mielone - 47549 przepisów (strona:19/3170)

Smażone ziemniaczki z mięsem mielonym 248

Składniki: 800 g ziemniaków 250 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula duża natka pietruszki - ilość wg uznania sól, pieprz, olej do smażenia na sos: 2 łyżki serka ricotta 3 łyżki majonezu, polecam Pomorski 2 ząbki czosnku sól, bazylia do smaku Wykonanie: Cebulę pokroić w grubszą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę, smażyć na złoto. Cebulkę przełożyć do miseczki(...)olej na patelni zostawić. Na olej wrzucić mielone mięso wołowe, podsmażyć. Ziemniaki pokroić wedle uznania - ja kroiłam w kawałki wielkości około 2 cm. Dodać do mięsa - smażyć aż zmiękną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać siekaną natką pietruszki. Ziemniaki podawać z sosem czosnkowym: Ser ricotta, połączyć z majonezem i roztartym czosnkiem Doprawić do smaku solą i bazylią

kolorowotorcikowo
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 317

makaronu, więc wykorzystałam przepis z opakowania. Oryginalny przepis tu . Składniki: makaron canelloni 250 g mięsa mielonego sos bolognese z torebki pół puszki zielonego groszku 2 ząbki czosnku żółty ser do posypania pół szklanki śmietany sól i pieprz Przygotowanie: 1. Na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. 2. Sos bolognese przyrządzamy zgodnie z przepisem

Pasja Smaku
Cygara z mięsa mielonego ze szparagami gotowanymi na parze 176

równie ważny. Przepis na "cygara" wzięłam z inspiracji z Biedronki. Bardzo dobry jest także sos na bazie musztardy i miodu.  Składniki (dla 4 osób): 250 g mięsa mielonego opakowanie ciasta francuskiego cebula 2 ząbki czosnku bułka tarta bazylia, oregano sól, pieprz 1 jajko żółtko pęczek szparagów Sos: 4 łyżki musztardy (u mnie kremska) 2 łyżki majonezu 1 łyżka(...)ugotować na parze.  Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na patelni. Gdy będą już gotowe, odstawić do ostudzenia i chłodne dodać do miski, w której jest już mielone mięso.  Do mięsa wbić jajko, dodać bazylię, oregano, bułkę tartą oraz doprawić solą i pieprzem. Masę mięsno-warzywną wymieszać i dokładnie wyrobić, aż będzie jednolita. Z masy

Pasja Smaku
Pieczeń z mięsa mielonego na ostro 245

lodówki mięso mielone i mąż postanowił zrobic z niego coś pysznego. Dodał cebulkę , ketchup, musztardę i wyszło z pieca coś naprawdę dobrego . Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego mała cebula czerwona 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki ketchupu pikatnego 1 jajko 1 bułka kajzerka (bułka wrocławska też może byc) sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso wkładamy do miski

Słodkości i nie tylko
Kotlety mielone 113

sklepie, może to być łopatka, karkówka lub pierś z indyka. Zdecydowanie odradzamy robienia kotletów mielonych z mięsa garmażeryjnego, które jest oddzielane mechanicznie, zawiera skórki, polepszacze, sól i wodę, z takiego składu dobrych kotletów nie będzie. My najczęściej robimy kotlety mielone z mięsa wołowo-wieprzowego, z różnymi ziołowymi dodatkami. Składniki na kotlety mielone 500 g mięsa(...)solą i pieprzem, wyrabiać, ugniatając mięso rękoma. Doprawienie kotletów mielonych warto sprawdzić podczas wyrabiania mielonych. Na talerz wysypać bułkę tartą. Uformować płaskie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, partiami smażyć kotlety z każdej strony na złoty kolor. Kotlety mielone podawać z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kotlety mielone

niecodziennikpary
Kotlety mielone z boczniakami 233

boczniaków skradły moje serce! Kotlety przygotowane w poniższy sposób są niesamowicie apetyczne w smaku i soczyste w środku. Boczniaki idealnie pasują do mięsa mielonego i całość świetnie ze sobą współgra. Takie kotleciki mielone możecie podać z sosem boczniakowym, aby danie było jeszcze bardziej grzybowe. Składniki na porcję dla 4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego(...). Takie mięso najlepiej smakuje podane z ziemniakami i buraczkami.  Od lewej strony: boczniaki przed i po usmażeniu (jako farsz do mięsa mielonego lub jako baza do sosu grzybowego) Od lewej strony: mięso mielone przed i po wymieszaniu Smażenie kotletów mielonych

Ugotować
Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą 194

jajka - 2 – 3 ząbki czosnku - 2 cebule - sól morska - sól ziołowa - pieprz czarny grubo mielony - 2 łyżeczki kurkumy - suszony czosnek niedźwiedzi - 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny Dodatkowo: - bułka tarta - olej lub oliwa do smażenia Opłukane i osuszone filety mielimy w maszynce do mięsa wraz z odciśniętą bułką, 1 cebulą i czosnkiem. Dodajemy startą na drobnej tarce skórkę(...)wymagają dodatkowej zachęty. Bardzo lubiane przez dzieci, ale również przez dorosłych. Warunkiem przygotowania dobrych mielonych jest świeże, samodzielnie zmielone mięso. Pozostałe składniki to detale, które nie mniej jednak decydują o końcowych efekcie potrawy. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne przepisy na mielone znajdujące się na blogu: Kotlety mielone w stylu włoskim Kotlety mielone

mojewypiekiinietylko
Czarne tagliolini z mięsem mielonym i warzywami z parowaru 222

150g mięsa mielonego  1/2 papryki żółtej  1/2 papryki pomarańczowej  3 pieczarki  1 łyżka startego parmezanu  2 łyżki oliwy z oliwek  Przyprawy : czosnek w płatkach  papryka wędzona słodka majeranek tymianek suszone pomidory z czosnkiem i bazylią pieprz ziołowy  Fit Up do makaronów z dodatkiem błonnika i suszonych pomidorów Mięso mielone

Parowar Faceta
Placki ziemniaczane z mięsem mielonym 250

Takie danie z cyklu - wszystko w jednym :) - czyli połączenie ziemniaków z mięsem mielonym. Placki są chrupiące, pyszne i bardzo sycące. Najlepsze podawane z kwaśną śmietanką zaraz po usmażeniu. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na maśle, do momentu aż się zarumieni. Dodać mięso mielone i podsmażyć razem z cebulą. W trakcie smażenia mięso należy

Świat Domowej Kuchni
Burrito z mięsem mielonym 301

mięsa mielonego z kurczaka 150 g mięsa mielonego wieprzowego 1 Fix Spaghetti Napoli Knorr 1 cebula czerwona 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 pęczek świeżej kolendry 4 tortille pszenne słodka papryka w proszku do smaku pieprz cayenne do smaku  50 ml oleju 300 ml wody(...)jest zwykle lekko zgrillowana lub podgrzana na parze w celu zmiękczenia i uczynienia bardziej elastyczną. W naszym przypadku, placki będziemy podgrzewać na suchej patelni, aby osiągnąć podobny efekt. Mięso mielone doprawić pieprzem Cayenne i słodką papryką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor. Cebulę pokroić w piórka, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie

Świat Domowej Kuchni
Bakłażan zapiekany z mięsem mielonym i serem feta 268

bardzo smaczne potrawy . Składniki: 1 średni bakłażan , około 20-25 dkg. mielonego mięsa , 1 średnia cebula , 2 średnie pomidory , 1/2 sera feta , 4 ząbki czosnku , ostra papryka mielona ,  rozmaryn , sól , 2-3 łyżki oliwy lub oleju. Bakłażana umyć, przekroić na pół. wydrążyć lekko środek. Natrzeć mocno solą i odstawić na 10-15 minut, żeby bakłażan puścił(...)lekkiego zbrązowienia. Ja bakłażana układam na papierze do pieczenia skórką do dołu. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oliwie (lub oleju), dodać posiekany czosnek, a po chwili mielone mięso i przesmażyć krótko. Doprawić solą, papryką i rozmarynem.  Do zapieczonych połówek bakłażana nałożyć połowę pokruszonej fety. Na fetę położyć mięso

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlet mielony z jajkiem a la tatar. 178

Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka wycisnąć, przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko takie kotlety mielone są wspaniałe. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, rozpłaszczyć. W każdym kotlecie zrobić otwór małym kieliszkiem

Kulinarny karnet Christophera
Zraz zawijany z mielonego. 198

Rolls of minced meat. Składniki. 50 dag mięso mielone 1 cebula 0,5 bułki namoczonej w mleku 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% sól pieprz świeżo zmielony majeranek maggi 4 plastry szynki wędzonej 1 ogórek kiszony 1 cebula Sos. 3 dag grzyby suszone 1 kostka bulion grzybowy 100 ml. śmietana kremówka 36% pieprz mąka ziemniaczana Wykonanie

Kulinarny karnet Christophera
Strudel z indyczym mięsem mielonym 234

mięso mielone musi by nudne? Mowie stanowczo nie. A dowód na to ze wykorzystanie go może być różnorodne, nietypowe znajduje sie poniżej. Rolada, strudel, zapiekanka nie ważne jak to nazwijmy, ale najważniejsze ze było pysznie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowa przyprawa do wieprzowiny 138

Cookery" autorstwa Roberta i Marii Strybel.  Jakie zioła do wieprzowiny, czym doprawić mięso na pieczeń, gulasz i pasztet wieprzowy. Przyprawa do wieprzowiny 1 łyżka stołowa majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, 2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka szałwii, ale możesz dodać trochę mniej, 2 łyżeczki suszonej cebuli w proszku 1 łyżeczka suszonego mielonego czosnku Wymieszaj i zmiksuj razem wszystkie składniki. Przechowuj w szklanym słoiczku. Przyprawa do gulaszu wieprzowego 1 łyżka stołowa czarnego pieprzu 1 łyżka stołowa mielonej papryki ostrej lub łagodnej  1 łyżka stołowa suszonej natki pietruszki 1 łyżka stołowa suszonej cebuli w proszku 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka majeranku opcjonalnie: 1-2 łyżeczki mielonego

Cztery Fajery