mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:9/622)

Krem mleczny 256

krem mleczny. Bardzo prosty, a naprawdę bardzo smaczny, dlatego warto go poznać i z niego korzystać. Wystarczy połączenie mleka - a jakże, z cukrem i masłem - całość spoi mleko w proszku, dzięki któremu krem sztywnieje. I choć wszystko można robić na oko, podaję Wam przykładową porcję - starczy na udekorowanie około 6 babeczek.Składniki:80 ml mleka50 g cukru waniliowego (najlepiej domowego(...)podgrzewamy w kąpieli wodnej albo w mikrofali.Masło wrzucamy do miski i ucieramy, następnie stopniowo dolewamy mleko - stopniowo, aby masło się nie zważyło. Do tak przygotowanej masy wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Gotową masę wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie krem wykorzystujemy do przełożenia ciast, ciasteczek czy muffinów.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Piszinger 177

Klasyczny deser, który polubi cała rodzina. Pyszna masa kakaowa na mleku w proszku, pomiędzy chrupiącymi wafelkami. Mniam! W moim domu robiło się różne wersje: mleczną, kakaową, orzechową, a czasami między wafle trafiał dżem. Dziś sam kakaowy krem. Pyszny! Składniki: 1 opakowanie andrutów 1 1/2 szklanki mleka w proszku 200g margaryny 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mleka płynnego 4 łyżki kakao(...)łyżki do posypania Przygotowanie: Mleko w płynie, margarynę, cukier i kakao umieścić w garnku, podgrzewać do zagotowania. Ostudzić. Do chłodnej masy dodać mleko w proszku i wymieszać do powstania aksamitnego, jednolitego kremu. Kremem przekładać andruty, dociskając mocno każdą warstwę, posmarować też wierzch i boki. Posypać wierzch kakao

Cakes By Kejt
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 252

krem o smaku czekoladowym - jak sama nazwa wskazuje ;)  Przyjrzałam się deklarowanemu składowi tego kremu: czekolada ciemna (53% kakao), czekolada biała, czekolada mleczna, mleko zagęszczone, mleko zwykłe, mleko w proszku pełne, cukier puder, pasta z orzechów laskowych, olej, E 202. Do czego się przyczepiłam? Do mleka w proszku, którego unikam oraz do składnika konserwującego E 202.  Poszukałam trochę informacji(...)oznaczenie sorbinianu potasu, składnika blokującego rozwój grzybów, pleśni i sporej grupy bakterii. Konserwant ten należy jednak do grupy bezpieczniejszych składników konserwujących. Jak widać skład kremu jest "przyzwoity". Mleka w proszku unikam, to fakt. Są jednak produkty, gdzie jego dodatek jest konieczny, na przykład powszechnie znane domowe masy do wafli.  Każdy kupowany przez nas gotowy produkt zawiera jakieś konserwanty

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki z białkiem i kremem czekoladowym bez cukru 87

możecie smażyć je o dowolnej grubości. Polecam!      Naleśniki z białkiem i kremem czekoladowym - składniki:   (około 18 sztuk o średnicy 20 cm) Placki naleśnikowe: 3/4 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki wody gazowanej do 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej/orkiszowej (nie co mniej) 2 miarki odżywki białkowej (bez tez wyjdą) 2 jajka 1 szczypta soli(...)tłuszcze roślinne (shea, rzepakowy), mleko w proszku pełne 10%, orzechy laskowe 5%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 2.4%, skrobia kukurydziana, mleko w proszku odtłuszczone 0.6%, emulgator (lecytyny słonecznikowe), serwatka w proszku (z mleka), aromaty.   Pycha! UWAGA!   Robiąc zamówienie na stronie OstroVit wpiszcie kod: JDIANA , a wartość waszych zakupów zmniejszy się

Di gotuje
Ciasto góra lodowa (przepis na dużą blaszkę) 105

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru (poj.250 ml) Na masę budyniową: 1 litr mleka 320 g prawdziwego masła 3 budynie waniliowe szczypta startej laski wanilii 3 żółtka 2/3 szklanki cukru (poj.250 ml) Na polewę: 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku + 2 łyżki 2 łyżki dobrego kakao 125 ml wody 250 g masła 2/3 szklanki cukru Ponad(...)przez 30 min. Biszkopt ostudzić. Krem. W czasie gdy biszkopt się piecze gotujemy budyń. Szklankę mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. Do szklanki mleka dodajemy żółtka, budynie i wanilię dokładnie mieszamy. Gdy mleko się zagotuje wlewamy miksturę do mleka i gotujemy energicznie mieszając, aż się zagotuje. Budyń zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Należy przykryć go folią spożywczą

Krylowa Kuchnia
Pączki budyniowe 133

Pączki budyniowe z dodatkiem mleka w proszku są bardzo delikatne i pyszne w smaku. Mój trzyletni syn jadł je bez żadnego nadzienia, tak mu smakowały. Z ciastem pracuje się łatwo i największą sztuką w przygotowaniu tych pączków jest prawidłowe ich upieczenie, tak aby ich nie spalić, a zarazem by temperatura oleju nie była za niska, bo wchłoną za dużo tłuszczu(...)pączki domowe są najlepsze ;-) SKŁADNIKI 250 ml mleka 50 g drożdży 500 g mąki typ 500 (np. Wrocławskiej) 100 g masła szczypta soli 50 g cukru 50 g mleka w proszku 1 jajko 3 żółtka 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 1 łyżka spirytusu lub wódki 1,5 l oleju rzepakowego marmolada (u mnie z dziką różą) cukier puder WYKONANIE

Passions hobbies life
Biszkopt makowy z kremem z białej czekolady 356

spotkania przy stole. Zapraszam na biszkopt makowy z kremem z białej czekolady.Składniki na krem:szklanka mleka3 szklanki mleka w proszku60 g cukru200 g masła140 g białej czekolady dobrej jakościbita śmietanaSkładniki na biszkopt makowy7 białek7 żółtek150 g cukru150 g makuczubata łyżeczka proszku do pieczeniałyżka mąki kukurydzianejszklanka mąki pszennejSposób przygotowania:Do miski wbijamy białka i ubijamy na sztywno, następnie wsypujemy cukier(...)rondelka i rozpuszczamy, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kawałki białej czekolady i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia.Po paru minutach krem przekładamy do miski, dodajemy 1/3 mleka w proszku i miksujemy co jakiś czas dodając resztę mleka w proszku.Gdy masa będzie jednolita przykrywamy ją folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około godzinę.Po tym czasie biszkopt kroimy

Słodkie Przyjemności
Mazurek kawowy 205

zamrażalnika. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 º  C ok. 20-30 minut. Składniki na masę kawową: 100 g masła 100 g cukru 160 g mleka w proszku 50 ml wody łyżka kawy rozpuszczalnej cukier wanilinowy Mleko w proszku przesiewamy do miski. Wodę wlewamy do garnka, wsypujemy cukry i wstawiamy na gaz. Doprowadzamy do wrzenia i kiedy cukry się(...)rozpuszczą zdejmujemy z ognia. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i szybko mieszamy. Całość wlewamy do mleka w proszku i miksujemy, pod koniec wrzucamy miękkie masło i ponownie mieszamy. Całą masę przelewamy na wystudzone ciasto i odstawiamy. Dekorujemy wedle uznania. Kruche ciasto- źródło przepisu  YouTube

Anielskie wypieki
FIT CZEKOLADA - NAJLEPSZA! 170

Była też odżywka białkowa, ale skończyła się jak chciałam nagrać film, więc podaję przepis bez jej dodatku. Natomiast jeśli ją posiadacie i chcecie ją dodać, użyjcie jej zamiast mleka w proszku. :) ZOBACZ  NA FILMIKU JAKIE TO PROSTE! Składniki: 50 g zmielonych płatków owsianych / drobnej kaszy manny / mąki pełnoziarnistej 2-3 czubate łyżki naturalnego kakao 2-3 czubate łyżki cukru(...)trzcinowego (lub innego słodzidła) 2-3 czubate łyżki mleka w proszku (w wersji wegańskiej można użyć kokosowego) 2-3 czubate łyżki wiórków kokosowych  1 czubata łyżka masła orzechowego 1 czubata łyżka oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka (zamiennie z kokosowym) Wykonanie? Nic prostszego! Do miseczki przekładamy masło orzechowe i olej kokosowy, wlewamy podgrzane wcześniej mleko, wsypujemy mąkę/kaszę, kakao

Kuchnia Ellie
Łom, Blok Czekoladowy 191

Smak dzieciństwa? , mleko w proszku i herbatniki!. Ponadczasowe:)Sprawdzony idealny przepis na blok czekoladowy.    Składniki; 1/2 kg herbatników 1/2 kg mleka w proszku  25 dag masła 30-35 dag cukru kryształu  5 łyżek kakao 3/4 szklanki mleka lub wody    Można dodać orzechy laskowe w całości, oraz zetrzeć świeżą skórkę z pomarańczy.   Roztapiamy masło(...)cukrem, kakao i wodą, odstawiamy do ostygnięcia. w tym czasie w malakserze lub tłuczkiem mielimy 35 dag herbatników. Do wystudzonej masy kakaowej dosypujemy partiami mleka w proszku i miksujemy. Na końcu wsypujemy zmielone herbatniki i bakalie,delikatnie mieszamy masę łyżką. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem do pieczenia.Masę nakładamy warstwami i wbijamy w nią pozostałe herbatniki połamane na pół. Wierzch

Apetyczna babeczka
Andruty przekładane masą czekoladową 357

chłopcy uwielbiają wafelki z kremem. Postanowiłam więc mój stary sprawdzony przepis i zrobić im takie domowe wafle przekładane pysznym czekoladowym kremem. Krem na bazie mleka w proszku i odrobiny aromatu pomarańczowego nadał waflom naprawdę niezwykłego smaku... Składniki: 250g masła,  3/4 szklanki cukru,  1/3 szklanki mleka,  2 łyżki kakao,  1 i 1/2 szklanki pełnego mleka(...)wafli andrutów. Wykonanie Do garnka wlać mleko, dodać masło i cukier. Gotować, aż składniki całkowicie się rozpuszczą. Dodać kakao oraz kilka kropel aromatu. Lekko przestudzić. Mieszając, stopniowo wsypywać mleko w proszku. Letnią masą przekładać wafle, docisnąć, najlepiej obciążyć deską i odstawić na godzinę. Pokroić np. w kwadraty

Z miłości do słodkości
Sernik a'la kukułka 115

masła 3 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1,5 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego Biała polewa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 1 szklanka mleka w proszku 2-3 łyżki słodkiej śmietanki w przypadku zbyt gęstej masy Wykonanie: Cukier z wodą karmelizuję, następnie ostrożnie dodaję masło, mieszam do połączenia składników, potem dodaję mleko, kakao(...)temperaturę do 180°C i piekę jeszcze ok 30-40 min. W razie konieczności wierzch nakrywam folią aluminiową. Upieczony sernik wyjmuję i odstawiam do wystygnięcia. Składniki polewy-oprócz mleka w proszku- podgrzewam aż połączą się ze sobą. Zestawiam z palnika, wsypuję mleko w proszku i mieszam rózgą by nie było grudek. W razie konieczności polewę rozcieńczam słodką śmietanką lub jogurtem

Ciasteczkowy Potwór
Blok czekoladowy 1482

moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie wymaga pieczenia.   Najważniejsze o czym musimy pamiętać to to aby zaopatrzyć się w mleko w proszku. Ja je przygotowuję tylko z herbatnikami, ale można dodać do niego orzechy, rodzynki, migdały czy żurawinę.   Jednym słowem dodajemy to co lubimy;-). Zapraszam!!!   Składniki: 2 kost. margaryny(...)szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 6 łyżek mleka (zwykłego), 4 łyżki kakao, 300 g herbatników, 0,5 kg mleka w proszku Wykonanie: Margarynę rozpuszczamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko i kakao.   Dokładnie mieszamy. Jak już masa będzie gotowa przekładamy ją do miski, dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki. Przelewamy masę do keksówki. Odstawiamy

Passion of Cooking
Mazurek z masą z mleka w proszku 128

kogo: dla chcących skosztować masy z mleka w proszku dla szukających przepisu na prosty i smaczny mazurek dla szukających wielkanocnych inspiracji Składniki na ciasto: 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 50g cukru pudru łyżka kwaśnej śmietany (12 lub 18%) opakowanie cukru waniliowego (16g), przepis na domowy cukier waniliowy tutaj pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)Składniki na masę: 100g mleka w proszku 150g cukru kryształu 100g masła 50ml wody łyżka cukru waniliowego bakalie i czekolada do dekoracji (u mnie migdały i czekolada) Wykonanie ciasta: Masło posiekać z mąką (krupczatką + pszenną), solą, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtko wraz ze śmietaną. Dosypać proszek do pieczenia. Ciasto zagnieść - starać się to zrobić sprawnie i szybko

Mania Wypiekania
kakaowa babka nesquick 129

przepis na zebrę ale go zmodyfikowałam tak, że wyszło zupełnie nowe ciasto. Bardzo lubię tego typu ciasta, bo są puszyste, wilgotne i długo świeże. Babkę polałam polewą z mleka w proszku, która idealnie pasowała do kakaowego smaku. Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na świąteczną babkę to zachęcam do skorzystania z tego, możecie upiec ją już dziś i przechowywać owiniętą(...)szklanki mąki 2 szklanki cukru 1/2 szklanki rozpuszczalnego kakao 1/2 szklanki oleju szklanka wody gazowanej łyżeczka proszku do pieczenia na polewę: 75 g masła 50 g mleka w proszku 50 g cukru pudru 25 g wrzątku posypka czekoladowa Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania zacząć wsypywać cukier. Następnie dodać żółtka i ubić na białą gęstą masę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia