe ciacho, któremu nadałam nazwę "szyszkowa pani". Jest naprawdę połączeniem moich ulubionych smaków. Karmelu i mleka w proszku. Jest słodkie jak diabli, dlatego też oznajmiam, że jest to smakołyk idealny dla fanatyków tego rodzaju słodyczy. Jak dla mnie kawałek do gorzkiej kawy był wręcz idealny. Kroi się całkiem(...)niecałe opakowanie ryżu preparowanego, ok. 1/2 opakowania popping ekspandowane nasiona amarantusa. 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru  cukier waniliowy 250 g masła lub margaryny 2 szkl mleka w proszku Pół szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiamy do wystudzenia. Krówki rozpuszczamy z masłem i mlekiem. Pod koniec dodając masę kajmakową. Połowę masy wlewamy do miski i dosypujemy

Malinowe Pocałunki
Tort truskawkowo- kokosowy na białkach 94

dłużej schodzi przy samym składaniu, ale i to bez przesady, bo jedyne na co musimy czekać najpierw, to mus truskawkowy, a na samym końcu oczekujemy aż polewa z mleka w proszku zastygnie.  Nie ma się co bać, że nie zdążycie na Walentynki ;) Składniki: Na blaszkę o wymiarach ok 24x30cm Biszkopt: 600g białek (ok 16 sztuk) 300g cukru 350g mąki(...)rozmrażanych truskawek, a jeśli mamy mniej dolewamy przegotowaną wodę Masa kokosowa: 150g wiórek kokosowych 60ml likieru kokosowego Polewa: 100g margaryny 20ml wody przegotowanej 80g cukru pudru 50g mleka w proszku Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 250ml słodkiej śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 małe opakowanie śmietan-fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO KINDER COUNTRY (PIECZONE) 58

posypany ryżem. No pycha ! SKŁADNIKI: Biszkopt: jaja 6 szt. mąka 3/4 szkl, cukier 3/4 szkl. kakao 3 łyżki olej rzepakowy 2 łyżki proszek do pieczenia 2 łyżeczki Krem: mleko w proszku 2 szkl.  mleko 3.2 % 1/2 szkl. cukier waniliowy 1 op.  masło miękkie 250 g.  śmietana kremówka 500 ml.  cukier 4 łyżki  ryż preparowany(...)formy 24x24 cm.wyłożonej pergaminem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 25-30 min, do suchego patyczka. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Krem: Mleko w proszku zmiksować z miękkim masłem na puszystą masę ( ważne, aby masło było miękkie, inaczej masa może zważyć się lub powstaną grudki ). Mleko zwykłe zagotować z cukrami. Odstawić do ostudzenia. Wlać

Kuchnia Paulettes
Domowy jogurt naturalny 187

naturalny 1l mleka prosto od krowy (ewentualnie można zastąpić mlekiem świeżym 3,5% (nie UHT)  3-4 łyżki dobrego jogurtu naturalnego (najlepiej użyć ekologicznego) + opcjonalnie 2 łyżki mleka w proszku  + termometr spożywczy Mleko przelej do garnka, podgrzej do 45 - 50 stopni. Jogurt roztrzepujemy trzepaczką, tak aby był puszysty. Do jogurtu dodajemy 2 łyżki mleka, ponownie mieszamy' jogurt powinien(...)być ciepły. Jeśli chcesz, aby jogurt był bardziej gęsty, do mleka dodaj także mleko w proszku i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj jogurt, ponownie wymieszaj. Całość przelewaj do małych słoików (ok. 400ml), słoiki zakręć.  Teraz czas na inkubację. Ja włożyłam słoiki do piekarnika nagrzanego do 40stopni i tak zostawiłam je na ok. 5h. Innym sposobem na inkubację jest dokładne okrycie

365 dni dookoła kuchni
Rurki z bitą śmietaną 82

olej arachidowy do smarowania foremek - 1 jajko do smarowania rurek Bita śmietana: - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki (30 – 36%) - 2 łyżki cukru pudru - 1,5 łyżki mleka w proszku instant odtłuszczonego * Poniżej gif, jak zrobić foremki. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i cukier – mieszamy. Na tarce jarzynowej o grubych oczkach, do mąki ścieramy zimne masło – rozcieramy(...)jeszcze gorące zdejmujemy z foremek (ponieważ są gorące lepiej sobie pomóc papierowym ręcznikiem kuchennym). Studzimy na kratce. Zimne rurki nadziewamy bitą śmietaną lub ulubionym kremem. Cukier puder z mlekiem w proszku mieszamy w salaterce. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy robotem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier z mlekiem w proszku. Jeszcze chwilę ubijamy, aż śmietana będzie sztywna. Gotową przekładamy do rękawa cukierniczego

mojewypiekiinietylko
Milky Way 105

sposób  pieczemy drugi biszkopt. Krem: 300 g masła 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 op. cukru wanilinowego 2 szklanki mleka w proszku Mleko z cukrem i cukrem waniliowy gotujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, małymi porcjami dodajemy zimne mleko. Najlepiej jest ucierać je mikserem ( nie zrażajcie się jeśli będzie wyglądało(...)zważone"), następnie dodajemy mleko w proszku i całość ucieramy. Masę wykładamy na pierwszy spód i przykrywamy drugim plackiem. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 4 łyżki mleka Mleko oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta. Odstawiamy na min 3 godziny do lodówki. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Babeczki pełnoziarniste z masłem orzechowym i mlecznym kremem 82

masła 2 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4 łyżki masła orzechowego pół opakowania śmietanki 30% opcjonalnie cukier do smaku Krem: 200 g masła 2 szklanki mleka w proszku 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy      W pierwszej kolejności, najlepiej poprzedniego dnia, przygotowujemy nadzienie do muffinek: śmietankę powoli zagotowujemy z masłem orzechowym (i cukrem(...)stopni.     Kiedy muffinki nieco przestygną przygotowujemy krem: płynne mleko podgrzewamy z cukrem do momentu rozpuszczenia kryształków, studzimy. Masło ubijamy mikserem na gładką, białą masę; dodajemy mleko w proszku oraz mleko z cukrem, miksujemy jeszcze chwilę. Gotowy krem przekładamy do lodówki na co najmniej godzinę, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffiny. Tak, krem ma pewnie pierdyliard kalorii

sama złodycz
ciasto mleczne z porzeczkową galaretką 90

przełamałam kwaśną galaretką z czerwonej porzeczki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu a najlepiej je kroić nożem rozgrzanym w gorącej wodzie. Na pewno zasmakuje osobom lubiącym mleko w proszku.  A jako dodatek polecam delikatne różowe wino Monte Santi. Będzie doskonałym dopełnieniem słodkiego deseru.  *foremka 23)28 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka  1 szklanka cukru(...)szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem: 200 g masła 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 2 szklanki mleka w proszku na poncz: 1/3 szklanki wody przegotowanej zimnej sok z  całej cytryny na galaretkę porzeczkową: 0,5 kg czerwonej porzeczki sok z połowy cytryny 150 g cukru  1/2 opakowania żelfixu 2 łyżeczki żelatyny Biszkopt: Białka oddzielić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia